Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Itseopiskelumateriaaleja ja etäkoulutuksia

Eduhousen koulutuspalvelut

Eduhousen laajat koulutuspalvelut ovat käytettävissä Tampereen korkeakouluyhteisön henkilökunnalle, opiskelijoille ja resurssisopimuslaisille. Eduhousen digitaaliselta oppimisalustalta löydät koulutusvideoita, etäkoulutuksia ja podcasteja. Koulutusteemoittain on myös koottu opintopolkuja, koulutuskokonaisuuksia ja valmennusohjelmia. Palvelussa voi myös luoda omia opintosuunnitelmia.

 

Eduhouse-koulutusportaaliin pääset kahdella tavalla:

https://app.eduhouse.fi/palvelu/kirjaudu/microsoft (Kirjaudu TUNI-tunnuksillasi käyttäen Microsoft-kirjautumisvaihtoehtoa.)

Kirjaudu Eduhouseen Microsoft-tilillä

https://office.com/apps (Valitse "Eduhouse online" M365-palvelun sovellusten joukosta.)

 

Koulutuspalvelun teemat

Tampereen korkeakouluyhteisön käytössä ovat seuraavat aihealueet Eduhousen koulutuspalvelussa:

 • Digitaidot - Digitaitojen kehittämiseen ja ylläpitoon tietotyötä tekeville
  • Esim. Excel, PowerPoint, Word ja muut M365:n työkalut, data-analytiikka, PowerBI, tietoturva ja tekoäly. 
 • Työelämätaidot - Työelämän tärkeiden perustaitojen kehittämiseen ja työhyvinvoinnin tukemiseen
  • Esim. ajanhallinta, tunne- ja vuorovaikutustaidot, neuvottelutaidot, motivaation vahvistaminen, resilienssi, palautuminen, työssä jaksaminen
 • Johtaminen ja esihenkilötyö - Koulutukset esihenkilöille ja johtajille
  • Esim. uuden esihenkilön rooli, esihenkilön juridiikka, haastavat tilanteet, tiimien johtaminen, projektijohtaminen, hybridijohtaminen, valmentava johtaminen, työkyvyn johtaminen
 • Talous & Vero - Taloushallinnon osaamisen kehittämiseen ja ylläpitoon
  • Esim. kannattavuuslaskenta ja budjetointi, taloushallinnon ja verotuksen ajankohtaiskatsaukset, opintopolkuja controllereille
 • Myynti & Asiakaskokemus - Myynnin parantamiseen sekä asiakaskokemuksen ymmärtämiseen
  • Esim. asiakaskokemuksen kehittäminen, asiakkaan kohtaaminen ja haastavat asiakastilanteet
 • Liiketoiminnan perusteet - Liiketoiminnan perusteiden ja juridiikan monipuoliseen ymmärtämiseen
  • Esim. palvelumuotoilun perusteet, työoikeuden perusteet, markkinointi, kestävä kehitys ja vastuullisuus
 • HR & Palkka - Henkilöstö- ja palkkahallinnon asiantuntijoille
  • Esim. henkilöstöhallinnon juridiikka, osaamisen kehittäminen, työntekijäkokemus, coaching

Voit tutustua kunkin aihealueen koulutussisältöihin portaalin yläreunasta löytyvän Aihealueet-valikon kautta:

Eduhousen aihealuevalikko

Voit suorittaa laajempia koulutuskokonaisuuksia etenemällä askel askeleelta koko kokonaisuuden läpi tai poimia juuri sen hetkiseen tarpeeseen sopivan lyhyen videon katsottavaksesi.

Digitaitojen osalta voit ennen opiskelua testata taitojasi suorittamalla lähtötasotestin ja opiskelun jälkeen verrata oppimaasi lopputestin avulla ja saada osaamismerkin.  

 

Maksuttomat etäkoulutukset

Eduhouse-koulutusportaalista löydät myös etäkoulutuksia monista eri teemoista. Portaalissa voit ilmoittautua etäkoulutuksiin, perua ilmoittautumisesi sekä tarkastella kaikkia ilmoittautumisiasi.

Etäkoulutukset järjestetään Teams-yhteyden kautta. Saat sähköpostiisi noin viikkoa ennen koulutusta kalenterikutsun, josta löydät etäyhteyslinkin.

 

Kick-Off -tilaisuudet ja palvelun esittelyvideot

Eduhousen Kick-off tilaisuus tarjoaa tehokkaan startin opiskeluiden aloitukseen ja palvelun käyttämiseen. Eduhouse järjestää tilaisuuksia muutaman viikon välein, ilmoittaudu mukaan: Eduhouse Kick-off. Voit myös katsoa tallenteen korkeakouluyhteisöllemme kohdennetusta Kick-off tilaisuudesta: Eduhouse-palvelut TAU & TAMK. Tallenteessa esitellään korkeakouluyhteisöllemme tarjolla olevaa sisältöä sekä palvelun tarjoamia mahdollisuuksia, kuten videotallenteita, valmennusohjelmia sekä omien opintosuunnitelmien laatimista. 

Vaihtoehtoisesti voit katsoa Näin käytät Eduhousea -videot (Avautuvat YouTubessa).  

 

Tuki palvelun käyttämiseen

Jos sinulla on kysyttävää koulutusportaalin käyttöön tai etäkoulutuksiin liittyen, ota yhteyttä sähköpostitse trainings [at] eduhouse.fi (trainings[at]eduhouse[dot]fi), Eduhouse-portaalissa tai www.eduhouse.fi -sivulla olevan chatin kautta tai soita numeroon 030 670 5320. Useimmin kysyttyihin kysymyksiin löydät vastauksia myös Eduhousen tukisivustolta

 

Ohjeita Tampereen korkeakouluyhteisön jäsenille Eduhouse-palveluihin liittyen

Koulutuskokonaisuuksia opiskellessasi otathan huomioon seuraavat asiat: 

 • Huomioi palvelujen käytössä Tampereen korkeakouluyhteisön oma tietoturvaohjeistus ja säännöt. Ohjeet löydät julkisilta IT-palvelut –sivulta ja Intrasta Tietoturva-hakusanalla. 
 • M365-ohjeet: M365-palvelua on joltain osin räätälöity oman korkeakouluyhteisömme tarpeeseen sopivaksi, näin ollen osa Eduhousen ohjeista ei päde organisaatiossamme: 
  • Salasanan vaihtamiseen ja käyttäjätunnukseen liittyvät ohjeet löydät Tampereen korkeakouluyhteisön IT-ohjeista
 • Eduhousen sivuilta löydät chat –palvelun. Huomioi, että tämä tukipalvelu koskee vain Eduhouse-palvelun käyttöä ja sen sisältöjä. Tampereen korkeakouluyhteisön IT-tuen tavoitat osoitteesta it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi). IT Helpdesk chatin löydät osoitteesta: https://www.tuni.fi/it-palvelut
 • Palvelusta löydät ohjeita myös sosiaalisen median palveluihin liittyen. Huomioi sosiaalisen median palveluiden käytössä Tampereen korkeakouluyhteisön sosiaalisen median käytön ohjeistus
 • Palvelun kehittämiseksi seuraamme koko palvelun käyttäjämääriä Tampereen korkeakouluyhteisössä, mutta tietoja yksittäisten käyttäjien itsenäisistä opintosuorituksista tai käyttömääristä ei seurata. Etäkoulutuksiin ja valmennusohjelmiin (jotka sisältävät sekä etäkoulutuksia että itsenäistä opiskelua) osallistuneiden osallistumistiedot keräämme koulutuskorvaushakemusta varten. 
 • Kysymykset palveluun liittyen: it-helpdesk [at] tuni.fi (It-helpdesk[at]tuni[dot]fi)

Eduhouse-palvelun tietosuojaseloste: www.eduhouse.fi/privacy 

Eduhouse toimii Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoiden ja henkilökunnan sopimuskumppanina ICT-koulutuksissa. Eduhouse on suomalainen osaamisen kehittämisen asiantuntija, jonka oma asiantuntijatiimi ja kattava kumppaniverkosto takaavat toimivat koulutusratkaisut valtakunnallisesti.

 

Muista myös digiosaamisen vinkkipankki!

Vinkkipankki-sivusto jakaa hyviä käytäntöjä ja vinkkejä digityökaluista ja niiden hyödyntämisestä opetuksessa ja opiskelussa sekä työyhteisön ja oman työskentelyn tukena. Vinkkipankki on osa Tampereen korkeakouluyhteisön digimentoritoimintaa.

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi

 

Henkilöstökoulutusten tallenteita

Muita henkilöstökoulutusten tallenteita on koottu omalle intrasivulle: Henkilöstökoulutusten tallenteet.

 

Opettamisen ja oppimisen keskus / Teaching and Learning Centre (TLC)

Löydät TLC:n sivustolta itseopiskelumateriaaleja ja webinaaritallenteita opetus- ja ohjaushenkilöstön tueksi.

Julkaistu: 19.11.2019
Päivitetty: 17.5.2024