Hyppää pääsisältöön

Ylemmät AMK-tutkinnot kevään 2024 yhteishaussa

Syvennä osaamistasi ja hae opiskelemaan ylempää AMK-tutkintoa! Suomenkielisiin ylempiin AMK-tutkintoihin haetaan kevään toisessa yhteishaussa 13.3.2024 – 27.3.2024.

Mikä ylempi AMK-tutkinto?

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa mahdollisuuden syventää ja laajentaa omaa ammatillista osaamista. YAMK-opinnoissa omaa urapolkua voi suunnata asiantuntijuuden vahvistamiseen tai työyhteisön johtamiseen. Opintojen vahvuus on tiiviissä työelämäkontekstissa ja työelämää kehittävässä otteessa. YAMK-tutkinnon suorittaneet työllistyvät vaativiin asiantuntija-, johtamis- ja esihenkilötehtäviin.

Ylempi AMK-tutkinto suoritetaan tyypillisesti työn ohessa, ja opintoihin kuuluu omaan työhön liittyvä kehittämistehtävä.

YAMK-tutkintoon hakeminen edellyttää soveltuvaa aiempaa korkeakoulututkintoa tai aikaisempaa, AMK-tutkintoa edeltävää vastaavaa opistotutkintoa. Lisäksi vaaditaan vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. YAMK-tutkinnon voi suorittaa työn ohella 1,5-3 vuodessa.

Näin haet

Tietoa hakemisesta

Seuraavilta sivuilta löydät yleistä tietoa hakemisesta. Tutkinto-ohjelmakohtaiset valintaperusteet ja hakuohjeet löydät klikkaamalla hakukohteiden sivuja (ylempänä). 

Näin haet suomenkielisiin YAMK-tutkintoihin

Kevään 2024 ennakkotehtävät, valintatehtävät ja valintakokeiden ennakkomateriaalit.

 

Lisätietoa muista hakukohteista ja opiskelusta TAMKissa

Miksi hakisin juuri TAMKiin ja Tampereelle? Mistä saan lisätietoa opiskelusta TAMKissa? Mihin AMK-tutkintoihin voin hakea kevään 2024 toisessa yhteishaussa?