Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Yksilölliset järjestelyt tenteissä

Yksilöllisiä järjestelyjä (ent. erityisjärjestelyjä) tentteihin voi saada opiskelija, jolla on oppimiseen liittyviä erityisvaikeuksia tai jokin opiskeluun vaikuttava sairaus, vamma tai muu tila. Tenttien yksilöllisten järjestelyjen lähtökohta on se, että opiskelijalle on laadittu ehdotus yksilöllisiksi opiskelujärjestelyiksi (erityisjärjestelyehdotus). Ehdotuksen saamiseksi opiskelija varaa keskusteluajan Bookings-varauskalenterista (ajanvaraus Hervannan kampukselle, ajanvaraus keskustakampukselle tai ajanvaraus etätapaamiseen) tai ottaa yhteyttä osoitteeseen opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi, josta hänelle tarjotaan keskusteluaikaa. Lue lisää yksilöllisten opiskelujärjestelyjen saamisesta.

Kun ehdotus yksilöllisiksi opiskelujärjestelyiksi on laadittu, sitä voidaan soveltaa sekä paperitenteissä että sähköisissä tenteissä seuraavasti:

Yleiset paperitentit (Ilmoittautuminen Sisun kautta) 

Ilmoita yksilöllisten järjestelyiden tarpeesta tenttipalveluille (tenttipalvelut.tau [at] tuni.fi (tenttipalvelut[dot]tau[at]tuni[dot]fi)) vähintään viikko ennen tenttiä. Lähetä pyyntö seuraavassa muodossa:

Viestin otsikko: Pvm, kurssikoodi / Yksilölliset järjestelyt

Viestin sisältö:  

  • Opiskelija (nimi, opiskelijanumero): 
  • Opintojakso (kurssikoodi, kurssin nimi): 
  • Opettaja:
  • Tentin ajankohta (pvm, klo):
  • Tarvittavat yksilölliset järjestelyt: 

Sähköiset EXAM-tentit (ilmoittautuminen EXAMin kautta)

Tieto sinulle myönnetyistä yksilöllisistä järjestelyistä ei siirry automaattisesti EXAMiin. Tässä ohjeita tyypillisimpien järjestelyiden saamiseen: 

  • Oma tila: Varataan suoraan EXAM-järjestelmässä ilman erillistä ilmoitusta tenttipalveluille. Saavutettavat tenttitilat löytyvät sekä Hervannasta (Kampusareena A218) että Keskustakampukselta (Päätalo A026).
  • Lisäaika: Lisäajallista EXAM-tenttiä pyydetään opintojakson opettajalta, joka luo lisäajallisen tentin järjestelmään henkilökohtaisena tenttinä. Saat sähköpostin suoralla ilmoittautumislinkillä, kun tentti on luotu, ja pääset varaamaan tenttiaikaa.
  • Lääkinnälliset apuvälineet, eväät: Mikäli apuvälineet ja/tai eväät on otettava mukaan tenttitilaan, tulee asiasta ilmoittaa ennen tenttiä osoitteeseen tenttipalvelut.tau [at] tuni.fi (tenttipalvelut[dot]tau[at]tuni[dot]fi), jotta asia voidaan huomioida valvonnassa.
  • Henkilökunnan läsnäoloa vaativat järjestelyt, kuten wc-käynnit ja suttupaperi: Sovi tentin ajankohdasta tenttipalveluiden kanssa hyvissä ajoin ennen tenttiä. Wc-käynnit järjestyvät lähtökohtaisesti maanantaisin ja torstaisin klo 9-15 välisenä aikana.

Muut tentit (luentotentti, etätentti tms.)

Ole yksilöllisistä järjestelyistä yhteydessä opettajaan.

Julkaistu: 15.3.2019
Päivitetty: 11.4.2024