Hyppää pääsisältöön

Tampereen ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat on valittu

Julkaistu 7.7.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMKin pääkampus kesällä.
TAMKin pääkampus Kaupissa.
Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä noin 2300 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Seuraava hakumahdollisuus avautuu syksyllä.

Korkeakoulujen kevään 2022 toisessa yhteishaussa TAMK oli hakijamäärältään Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu: hakijoita oli kaikkiaan 16357, joista ensisijaisia hakijoita 6661. Uusia tutkinto-opiskelijoita valittiin yhteensä 1858, joten ensisijaisiin hakijoihin suhteutettuna noin joka neljäs hakija pääsee tavoittelemaansa tutkintokoulutukseen. 

Elokuussa aloittavista opiskelijoista 1575 tulee suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja 283 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä TAMK sai 50 lisäaloituspaikkaa vuodelle 2022. Lisäaloituspaikat saatiin sairaanhoitajan ja bioanalyytikon koulutuksiin. 

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa valittiin opiskelijoita seitsemään englanninkieliseen Bachelor-ohjelmaan ja erillishaussa seitsemään Master-ohjelmaan. Näissä aloittaa yhteensä 424 uutta opiskelijaa. TAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun valittiin 295 opiskelijaa.

Opiskelupaikan vastaanottamisesta ilmoitettava 15.7. mennessä 

Kaikki keväällä hakeneet ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Tulokset ovat nähtävissä myös Oma opintopolku -palvelussa. 

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 15.7.2022 kello 15.00. Joissain hakukohteissa on vielä mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 2.8.2022 kello 15.00. 

Hakijan on mahdollista saada palautetta ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista (pl. rakennusarkkitehdin soveltuvuuskoe).   

Uudet opiskelijat aloittavat elokuussa orientoivilla opinnoilla TAMKin kampuksilla ja tutustuvat samalla uuteen opiskeluympäristöönsä sekä opiskelukavereihinsa. Uusien opiskelijoiden on hyvä seurata TAMKin uuden opiskelijan ohjelmakohtaisia verkkosivuja, sillä tiedot saattavat päivittyä kesän aikana.

Vaihtoehtoiset reitit TAMKiin  

TAMKiin voi hakea opiskelemaan avoimen korkeakoulun opintojen perusteella avoimen väylän haussa tai toisesta korkeakoulusta siirtohaussa. Kevään 2022 avoimen väylän haussa ja siirtohaussa valittiin yhteensä noin 240 opiskelijaa.     

Haku avoimen AMKin polkuopintoihin alkaa pääsääntöisesti heinä-elokuun vaihteessa. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi. Seuraava avoimen väylän haku ja siirtohaku on 30.9.–14.10.2022. Hakukohteet julkaistaan TAMKin verkkosivuilla kesän aikana.

Seuraava valtakunnallinen yhteishaku korkeakouluihin on 31.8–14.9.2022. TAMKilla on syksyn haussa 12 hakukohdetta viidellä koulutusalalla ja yhteensä 660 aloituspaikkaa.  

 

Lisätietoa:

TAMKin hakijapalvelut 
hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi (hakijapalvelut[dot]tamk[at]tuni[dot]fi) 
p. 029 452 0444 (ma ja to klo 12–14)

Opintopolku    

TAMKin opiskelijan opas  

TAMK Student’s Guide 

Opiskelijavalinnan tilastoja (tiedot päivittyvät)  

TAMKin syksyn 2022 yhteishaun hakukohteet 

Avoimen AMKin polkuopinnot