Hyppää pääsisältöön

Teknologiaosaamisen johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tarvitsetko työkaluja teknologiajohtamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen?

Haluatko viedä urasi uudelle tasolle? Haluatko laajentaa osaamistasi kansainvälisiin teknologiaympäristöihin? Teknologiaosaamisen johtamisen ylemmän AMK-tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus edetä esihenkilö- ja johtotehtäviin yrityksessä tai organisaatiossa.

Koulutustyyppi

Ylempi AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (ylempi AMK)

Suunniteltu kesto

1 vuosi

Koulutuksen laajuus

60 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Teknologia-alalla on suuri kysyntä osaamisen johtamiselle. Perinteinen tekninen suunnittelu ja suorittaminen ovat muuttuneet tietotyön suuntaan, mikä edellyttää jatkuvaa uudistumista. Kilpailukykyiset teknologiayritykset tarvitsevat insinöörikoulutuksen saaneita asiantuntijoita vaativiin kehitys- ja päällikkötehtäviin, esihenkilöiksi ja johtajiksi, jotka kykenevät ohjaamaan organisaatiota uudistumisessa.

Teknologiaosaamisen johtamisen ylemmän tutkinto-ohjelman tavoitteena on varustaa sinut kehittämään ja johtamaan asiantuntijatyötä teknologiayrityksissä ja organisaatioissa.

Tutkinto-ohjelmamme tarjoaa sinulle valmiudet:

  • kehittää omia esihenkilö- ja johtamistaitojasi
  • johtaa tekniikan ammattilaisia ja teknologiaosaamista
  • johtaa tuotekehitys- ja innovaatioprosesseja asiantuntijaorganisaatioissa
  • johtaa taloutta ja varmistaa organisaatiosi kannattavuus
  • hallita projekteja tehokkaasti
  • toimia kansainvälisissä työympäristöissä ja laajentaa monikulttuurista osaamistasi

Opinnot voit suorittaa yhdessä vuodessa oman työsi ohessa. Opiskelua on pääsääntöisesti joka toisella viikolla. Opinnot ovat tarjolla myös etäopetuksena, joten voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon etäopetuksen kautta.

Työelämän tarpeisiin räätälöity tutkinto

Teknologiaosaamisen johtamisen opetussuunnitelmaa kehitetään työnantajille tehtyjen kyselyjen perusteella. Yliopettaja Marko Mäkiloukon mukaan opetussuunnitelma on räätälöity sataprosenttisesti työnantajien toiveiden mukaisesti. Sisältöjä uudistetaan muutaman vuoden välein, ja tietoa työnantajakentän tarpeista kerätään laajasti opiskelijoiden ja alumnien kautta.

Olen pystynyt hyödyntämään koulutuksen antia työelämän eri tilanteessa ja bonuksena koen, että YAMK-tutkintotodistus on tuonut työelämääni hieman lisää vakuuttavuutta ja henkilökohtaista itsevarmuutta.

Opinnoissa oli parasta se, että koulutus oli korkeatasoista sekä lähellä työelämän käytännön haasteita. Myös se, että töiden ohella sai tehdä muiden alojen huippuosaajien ja ammattilaisten kanssa ryhmätöitä, jotka olivat työelämää avartava kokemus.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä yliopettaja Marko Mäkiloukoon, marko.makilouko(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.