Hyppää pääsisältöön
Röntgenhoitaja

Röntgenhoitajan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Säteilevä tulevaisuus

Röntgenhoitajan työssä yhdistyvät potilastyö ja tekninen osaaminen.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Röntgenhoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Röntgenhoitaja on säteilyn lääketieteellisen käytön asiantuntija. Asiakaslähtöisyys, potilas- ja säteilyturvallisuus sekä tekninen osaaminen korostuvat röntgenhoitajaopinnoissa, ammattitaitoa edistävässä harjoittelussa ja työssä röntgenhoitajana. 

Röntgenhoitajana vastaat lähetteen mukaisista kuvantamistutkimuksista, niihin liittyvistä toimenpiteistä sekä sädehoidosta. Teet työtäsi osin itsenäisesti, osin moniammatillisessa ryhmässä. Suurin osa röntgenhoitajista työskentelee sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja yksityisellä sektorilla.  Tutkinto mahdollistaa myös toimimisen erilaisissa asiantuntijatehtävissä mm. säteilynvalvonnassa ja eläinlääketieteessä.  

Röntgenhoitajana kohtaat eri-ikäisiä ja eri kulttuureista tulevia asiakkaita ja potilaita, mikä vaatii sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä tehdä eettisiä päätöksiä.  

Röntgenhoitajaopiskelija Ida Meskanen TAMKin pääkampuksella

Suosittelen opintoja anatomiasta ja ihmisten kanssa työskentelystä kiinnostuneelle. Opintoihin liittyy paljon säteilyfysiikkaa ja laitetekniikkaa, joten sanoisin, että jonkin verran kiinnostusta myös teknisemmästä puolesta kannattaa olla.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lehtori Tiina Säilään, tiina.saila(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.