Hyppää pääsisältöön

TAMK opiskelijan opas

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijan oppaasta löydät tarvittavia ohjeita ja tietoa opintoihisi liittyen.

Tältä sivulta löydät muun muassa:

  • Ohjeita uusille opiskelijoille
  • TAMKin opiskelijan käsikirjan
  • TAMKin opetussuunnitelmat
  • Opiskelijoiden hyvinvointisivun
  • Tietoa opintojesi suunnitteluun ja ohjaukseen

Alta löydät TAMKin opiskelijan käsikirjan, TAMKin opetussuunnitelmat sekä TAMKin uuden hyvinvointisivun

TAMK Opiskelijan käsikirja

TAMKin käsikirjasta löydät kattavasti tietoa opiskelujesi eri vaiheisiin. Käsikirja sisältää tietoa muun muassa opintojen aloituksesta ja ohjauksesta, opiskelijaelämästä, opiskelijan palveluista ja käytänteistä, harjoittelusta ja työelämästä, kansainvälistymisestä sekä valmistumisesta.

Selaa TAMKin opiskelijan käsikirjaa

TAMKin opetussuunnitelmat

TAMK tarjoaa opintoja noin 10 000 opiskelijalle. Koulutuksien sisällöt esitetään opetussuunnitelmissa. TAMKin opetussuunnitelmat ovat osaamisperustaisia, missä määritellään tutkinnon ja tutkinnon opintojen osaamistavoitteet eli sen, mitä opiskelijan tulee tietää, ymmärtää ja osaa oppimisprosessin tuloksena.

Selaa opetussuunnitelmia

Opiskelijoiden hyvinvointi

Tampereen korkeakouluyhteisön ja TAMKin tavoite on hyvinvoiva opiskelija ja hyvä opiskelukokemus. Älä jää yksin askarruttavien asioiden kanssa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjaus-, tuki- ja terveyspalveluita. Lisäksi löydät täältä myös opiskelijoille suunnattua oppimisen tuen ja vapaa-ajan toimintaa.

Tutustu opiskelijoiden hyvinvointisivuun

Ryhdy opiskelijalähettilääksi

Opiskelijalähettiläänä toimit olennaisena osana TAMKin hakijamarkkinointia edustamalla omaa korkeakouluasi ja opiskelualaasi. Lähettilästoiminnan keskiössä ovat oman koulutusalan esittely sekä omista opiskelukokemuksista kertominen. Lähettiläänä voi lisäksi osallistua erilaisiin tapahtumiin, tuottaa sisältöä ammattikorkeakoulun sometileille ja osallistua esimerkiksi podcastien tekoon. Lähettiläänä kerrytät muun muassa tärkeitä, työelämässä hyödynnettäviä taitoja ja osaamista sisällöntuotannosta.

Lue lisää opiskelijalähettiläistä

Ryhdy opiskelijatuutoriksi

TAMK arvostaa opiskelijoiden roolia ja merkitystä vertaisina ohjauksen kokonaisuudessa.​ Vertais- ja degree-tuutorit ovat aloittavien opiskelijoiden neuvojia ja tukijoita. ​Kansainvälisyystuutorina autat ja neuvot vaihto-opiskelijoita, mikä on mukava tapa kotikansainvälistyä.​ Vertaiskoutsit ovat kokeneempia opiskelijatuutoreita tehden yksilö- ja ryhmämentorointia.​ Tamko kouluttaa kaikki opiskelijatuutorit. Tuutoroinnilla ansaitset opintopisteitä ja ennen kaikkea mahtavia kokemuksia!

Lue lisää opiskelijatuutoreista