Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tenttiin valmistautuminen

Lukutekniikat

Yliopisto-opiskelijana joudut lukemaan monenlaisia tekstejä. Tenttikirjan ja muiden tieteellisten tekstien lukeminen eroaa romaanin tai sarjakuvan lukemisesta. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi miten? Tenttikirjan lukemiseen on oppimisen kannalta tehokkaampiakin tapoja kuin aloittaa ensimmäiseltä sivulta ja lukea järjestyksessä viimeiseen sanaan saakka.

Aalto-yliopiston Opiskelutaidot -sivustolta löydät tietoa ja ohjeita siihen, miten opiskelet. Osiosta löydät tietoa mm. ymmärrystä, yksittäisiä tietoja painottavasta ja suunnitelmallisesta opiskelusta sekä muistin merkityksestä opiskelussa.

Muistiinpanotekniikat

Hyvät, itsetehdyt muistiinpanot ovat oppimisen kannalta tehokkaat ja tenttiin valmistautuessa todella kullanarvoiset. Muistiinpanojen tekeminen auttaa jäsentämään ja muistamaan tietoa paremmin. Tehokkainta on käyttää niin sanottuja tietoa muokkaavia tekniikoita, joissa opittava asia jäsennetään itse erilaisten kaavioiden, listojen tai omasanaisten muistiinpanojen muotoon.

Lisätietoa ja tukea

Voit tutustua aiheeseen lisää Moodlessa opintopsykologien tekemän itseopiskelumateriaalin Tekstien oppiminen ja tenttiin valmistautuminen avulla.

Jos kaipaat tukea opiskelutaitojen kehittämiseen tai tenttijännityksen selättämiseen, ota yhteyttä opintopsykologiin.

Julkaistu: 27.2.2019
Päivitetty: 5.10.2023