
Media-alan tutkinto-ohjelma
Liikkuvan kuvan ammattilaiseksi
Media-alan tutkinto-ohjelma antaa sinulle eväät audiovisuaalisen alan sisällöllisiin, taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin. Valmistuttuasi osaat ideoida, käsikirjoittaa, organisoida ja tuottaa kiinnostavia mediasisältöjä eri tarpeisiin. Hallitset audiovisuaalisen alan ilmaisun ja työprosessit, tarinankerronnan sekä alan keskeiset tekniset ja viestinnälliset työkalut.
Opinnot sisältävät elokuva- ja televisiotyötä, dramaturgiaa sekä fiktio-, dokumentti- ja markkinointiviestintäprojekteja. Voit hakea joko audiovisuaalisen suunnittelun ja ilmaisun polulle (kuvaus ja valaisu, leikkaus, äänisuunnittelu) tai luovan sisällöntuotannon polulle (käsikirjoittaminen ja tuottaminen). Valmistuttuasi voit työllistyä elokuva-, tv- ja media-alan tuotantoihin, yritys- ja markkinointiviestinnän tehtäviin tai toimia luovan alan yrittäjänä. Opetus järjestetään Mediapoliksen toimipisteessä.

Tärkeintä on oppimisen halu

Parasta opinnoissa ovat mahtavat ihmiset
Ajankohtaisia uutisia
TAMKin median tutkinto-ohjelma antaa valmiudet audiovisuaalisen median taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin. Lisäksi koulutus valmentaa monipuolisesti viestintätaitoihin, tiimityöhön, projektinhallintaan, asiakastyöhön ja alan yrittäjyyteen.
Valmistuttuasi osaat ideoida, käsikirjoittaa, organisoida ja tuottaa kiinnostavia mediasisältöjä eri tarpeisiin. Hallitset audiovisuaalisen ilmaisun ja työprosessit, tarinankerronnan sekä alan keskeiset viestinnälliset työkalut. Osaat toimia itsenäisesti ja vastuullisesti työryhmän jäsenenä, johtaa tiimiä ja osallistua kansainväliseen toimintaan.
Media-alan koulutusta annetaan Mediapoliksen kampuksella, jonka teknologia ja yhteistyöverkostot luovat ainutlaatuiset puitteet opiskelulle. (Lue lisää osoitteessa mediapolis.fi.)
Opetuskielenä on suomi. Osa opetuksesta voidaan kuitenkin järjestää englanniksi Mediapoliksen Media and Arts -koulutuksen kanssa tai kansainvälisten workshop-kurssien muodossa.
Tutkinto-ohjelman keskeisiä sisältöjä ovat:
- AV-tuotannon työroolit ja työprosessi
- elokuvailmaisu ja dramaturgia
- dokumenttielokuva
- televisiotuotannot – TV-insertit, monikameratyö ja streemaukset
- luova tuottaminen
- käsikirjoittaminen
- kuvailmaisu ja kuvadramaturgia
- leikkausilmaisu ja editointiohjelmat
- äänisuunnittelu, kenttä-äänitys ja jälkiäänitys
- asiakas- ja tilausprojektit
- AV-alan liiketoiminta ja yrittäjyys
- tutkimusmenetelmät ja opinnäytetyö
Tutustu opetussuunnitelmaan.
Voit hakea joko audiovisuaalisen suunnittelun ja ilmaisun opintosuuntaan (kuvaus ja valaisu, leikkaus, äänisuunnittelu) tai luovan sisällöntuotannon opintosuuntaan (käsikirjoittaminen ja tuottaminen).
Mikäli sinulla on aiempia korkeakouluopintoja tai opintojemme sisältöjen mukaista työssä hankittua osaamista, sinulla on mahdollisuus henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) laatimiseen opinto-ohjaajan kanssa. Valitsemalla projekteja ja muiden koulutusten kursseja voit syventää osaamistasi myös muilla kuin oman opintosuuntasi alueilla.
Opinnot ovat maksuttomia. Maksuja voi kuitenkin liittyä esimerkiksi kulunvalvonnan käytössä olevien e-avaimien panttimaksuihin, lyhyiden ulkomaanvaihtojen omavastuuosuuteen tai kirjaston myöhästymismaksuihin.
Tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä ja se on tarkoitus suorittaa 4 vuodessa. Tutkinto koostuu seuraavista osista: perusopinnot ja ammattiopinnot (180 op), harjoittelu (30 op), opinnäytetyö (15 op) sekä vapaasti valittavat opinnot (15 op). Vapaasti valittaviin voi liittää myös muiden korkeakoulujen tai Mediapoliksen englanninkielisen Media & Arts -ohjelman opintoja.
Keskeisin työtapa on projektioppiminen. Kun opinnot etenevät, yhä suurempi osa projekteista toteutetaan yhteistyössä ulkopuolisen asiakkaan tai yhteistyökumppanin kanssa. Opintoihin kuuluu myös luentoja, verkko-opiskelua, ammattilaisten ohjaamia työpajoja, kirjallisia tehtäviä, uraohjausta sekä yhteensä noin viiden kuukauden harjoittelujaksot.
Opinnot etenevät seuraavien vuositeemojen mukaisesti.
1. vuosi: Audiovisuaalinen kerronta ja projektitaidot. Tunnet elokuvailmaisun ja -tekniikan sekä tarinankerronnan perusteet, alan ammattiroolit ja työprosessien etenemisen. Perehdyt media-alan talouteen, projektitoimintaan ja tiimityöskentelyyn ja aloitat urasuunnittelun.
2. vuosi: Televisiopalvelut ja ammatillinen kasvu. Osallistut TV- ja videotuotantojen ideointiin ja toteuttamiseen. Syvennät media-alan sisällöntuotantoon liittyvää osaamistasi oman opintosuuntasi mukaisesti. Pystyt toimimaan ammattituotannoissa harjoittelijana.
3. vuosi: Dramaturgia, ilmaisu ja asiakasprojektit. Syvennät AV-ilmaisun ja dramaturgian osaamistasi. Opit asiakasprojektien tuotantoa, markkinointiviestintää ja tuotekehitystä sekä kehität viestintätaitojasi. Teet työharjoittelua tai halutessasi vaihto-opiskelua ulkomailla.
4. vuosi: Asiantuntijataidot ja opinnäyte. Kehität asiantuntemustasi, tutkimusmetodien tuntemustasi ja työelämätaitojasi. Suunnittelet ja toteutat opinnäytteen yksin tai työryhmässä.
Opinnäytetyössä (15 op) on aina aihetta tutkiva kirjallinen osuus sekä yleensä myös projektiosa. Projekti voi olla esim. lyhytelokuva tai muu audiovisuaalinen tuote, asiakasprojekti, kehityshanke tai tutkimus. Opinnäyteprojekti on yleensä usean opiskelijan yhteistyötä. Myös opinnäytteen kirjallisen osuuden voi kirjoittaa kahden opiskelijan yhteistyönä.
Valmistuttuasi voit työllistyä elokuva-, TV- ja media-alan tuotantoihin, yritys- ja markkinointiviestinnän tehtäviin tai toimia luovan alan yrittäjänä.
Medianomi (AMK) -tutkinto on ammatillisesti suuntautunut bachelor-tason (BA) korkeakoulututkinto. Tutkinto vastaa sekä suomalaista että eurooppalaista korkeakoulututkintojen viitekehystä ja osaamisen kriteereitä (NQF ja EQF, taso 6).
TAMKin opiskelijana voit suorittaa osan tutkinnostasi vaihto-opiskeluna ulkomailla. Myös harjoittelu voi tapahtua ulkomailla. Muita keinoja vahvistaa kieli- ja kulttuuriosaamista ovat kieliopinnot, ulkomaalaisten vaihto-opiskelijoiden tuutorointi, englanninkieliset opintojaksot ja kansainväliset workshopit.
TAMKin media-alan tutkinto-ohjelma on maailman elokuvakoulujen yhteisjärjestön CILECTin täysjäsen ja osallistumme vuosittain muun muassa järjestön opiskelijaelokuvakilpailuun. Koulutuksessa tuotetut lyhytelokuvat osallistuvat lukuisten kansainvälisten elokuvafestivaalien kilpailusarjoihin ja osa on myyty myös kansainväliseen TV-levitykseen.
Toimimme yhteistyössä TAMKin muun kulttuurialan opetuksen ja muiden koulutusalojen kanssa. Muiden korkeakoulujen, järjestöjen ja yritysten kanssa yhteistyötä tehdään sekä hankkeiden että asiakasprojektien muodossa. Kansainvälisissä yhteyksissä keskeisiä ovat alamme eurooppalaiset korkeakoulut sekä elokuvakoulujen järjestö CILECT ja sen pohjoismainen alajärjestö Nordicil.
Harjoittelupaikkoja opiskelijat ovat löytäneet Tampereen lisäksi esimerkiksi Helsingistä, Espanjasta, Intiasta ja Irlannista. Mediapoliksen kampuksella opiskelijat toimivat yhteistyössä erityisesti Yleisradion ja muiden media-alan yritysten sekä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun audiovisuaalisen viestinnän koulutuksen kanssa.
Tutkimus- ja kehitystoimintamme painopiste on median ammattikentän käytäntöjä kehittävissä hankkeissa sekä työllistymistä tukevissa hankkeissa. Voimme olla mukana sekä uusien teknisten ratkaisujen että uusien sisällöllisten, dramaturgisten tai kaupallisten ideoiden kehittämisessä.
Tampereen korkeakouluyhteisö tarjoaa ylempiä AMK-tutkintoja ja maisteriohjelmia kaikilla korkeakouluyhteisömme koulutusaloilla. Kun tulet hyväksytyksi TAMKiin, voit halutessasi hakea YAMK- ja maisteriohjelmiin ammattikorkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. YAMK-tutkintoon hakiessasi sinulla tulee olla kaksi vuotta alan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeen.
Tyypillisimmät jatko-opiskelupaikat TAMKin medianomin tutkinnon jälkeen ovat olleet YAMK-tutkintojen ohella Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitos, Tampereen yliopisto sekä ulkomaiset elokuva- ja tv-alan yliopistot.
Leena Mäkelä
OsaamispäällikköAlta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista.
Mikäli sinulla on kysyttävää hakemisesta tai valintaperusteista, voit ottaa yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin. Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä, voit ottaa yhteyttä osaamispäällikkö Leena Mäkelään, leena.makela(at)tuni.fi.
Hae korkeakoulujen yhteishaussa
- Yleinen hakukelpoisuus ammattikorkeakouluopintoihin
- Opiskelijavalinta tehdään valintakokeen perusteella.
- Karsiva ennakkotehtävä on palautettava hakuaikana. Valintakokeeseen kutsutaan osa hakijoista ennakkotehtävän pisteiden perusteella.
Näytä
Hakukohteessa on käytössä yleinen hakukelpoisuus korkeakouluopintoihin.
Katso lisätietoja sivulta Hakukelpoisuus AMK-tutkintoon.
Jos olet pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa, etkä voi todistaa tutkintoaan asiakirjoin, TAMK voi myöntää hakijalle oikeuden osallistua valintakokeeseen. Hakijalla tulee olla pakolaisstatuksestaan kertova viranomaispäätös (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella). Ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin ennen hakemista, mikäli sinulla ei ole toimittaa riittäviä asiakirjoja.
Tutkinto-ohjelmaan valitaan yhteensä 45 opiskelijaa. Ensikertalaisille varataan 80 % tutkinto-ohjelman aloituspaikoista.
Aloituspaikat on jaettu seuraavasti opintosuunnittain:
- Audiovisuaalinen suunnittelu ja ilmaisu: 21 paikkaa
- Luova sisällöntuotanto: 24 paikkaa
Voit hakea vain yhteen opintosuuntaan.
Olet ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva eli ensikertalainen, jos et ole suorittanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa Suomessa tai et ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.
Löydät lisätietoja ensikertalaiskiintiöstä Opintopolun sivulta Ensikertalaiskiintiö.
Opiskelijavalinta
Opiskelijavalinta on kaksivaiheinen. Kaikki hakijat palauttavat hakemukselle ennakkotehtävän ja sen jälkeen parhaiten menestyneet hakijat kutsutaan valintakokeeseen
Ennakkotehtävästä saatujen pisteiden perusteella valintakokeeseen kutsutaan hakijoita seuraavasti:
- Audiovisuaalinen suunnittelu ja ilmaisu: 60 parhaiten menestynyttä hakijaa
- Luova sisällöntuotanto: 60 parhaiten menestynyttä hakijaa
Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän ja valintakokeen yhteispisteiden perusteella.
Voit saada sekä ennakkotehtävästä että valintakokeesta enintään 100 pistettä. Ennakkotehtävän alin hyväksytty pistemäärä on 20 pistettä, ja valintakokeen alin hyväksytty pistemäärä on 50 pistettä. Yhteensä voit saada 200 pistettä. Tarvitset vähintään 70 pistettä voidaksesi tulla valituksi.
Hakijat asetetaan tasapistetilanteessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- Hakutoivejärjestys
- Valintakokeen pisteet
- Ennakkotehtävän pisteet
- Arvonta
Valintakoe on kaksiosainen:
- Ennen valintakoetta palautettava valintakoetehtävä
- Haastattelu
Valintakoekutsut lähetetään hakijoille noin viikkoa ennen haastattelupäiviä. Kutsun mukana saat ohjeet valintakoetehtävien tekemiseen ja palauttamiseen. Valintakoetehtävien viimeinen palautuspäivä on su 15.5.2022. Jos ennakkotehtävästä saamasi pisteesi eivät riitä valintakokeeseen kutsumiseen, saat myös tästä tiedon sähköpostiisi. Jos olet palauttanut ennakkotehtävän ja et saa mitään viestiä, ota yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin ennen valintakoepäivää.
Haastattelut pidetään 18.-20.5.2022. Hakija osallistuu haastatteluun yhtenä päivänä. Saat tietää tarkan päiväsi valintakoekutsussa. Haastattelu järjestetään etätoteutuksena Zoomissa.
Valintakokeessa arvioidaan hakijoiden motivaatiota, opiskelu- ja oppimisvalmiuksia, ideointikykyä, sosiaalisia taitoja, visuaalista- ja luovaa ongelmanratkaisukykyä, dramaturgian tajua, esiintymistilanteen hallintaa, paineensietokykyä, suomen kielen taitoa ja ilmaisua.
Valintakokeesta voi saada yhteensä enimmillään 100 pistettä. Valintakokeesta on saatava vähintään 50 pistettä, jotta voit tulla valituksi.
Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.
Valintakoeyhteistyö
Tämä hakukohde ei ole mukana valtakunnallisessa valintakoeyhteistyössä. TAMK ei hyväksy muualla suoritettua valintakoetta eikä TAMKissa suoritettua valintakoetulosta anneta muihin ammattikorkeakouluihin.
Ennakkotehtävän ohjeet julkaistaan viimeistään helmikuussa 2022 verkkosivulla TAMKin ennakko- ja valintatehtävät ja valintakokeiden ennakkoaineistot (osoite päivitetty 1.2.2022). Sinun tulee toimittaa ennakkotehtävä annettujen ohjeiden mukaisesti 30.3.2022 kello 15.00 mennessä. Vain määräaikaan mennessä palautetut ennakkotehtävät arvioidaan. Ennakkotehtävästä voit saada maksimissaan 100 pistettä. Ennakkotehtävästä on saatava vähintään 20 pistettä, jotta se hyväksytään.
Sinun tulee tehdä joko
- audiovisuaalisen suunnittelun ja ilmaisun opintosuunnan tai
- luovan sisällöntuotannon opintosuunnan tehtävät
Ennakkotehtävällä arvioidaan motivaatiota, edellytyksiä media-alan korkeakouluopiskeluun, kirjallista ilmaisua, elokuvallista, tarinallista ja kuvallista ajattelua sekä itsereflektiota.
Voit palauttaa vain valitsemasi opintosuunnan tehtävät, et molempia. Palauta yhteishaun hakulomake Opintopolussa ja ennakkotehtävä sähköisesti 30.3.2022 kello 15.00 mennessä!
Jos tarvitset vamman, sairauden, lukivaikeuden tai jonkin muun erityisen syyn vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa (esim. lisäaika, avustaja, tekninen apuväline, rauhallinen koetila, erillinen näyttö tai muu erityisjärjestely), tulee sinun täyttää yksilöllisiä järjestelyjä koskeva hakemus. Liitä mukaan lääkärintodistus tai muu vastaava lausunto vamman tai sairauden laadusta. Toimita hakemus siihen ammattikorkeakouluun, jossa olet ilmoittanut osallistuvasi valintakokeeseen. Kunkin hakijan tilanne harkitaan erikseen.
Yksilöllisiä järjestelyitä on haettava viimeistään 6.4.2022 klo 15. Löydät TAMKin ohjeet Yksilölliset järjestelyt valintakokeissa -verkkosivulta.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Näin haet yhteishaussa.
Ennakkotehtävä
Ennakkotehtävän ohjeet julkaistaan tuni.fi -verkkosivuilla helmikuussa 2022. Ennakkotehtävä tulee palauttaa tehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti 30.3.2022 kello 15.00 mennessä.
Hakemusliitteet
Jos todistat hakukelpoisuutesi jollakin seuraavista, todistuskopioiden tulee olla ladattuna hakulomakkeelle 6.4.2022 kello 15.00 mennessä:
- Kopio ennen vuotta 1990 suoritetusta ylioppilastutkinnosta
- Kopio lukion päättötodistuksesta (jos haet pelkällä lukion päättötodistuksella ilman ylioppilastutkintoa)
- Kopio ennen vuotta 2017 suoritetusta ammatillisesta perustutkinnosta sekä ennen vuotta 2018 suoritetusta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta
- Kopio ulkomaisesta tutkintotodistuksesta tai ennakkoarvio 2022 valmistuvasta tutkinnosta sekä kopio ulkomaisen tutkintotodistuksen ja sen liiteiden virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole kirjoitettu yhdellä näistä kielistä
- Kopio European Baccalaureate Diplomasta tai ennakkoarvio 2022 valmistuvasta tutkinnosta
- Kopio International Baccalaureate Diplomasta (IB Certificate ei riitä) tai ennakkoarvio (predicted grades tai vastaava) 2022 valmistuvasta tutkinnosta
- Kopio Reifeprüfung- tai DIA-tutkintotodistuksesta sekä Suomessa suoritetun tutkinnon vastaavuustodistuksesta tai ennakkoarvio 2022 valmistuvasta tutkinnosta
Mahdollisesta pakolaisstatuksesta kertovan viranomaispäätöksen voi toimittaa postitse TAMKin hakijapalveluihin 6.4.2022 kello 15.00 mennessä. Olethan hakijapalveluihin yhteydessä ennen dokumentin lähettämistä.
Jos äidinkielesi on muu kuin suomi ja osalistut todistusvalintaan, sinun tulee ladata TAMKin todistusvalintoja varten hakulomakkeelle jokin suomen kielen todentavista todistuksista 6.4.2022 kello 15.00 mennessä. Hyväksyttävät liitteet löydät täältä: Suomen kielen taitovaatimukset todistusvalinnassa TAMKissa.
Opiskelemaan valittujen todistuskopiot
Jos tulet valituksi TAMKiin, etkä ole vielä liittänyt kopioita hakemuksellesi, lataa haussa käyttämiesi koulutodistusten kopiot hakemuksellesi tai toimita linkki Koski-palveluun annettujen ohjeiden mukaisesti viimeistään 15.7.2022 kello 15.00 tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä. Suomalaisesta ylioppilastutkinnosta ei tarvitse lähettää kopiota, jos olet suorittanut tutkinnon 1989 jälkeen. Suomalaisesta ammatillisesta tutkinnosta tulee toimittaa todistuskopio, jos olet suorittanut tutkintosi ennen vuotta 2018, eikä tutkintoasi täten löydy Oma opintopolun Omat opintosuoritukseni-palvelusta.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valinnan perusteena olevat todistukset. Kopioiden lisäksi TAMK pääsääntöisesti tarkistaa valituksi tulleiden alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Valinnan tulokset
Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolku-palvelussa viimeistään 8.7.2022. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kaikille hakijoille lähetetään myös sähköinen tuloskirje. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat lisäksi sähköpostilla tiedon ja toimintaohjeet. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään perjantaina 15.7.2022 kello 15.00.
Yhteishaussa hakeneiden on mahdollista saada palautetta ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista (pl. rakennusarkkitehtien soveltuvuuskokeet). Jos sinulla on kysyttävää valintakokeen tai ennakkotehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi. Lisäksi voit pyytää palautetta suorituksestasi. Hakukohdekohtaiset palautteenantoajat julkaistaan kesällä 2022 tällä verkkosivulla.
Kun saat opiskelupaikan,
- saat tiedon paikasta sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi.
- lähetä tarvittaessa kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Varasijavalinta
Varasijalla olevia hyväksytään koulutukseen järjestyksessä sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Etukäteen on mahdotonta tietää, kuinka monta hakijaa tullaan hyväksymään varasijalta. Paikkoja vapautuu esimerkiksi silloin, kun aiemmin hyväksytyt hakijat tulevat hyväksytyiksi ylempiin hakutoiveisiinsa tai eivät ota saamaansa opiskelupaikkaa vastaan. Jos tulet hyväksytyksi varasijalta saat tiedon sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen, joten muista seurata sähköpostiasi. Tarkista myös henkilökohtainen opiskelupaikan vastaanoton määräpäivä.
Varasijavalinta päättyy viimeistään 2.8.2022. Varasijavalinta voidaan myös päättää hakukohdekohtaisesti ennen tätä, jos uusia opiskelijoita ei enää valita varasijoilta koulutukseen.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Valintakokeen tai ennakkotehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi. Lisäksi voit pyytää palautetta suorituksestasi. Hakukohdekohtaiset palautteenantoajat julkaistaan kesällä 2022 tällä verkkosivulla.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli kevään 2022 toisessa yhteishaussa viimeistään 22.7.2022 kello 15.00.
Hae avoimen väylän erillishaussa
Valinta avoimien korkeakouluopintojen perusteella.
Näytä
Kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa ja/tai avoimessa yliopistossa vähintään 50 opintopistettä, voit hakea Avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi TAMKiin. Avoimessa ammattikorkeakoulussa tai avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon soveltuvia. Missä tahansa avoimessa ammattikorkeakoulussa tai avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot hyväksytään.
- Jos opinnot on tehty TAMKin avoimessa AMKissa, 50 opintopistettä tulee olla suoritettuna lukukauden loppuun mennessä (31.7./31.12.)
- Muiden ammattikorkeakoulujen avoimen AMKin opintojen tai avoimen yliopiston opintojen tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä.
Opiskelupaikkoja on varattu myös hakijoille, joilla osa tai kaikki vaadittavasta opintopistemäärästä voi olla aikaisempia tutkinto-opintoja ja/tai aikaisemmin hankittua osaamista (esimerkiksi työkokemus tai portfolio).
Avoimen AMKin tai avoimen yliopiston opintosuoritukset voivat olla pääsääntöisesti korkeintaan kymmenen vuotta vanhoja.
Hakukohteen sisäänottomäärä Avoimen väylän erillishaussa haussa on 0-5 opiskelijaa, joista
- 0-3 opiskelijaa valitaan avoimen AMKin tai avoimen yliopiston opintojen perusteella
- 0-2 opiskelupaikkaa on varattu hakijoille, joilla osa tai kaikki vaadittavasta opintopistemäärästä voi olla
- aikaisempia tutkinto-opintoja
- aikaisemmin hankittua osaamista (esimerkiksi työkokemus tai portfolio)
Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen valintaperusteiden mukaisesti. Lopulliseen opiskelemaan valittavien määrään vaikuttaa valintaperusteissa mainittujen valintaan vaikuttavien tekijöiden lisäksi se, miten asianomaisella vuosikurssilla tai opiskelijaryhmässä on tilaa. Korkeakoululla ei ole velvollisuutta ottaa ilmoitettua määrää opiskelijoita, jos valintakelpoisia ei ole riittävästi tai opiskelijaryhmään ei mahdu ilmoitettua määrää.
Opiskelijavalintaan vaikuttavat avoimessa ammattikorkeakoulussa ja/tai avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin opetussuunnitelmaan, opintomenestys sekä portfolio ja haastattelu. Opiskelijavalintaan vaikuttaa suoritettujen opintojen keskiarvo. Opintomenestys arvioidaan painotetun keskiarvon perusteella niistä arvosanoista, jotka ovat selvillä hakuajan loppuun mennessä. Hakijalla tulee olla riittävä kielitaito opetuskielessä. Opiskelijavalinnan edellytyksenä on, että vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä on tilaa.
Kulttuurialalla hakijat asetetaan tarvittaessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- Portfolio ja haastattelu
- Suoritettujen opintojen vastaavuus voimassa olevaan TAMKin opetussuunnitelmaan
- Avoimen AMKin ja/tai avoimen yliopiston opintomenestys
Opiskeluoikeus tutkintoon johtavaan koulutukseen myönnetään seuraavan lukukauden alusta alkaen. Kun otat avoimen väylän erillishaussa saamasi opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudut läsnä olevaksi opiskelijaksi alkavalle lukuvuodelle.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin ja/tai avoimen yliopiston opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä (rajatuissa hakukohteissa).
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Hakemuksen hylkäämisen syyt
- Opintojen etenemiseen soveltuvassa ryhmässä ei ole vapaita opiskelupaikkoja.
- Suoritetut opinnot eivät vastaa riittävässä määrin kyseisen tutkinto-ohjelman tutkintotavoitteisiin.
- Hakijan opintomenestys ei riittänyt valintaan.
- Hakijan kielitaito opetuskielessä ei ole riittävä.
- Substanssinäyte ja/tai haastattelu on hylätty (rajatuissa hakukohteissa).
- Hakija ei ole toimittanut pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä.
Haastattelut pidetään tarvittaessa viikolla 23. TAMK kutsuu haastatteluun joko sähköpostitse tai puhelimitse. Haastattelu voidaan tehdä myös virtuaaliyhteyden avulla tai puhelimitse.
Portfolio
Liitä portfolio avoimen väylän erillishaun hakulomakkeellesi 16.5.2022 kello 15.00 mennessä. TAMKin avoimessa AMKissa media-alaa opiskelevilta ei edellytetä portfoliota.
Ohjeet
Perustiedot
- Koko nimi, syntymäaika, kotikunta ja yhteystiedot.
- Listaa aiemmat opintosi, työkokemuksesi sekä suorittamasi alan kannalta merkitykselliset lyhytkurssit (CV tai luettelo, enintään yksi A4-liuska).
- Perustelut, miksi sovellut media-alalle ja haet TAMKin elokuvan ja television koulutukseen.
- Kerro, kumpaan suuntautumispolkuun haet: 1) Luova sisällöntuotanto (sisältää tuottamisen ja käsikirjoittamisen ammattiopintoja) vai 2) Audiovisuaalinen suunnittelu ja ilmaisu (sisältää kuvauksen ja kuvavalaisun, leikkauksen ja äänisuunnittelun ammattiopintoja). Perustele suuntautumispolkuvalintasi.
- Harrastukset, järjestötoiminta ja muut mielenkiinnon kohteet.
Projektin esittely
Esittele yksi valitsemaasi suuntautumispolkuun liittyvä työ- tai projektinäytteesi tekstin ja tarvittaessa kuvien avulla.
Kerro projektistasi ainakin seuravaa:
- lähtökohdat ja tavoitteet
- työroolit ja oma työtehtäväsi projektissa
- projektin päävaiheet, aikataulu ja kokonaiskesto
- arviointi projektin onnistumisesta
- mitä opit projektin kautta.
Kokonaismitta portfoliolle: enintään 4 liuskaa (A4, 12 pt fontti, riviväli 1,5). Kokoa portfolion osat yhteen tekstitiedostoon, formaattina doc(x), rtf, odt tai pdf. Nimeä tiedosto tyylillä Sukunimi_Portfolio.
Arviointi
Motivaatio, ideointikyky, edellytykset korkeakouluopiskeluun, huolellisuus, kirjallinen ja visuaalinen ilmaisu, argumentointi, tietotekniset perustaidot.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Avoimen väylän haku.
Hakemusliitteet
Portfolio
- Lataa hakemukselle portfolio 16.5.2022 kello 15.00 mennessä. TAMKin avoimessa AMKissa media-alaa opiskelevilta ei edellytetä portfoliota.
Opintosuoritusote/-otteet
- Lataa hakemukselle opintosuoritusote tai -otteet avoimessa ammattikorkeakoulussa ja/tai avoimessa yliopistossa suorittamistasi opinnoista 16.5.2022 kello 15.00 mennessä. Avoimessa ammattikorkeakoulussa ja/tai avoimessa yliopistossa suorittamiesi opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon soveltuvia.
Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia (niissä tulee olla sähköinen allekirjoitus tai korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus).
Opiskelemaan valittujen liitteet
Opintosuoritusote
- Kun olet saanut opiskelupaikan, lataa lopullinen ajantasainen opintosuoritusote hakemukselle 31.7.2022 kello 15.00 mennessä.
Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia (niissä tulee olla sähköinen allekirjoitus tai korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus).
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin ja/tai avoimen yliopiston opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Valinnan tulokset
Tiedotamme opiskelijavalinnan tuloksesta kaikille hakijoille sähköpostitse. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolussa viimeistään 28.6.2022. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat sähköpostilla tiedon valinnasta ja tarkemmat toimintaohjeet opintojen aloittamisesta.
Jos sinulla on kysyttävää opiskelijavalinnasta, ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- sinulle tiedotetaan asiasta siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta.
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä olevaksi opiskelijaksi määräaikaan mennessä.
- toimita ajantasainen opintosuoritusote hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Huom! Voit ottaa vastaan samana lukukautena (1.8.-31.12. tai 1.1.-31.7.) alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Lisätietoa saat sivulta Yhden korkeakoulupaikan säännös.
Sinun pitää ottaa opiskelupaikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä (31.7.2022 kello 15.00), sillä muuten menetät paikan. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja/tai avoimen yliopiston suoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai muita vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Sosiaali- ja terveysalalla opiskelijavalinta voidaan purkaa myös seuraavista syistä:
- Hakijaa ei voida pitää sosiaali- ja terveysalan koulutukseen terveydentilaltaan sopivana.
- Hakija on jättänyt kertomatta terveydentilaansa liittyviä asioita.
- Hakija on salannut aiemman opiskeluoikeuden peruuttamisen.
Ensikertalaiskiintiö: Kun otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta Suomessa, sinua ei enää jatkossa katsota ensimmäistä korkeakoulututkintoa hakevaksi hakijaksi. Tämä voi vaikuttaa opiskelijavalinnassa, jos myöhemmin haet suomalaiseen korkeakouluun opiskelijaksi.
Varasijavalinta
Avoimen väylän erillishaussa ei ole käytössä varasijavalintaa.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli viimeistään 12.7.2022 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.
Hae siirtohaussa
Nykyisen opiskeluoikeuden siirto korkeakoulusta tai tutkinto-ohjelmasta toiseen
Näytä
Voit hakea siirtohaussa, jos opiskelet suomalaisessa korkeakoulussa ja haluat vaihtaa voimassa olevan opiskeluoikeutesi
- saman tai läheisen alan opintoihin toiseen korkeakouluun tai
- saman alan tai läheisen alan opintoihin omassa korkeakoulussa. Saman alan opintoihin haet siirtoa, jos opinnot johtavat eri tutkintoon.
TAMKiin voit hakea siirtoa, jos sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus ja riittävä määrä opintoja käytettyyn opiskeluaikaan nähden. Voit hakea siirtoa AMK-tutkintoon johtaviin opintoihin.
Media-alan tutkinto-ohjelmaan otetaan siirto-opiskelijoita vain syyslukukauden alusta ja pääsääntöisesti toisen vuoden opintoihin. Siirtoa hakevalla tulee olla suoritettuna
- 1. lukuvuoden jälkeen vähintään 55 opintopistettä viestinnän tai elokuvan ja television opintoja, jotka sisältävät äidinkielen ja viestinnän opintoja.
- 2. lukuvuoden jälkeen vähintään 110 opintopistettä edellä mainittuja opintoja siten, että kielten opinnot (englanti, ruotsi, äidinkieli ja viestintä) on suoritettu kokonaan tai lähes kokonaan. Kielten opintoja on mahdollista täydentää TAMKin opetussuunnitelman mukaisesti.
Siirto-opiskelijan tulee toimittaa hakemuksensa liitteeksi portfolio, jossa hakija esittelee osaamistaan. Portfolioon sisällytetään tiivis kuvaus hakijan opiskelu- ja työhistoriasta (CV) sekä projektiesittely.
Hakukohteen sisäänottomäärä siirtohaussa on 0-2 opiskelijaa. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen valintaperusteiden mukaisesti. Lopulliseen opiskelemaan valittavien määrään vaikuttaa valintaperusteissa mainittujen valintaan vaikuttavien tekijöiden lisäksi se, miten asianomaisella vuosikurssilla tai opiskelijaryhmässä on tilaa. Korkeakoululla ei ole velvollisuutta ottaa ilmoitettua määrää opiskelijoita, jos valintakelpoisia ei ole riittävästi tai opiskelijaryhmään ei mahdu ilmoitettua määrää.
Opiskeluoikeus
Kun haet siirtoa, nykyinen opiskeluoikeutesi päättyy edellisessä korkeakoulussa ja saat uuden opiskeluoikeuden hakemaasi korkeakouluun. Opiskeluoikeus määrittyy uuden tutkinnon mukaan. Tutkinnon tavoitteellisesta opiskeluajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen. Tähän tutkinnonsuorittamisaikaan lasketaan läsnä- ja poissaolokaudet, jotka olet käyttänyt siirron perusteena olevan opiskeluoikeuden mukaiseen opiskeluun.
Opiskeluoikeus päättyy ja uusi alkaa, kun otat opiskelupaikan vastaan. Riippumatta siitä, mikä opiskeluoikeutesi on nykyisessä korkeakoulussa, TAMKissa saat opiskeluoikeuden AMK-tutkintoon johtaviin opintoihin. Uusi opiskeluoikeus alkaa kevään haussa 1.8.2022. Menetät aiemman opiskeluoikeuden edellisen lukukauden päättyessä. Kun otat siirto-opiskelupaikan vastaan, menetät mahdollisen ensikertalaisuus-statuksesi.
Opiskelijavalinta
Opiskelijavalintaan vaikuttavat opintojen soveltuvuus TAMKin opetussuunnitelmaan, opintomenestys sekä substanssinäyte (portfolio) ja mahdollinen haastattelu. Opiskelijavalintaan voivat vaikuttaa myös esittämäsi perustelut siirron tarpeelle. Sinulla tulee olla riittävä kielitaito opetuskielessä. Siirron saamisen edellytyksenä on, että vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä on vapaita opiskelupaikkoja.
Opiskelijavalintaan vaikuttavat seuraavat perusteet:
- vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä on tilaa
- hakijalle kertyneet opinnot soveltuvat TAMKin opetussuunnitelmaan ja voidaan hyväksilukea
- hakijan opintomenestys
- hakijalle on kertynyt riittävästi opintoja opiskeluaikaan nähden; ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen vähintään 45 opintopistettä
- hakijan toimittama portfolio ja haastattelu
Opiskelijavalintaan voivat vaikuttaa myös hakijan esittämät perustelut siirron tarpeelle. Lisäksi hakijalla on oltava riittävä kielitaito opetuskielessä.
Opiskeluoikeus myönnetään seuraavan lukukauden alusta alkaen. Kun otat siirtohaussa saamasi opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudut läsnä olevaksi opiskelijaksi alkavalle lukuvuodelle.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut koulutukseen valitun edellisessä korkeakoulussa suorittamat opintosuoritukset. Ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei toimita läsnäolotodistusta tai opintosuoritusotetta TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Hakemuksen hylkäämisen syyt
- Vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä ei ole vapaita paikkoja.
- Suoritetut opinnot eivät sovellu koulutuksen tutkintotavoitteisiin.
- Hakija ei ole edennyt opinnoissaan riittävän hyvin.
- Substanssiosaamisen näyte on hylätty.
- Hakija ei ole toimittanut pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä.
Haastattelut pidetään tarvittaessa viikolla 23.
Haastatteluun kutsumisen edellytyksenä on, että olet hakukelpoinen ja olet toimittanut portfolion määräajassa.
TAMK kutsuu haastatteluun joko sähköpostitse tai puhelimitse. Haastattelu voidaan tehdä myös puhelimitse.
Portfolio
Liitä portfolio avoimen väylän erillishaun hakulomakkeellesi 16.5.2022 kello 15.00 mennessä.
Ohjeet
Perustiedot
- Koko nimi, syntymäaika, kotikunta ja yhteystiedot.
- Listaa aiemmat opintosi, työkokemuksesi sekä suorittamasi alan kannalta merkitykselliset lyhytkurssit (CV tai luettelo, enintään yksi A4-liuska).
- Perustelut, miksi sovellut media-alalle ja haet TAMKin elokuvan ja television koulutukseen.
- Kerro, kumpaan suuntautumispolkuun haet: 1) Luova sisällöntuotanto (sisältää tuottamisen ja käsikirjoittamisen ammattiopintoja) vai 2) Audiovisuaalinen suunnittelu ja ilmaisu (sisältää kuvauksen ja kuvavalaisun, leikkauksen ja äänisuunnittelun ammattiopintoja). Perustele suuntautumispolkuvalintasi.
- Harrastukset, järjestötoiminta ja muut mielenkiinnon kohteet.
Projektin esittely
Esittele yksi valitsemaasi suuntautumispolkuun liittyvä työ- tai projektinäytteesi tekstin ja tarvittaessa kuvien avulla.
Kerro projektistasi ainakin seuravaa:
- lähtökohdat ja tavoitteet
- työroolit ja oma työtehtäväsi projektissa
- projektin päävaiheet, aikataulu ja kokonaiskesto
- arviointi projektin onnistumisesta
- mitä opit projektin kautta.
Kokonaismitta portfoliolle: enintään 4 liuskaa (A4, 12 pt fontti, riviväli 1,5). Kokoa portfolion osat yhteen tekstitiedostoon, formaattina doc(x), rtf, odt tai pdf. Nimeä tiedosto tyylillä Sukunimi_Portfolio.
Arviointi
Motivaatio, ideointikyky, edellytykset korkeakouluopiskeluun, huolellisuus, kirjallinen ja visuaalinen ilmaisu, argumentointi, tietotekniset perustaidot.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Näin haet siirtohaussa.
Hakemusliitteet
Lataa hakemuksellesi 16.5.2022 kello 15.00 mennessä seuraavat liitteet:
- Opiskelutodistus nykyisestä korkeakoulusta
- Todistuksesta tulee selvitä läsnä- ja poissaolokuukaudet.
- Opintosuoritusote
- Opintosuoritusotteen tulee olla ajantasainen.
- Selvitys tulossa olevista opintosuorituksista
- Selvityksestä tulee ilmetä, mitä opintosuorituksia sinulle on tulossa vielä syksyn aikana. Valinnassa huomioidaan 31.7.2022 mennessä kertyneet opintosuoritukset.
Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia (niissä tulee olla sähköinen allekirjoitus tai korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus). Poikkeuksena hakijan selvitys tulossa olevista opintosuorituksista, joka voi olla hakijan itse laatima dokumentti.
Opiskelemaan valittujen liitteet
Opintosuoritusote
- Kun olet saanut opiskelupaikan, lataa hakemuksellesi lopullinen ajantasainen opintosuoritusote 31.7.2022 kello 15.00 mennessä.
- Suomenkielisissä koulutuksissa tarvitsemme opintosuoritusotteen sekä suomen- että englanninkielisenä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut tutkinto-ohjelmaan valitun edellisessä korkeakoulussa suorittamat opintosuoritukset. Ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei toimita pyydettyjä liitteitä TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Valinnan tulokset
Tiedotamme opiskelijavalinnasta tuloksesta kaikille hakijoille sähköpostitse. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolussa viimeistään 28.6.2022. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. TAMKiin valituille lähetetään sähköpostilla tieto valinnasta ja tarkemmat toimintaohjeet.
Jos sinulla on kysyttävää opiskelijavalinnasta, ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- saat tiedon paikasta sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta.
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä olevaksi opiskelijaksi.
- toimita ajantasainen opintosuoritusote hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Sinun pitää ottaa opiskelupaikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä (31.7.2022 klo 15.00), sillä muutoin menetät paikan. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä.
Sinun tulee ilmoittautua läsnä olevaksi opiskelijaksi seuraavalle lukuvuodelle/-kaudelle. Voit ilmoittautua poissa olevaksi siirron jälkeiselle ensimmäiselle lukuvuodelle vain mikäli
1) suoritat asevelvollisuuslain, siviilipalveluslain tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain mukaista palvelua;
2) olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
3) oman sairautesi tai vammasi vuoksi olet kykenemätön aloittamaan opintoja.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valituilta valintaan vaikuttaneet opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Ensikertalaiskiintiö: Kun otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta Suomessa, sinua ei enää jatkossa katsota ensimmäistä korkeakoulututkintoa hakevaksi hakijaksi. Tämä voi vaikuttaa opiskelijavalinnassa, jos myöhemmin haet suomalaiseen korkeakouluun opiskelijaksi.
Yhden korkeakoulupaikan säännös ei ole voimassa siirtohaussa.
Varasijavalinta
Siirtohaussa ei ole käytössä varasijavalintaa.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Valintakokeen tai ennakkotehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli 12.7.2022 mennessä.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.