Hyppää pääsisältöön

Audiovisuaalisen median tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Audiovisuaalisen tarinankerronnan osaajaksi

Tutkinto-ohjelma sopii sinulle, joka haluat ammatiksesi päästä luomaan ja toteuttamaan merkityksellisiä ja vaikuttavia tarinoita elokuva-, televisio- sekä muissa media-alan tehtävissä. Koulutuksessa pääset jo opintojen aikana osaksi ammatillista yhteisöä, joka tukee sinua unelmissasi ja tavoitteissasi.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Medianomi (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Opinnoissa saat monipuoliset valmiudet audiovisuaalisen alan sisällöllisiin, taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin. Voit suuntautua joko luovaan sisällöntuotantoon tai audiovisuaaliseen suunnitteluun ja ilmaisuun. Luovan sisällöntuotannon opinnot yhdistävät käsikirjoittamista ja tuotantojen hallintaa. Audiovisuaalisen suunnittelun ja ilmaisun opinnoissa voit syventyä mm. kuvauksen, äänen ja leikkauksen työprosessien osaamisen kehittämiseen.

Valmistuttuasi voit työllistyä elokuva-, televisio- ja media-alan tuotantoihin, yritys- ja markkinointiviestinnän tehtäviin, AV-alan asiantuntijatehtäviin tai toimia luovan alan yrittäjänä ja freelancerina.

TAMKin Mediapoliksen kampuksen käytännönläheisissä opinnoissa teet yhteistyötä muiden opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa. Koulutus antaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa ja luoda kontakteja tulevaisuuden uraa varten.

Tarjoamme TAMKissa myös hyvät mahdollisuudet lähteä opiskelijavaihtoon ulkomaille tai kansainvälistyä omalla kotikampuksella.

Media-ala on kiinnostava, kehittyvä ja laaja ala, joka avaa mahdollisuuksia moniin erilaisiin urapolkuihin. Opinnot sopivat luovalle ja oma-aloitteiselle ihmiselle.

Opiskelu on ollut paljolti käytännön tekemistä. Olemme tehneet paljon audiovisuaalisia tuotantoja. Ensimmäisenä vuonna teimme esimerkiksi lyhyen fiktioelokuvan fiktiokurssilla

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Maija Joensuuhun (maija.joensuu(at)tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.