
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma, monimuotototeutus
TAMKin restonomit
Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Restonomi on ravintola-alan sekä ravitsemis- ja puhtauspalveluiden palveluliiketoiminnan asiantuntija. Opintojen aikana opit tuottamaan taloudellisesti kannattavia ravintola-alan palveluita sekä ravitsemis- ja puhtauspalveluita, joissa on huomioitu hyvinvointi, terveys, turvallisuus, estetiikka ja vieraanvaraisuus. Opiskelet lisäksi asiakaskäyttäytymistä ja vuorovaikutustaitoja sekä viestintää ja markkinointia.
Restonomin ammattitaitoon kuuluvat asiakaslähtöisyys, aktiivisuus, paineensietokyky, joustavuus, yhteistyökyky ja tilanneherkkyys. Valmistuttuasi ymmärrät alan teoriat, käsitteet sekä menetelmät ja osaat arvioida niitä kriittisesti. Kykenet johtamaan ja kehittämään alan työyhteisöjä. Lisäksi pystyt työskentelemään itsenäisesti alan asiantuntijana tai yrittäjänä.
Opinnot toteutetaan monimuotototeutuksena. Opetusta on keskimäärin kerran kuukaudessa (torstai-ilta, perjantai ja lauantai). Opetus järjestetään etänä tai TAMKin kampuksella opintojaksosta riippuen. Lisäksi viikoittain työskennellään sekä yksin että pienryhmissä verkossa.
Opetussuunnitelma
Opintojen sisältö ja rakenne kuvataan opetussuunnitelmassa.
Opiskelijaksi
Tutustu koulutuksen lisätietoihin, valintaperusteisiin ja hakukelpoisuusvaatimuksiin Opintopolussa. Myös haku opiskelijaksi tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa.

Lue blogikirjoitus opiskelijoiden vilkkaasta tapahtumakeväästä

Uusia osaajia palvelualojen yrityksiin restonomin monimuotokoulutuksesta

Alumnimme Auri Kananen: Restonomiopinnot työn ohessa vaativat sinnikkyyttä

Kaipaatko lisää tietoa?
Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Eija Reunaseen (eija.reunanen(at)tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.