Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Itseopiskelumateriaaleja ja etäkoulutuksia

Tältä sivulta löydät linkit Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökunnalle ja opiskelijoille tarjolla oleviin Eduhouse Oy:n (ent. Wistec) tuottamiin palveluihin.

Huom! Wistecistä tuli Eduhouse Oy kun Wistec Training ja Eduhouse Oy yhdistyivät helmikuun aikana.  Lue tarkemmin palvelun muutoksista intra-uutisesta.

 

Eduhouse -koulutusportaali

Koulutusportaalista löydät ohjevideoita ja osaamistestejä mm. seuraavista aiheista: toimisto-ohjelmat (Excel, PowerPoint, Word), M365:n työkalut ja tietoturva.   

Palveluun pääset kahdella tavalla: 

https://app.eduhouse.fi/palvelu/kirjaudu/microsoft (Kirjaudu TUNI-sähköpostiosoitteella M365-kirjautumiskohdasta.)

- https://office.com/apps (Valitse "Eduhouse online" M365-palvelun sovellusten joukosta.)

Digitaitoihin liittyvät itseopiskelumateriaalit ja -videot löytyvät kirjautumisen jälkeen vasemman reunan valikon Digitaidot -kohdasta. Verkkokurssimateriaali on jaoteltu aihekohtaisiin moduuleihin. Voit suorittaa koulutuskokonaisuuksia etenemällä askel askeleelta koko kokonaisuuden läpi tai poimia juuri sen hetkiseen tarpeeseen sopivan muutaman minuutin videon katsottavaksesi. Ennen opiskelua voit testata taitojasi suorittamalla lähtötasotestin ja opiskelun jälkeen verrata oppimaasi lopputestin avulla ja saada osaamismerkin. 

 

digitaidot

Eduhousen maksuttomat etäkoulutukset

Maksuttomat etäkoulutukset löydät osoitteesta: https://trainings.eduhouse.fi/koulutukset/

Kaikki koulutuskalenterin Business- ja Digitaidot -välilehdiltä löytyvät etäkoulutukset kuuluvat korkeakouluyhteisön sopimukseen. 

Etäkoulutuksia järjestetään digitaitojen lisäksi myös mm. yleisiin työelämätaitoihin, esihenkilötyöhön, projektijohtamiseen ja HR-teemoihin liittyen.

HUOM! Koulutuksen kohdalla näkyvä hinta ei koske Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökuntaa ja opiskelijoita, joille etäkoulutukset ovat maksuttomia. Varmista, että ilmoittautumisen yhteydessä on merkittynä valinta ”koulutussopimus- tai lisenssiasiakas”, jolloin koulutuksen hinta nollautuu.

HUOM! Luokkahuonekoulutukset eivät kuulu korkeakouluyhteisön sopimukseen. Mikäli koulutus järjestetään hybridikoulutuksena, myös niihin voi sopimuksemme puitteissa osallistua etänä.

Koulutukset järjestetään Teams-yhteyden kautta. Saat sähköpostiisi viikkoa ennen koulutusta kalenterikutsun, josta löydät etäyhteyslinkin.

Kurssipaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahdollisuutta jälki-ilmoittautumiseen tai muita lisätietoja voi kysyä www.eduhouse.fi -sivulla olevan chatin kautta tai soittamalla numeroon 030 670 5320.

 

Ohjeita Tampereen korkeakouluyhteisön jäsenille

Koulutuskokonaisuuksia opiskellessasi otathan huomioon seuraavat asiat: 

 • Vanhoista Wistec-osoitteista menee myös ohjaus uusiin osoitteisiin. Huom. suorat linkit vanhoihin Wistec Online -verkko-oppimisympäristön videoihin eivät kuitenkaan enää toimi Eduhousen ympäristössä muutosten jälkeen. Mikäli olet hyödyntänyt suoria videolinkkejä esim. opetusmateriaalissa, päivitäthän linkit uusiin.  
 • Huomioi palvelujen käytössä Tampereen korkeakouluyhteisön oma tietoturvaohjeistus ja säännöt. Ohjeet löydät julkisilta IT-palvelut –sivulta ja Intrasta Tietoturva –hakusanalla. 
 • M365-ohjeet: M365-palvelua on joltain osin räätälöity oman korkeakouluyhteisömme tarpeeseen sopivaksi, näin ollen osa Eduhousen ohjeista ei päde organisaatiossamme: 
  • Salasanan vaihtamiseen ja käyttäjätunnukseen liittyvät ohjeet löydät Tampereen korkeakouluyhteisön IT-ohjeista
  • Ryhmien työskentelyalueiden (esim. Teams, sharepoint, groups) tilaaminen ja hallinnointi tapahtuu TUNI Groups-aloitussivun kautta osoitteessa: https://groups.tuni.fi
 • Eduhousen sivuilta löydät chat –palvelun. Huomioi, että tämä tukipalvelu koskee vain Eduhouse-palvelun käyttöä ja sen sisältöjä. Tampereen korkeakouluyhteisön IT-tuen tavoitat osoitteesta %20it-helpdesk [at] tuni.fi . Palvelupisteiden yhteystiedot ja IT Helpdesk chatin löydät osoitteesta: https://www.tuni.fi/it-palvelut
 • Palvelusta löydät ohjeita myös sosiaalisen median palveluihin liittyen. Huomioi sosiaalisen median palveluiden käytössä Tampereen korkeakouluyhteisön sosiaalisen median käytön ohjeistus
 • Palvelun kehittämiseksi seuraamme koko palvelun käyttäjämääriä Tampereen korkeakouluyhteisössä, mutta tietoja yksittäisten käyttäjien suorituksista tai käyttömääristä ei seurata. 
 • Kysymykset palveluun liittyen: it-helpdesk [at] tuni.fi

Eduhouse toimii Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoiden ja henkilökunnan sopimuskumppanina ICT-koulutuksissa. Eduhouse on suomalainen osaamisen kehittämisen asiantuntija, jonka oma asiantuntijatiimi ja kattava kumppaniverkosto takaavat toimivat koulutusratkaisut valtakunnallisesti.

Muista myös vinkkipankki!

Vinkkipankki-sivusto jakaa hyviä käytäntöjä ja vinkkejä digityökaluista ja niiden hyödyntämisestä opetuksessa ja opiskelussa sekä työyhteisön ja oman työskentelyn tukena. Vinkkipankki on osa Tampereen korkeakouluyhteisön digimentoritoimintaa.

 

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi
helpdesk.tuni.fi

Henkilöstökoulutusten tallenteita

Voit myös tutustua henkilöstökoulutusten tallenteisiin täältä.

 

Opettamisen ja oppimisen keskus / Teaching and Learning Centre (TLC)

Löydät TLC:n sivustolta itseopiskelumateriaaleja ja webinaaritallenteita opetus- ja ohjaushenkilöstön tueksi.

Julkaistu: 19.11.2019
Päivitetty: 28.8.2023