Hyppää pääsisältöön
Kamera

Media-alan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Liikkuvan kuvan ammattilaiseksi

Media-alan opinnoista saat avaimet audiovisuaalisen viestinnän ja tekniikan hallintaan.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Medianomi (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Mediapolis

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Media-alan tutkinto-ohjelma antaa sinulle eväät audiovisuaalisen alan sisällöllisiin, taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin. Valmistuttuasi osaat ideoida, käsikirjoittaa, organisoida ja tuottaa kiinnostavia mediasisältöjä eri tarpeisiin. Hallitset audiovisuaalisen alan ilmaisun ja työprosessit, tarinankerronnan sekä alan keskeiset tekniset ja viestinnälliset työkalut.

Opinnot sisältävät elokuva- ja televisiotyötä, dramaturgiaa sekä fiktio-, dokumentti- ja markkinointiviestintäprojekteja. Voit hakea joko audiovisuaalisen suunnittelun ja ilmaisun polulle (kuvaus ja valaisu, leikkaus, äänisuunnittelu) tai luovan sisällöntuotannon polulle (käsikirjoittaminen ja tuottaminen). Valmistuttuasi voit työllistyä elokuva-, tv- ja media-alan tuotantoihin, yritys- ja markkinointiviestinnän tehtäviin tai toimia luovan alan yrittäjänä. Opetus järjestetään Mediapoliksen toimipisteessä. 

Medianomiopiskelija ja koomikko Arttu Järvinen.

Medianomiopiskelija Arttu Järvinen on vuoden stand up -tulokas 2022

Media-alan opiskelija Piia Aho.

Tärkeintä on oppimisen halu

Media-alan opiskelija Emmi Tenkula.

Parasta opinnoissa ovat mahtavat ihmiset

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Maija Joensuuhun (maija.joensuu(at)tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.