Hyppää pääsisältöön

TAMKin englanninkielisten tutkinto-ohjelmien hakemusmäärä kasvoi

Julkaistu 18.1.2024
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kaksi nuorta naisopiskelijaa ison ikkunan äärellä kaupunkiympäristössä.
Tampereen ammattikorkeakoulun syksyllä 2024 alkaviin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin tuli enemmän hakemuksia kuin viime vuonna.

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) syksyllä alkaviin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin saapui 17.1.2024 päättyneissä hauissa kaikkiaan 12 748 hakemusta yhteentoista tutkinto-ohjelmaan. Viime vuonna hakemuksia saapui 9 450.  

Korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa Bachelor-tutkinto-ohjelmiin saapui yhteensä 10 896 hakemusta ja Master-koulutuksiin TAMKin erillishaussa yhteensä 1 852 hakemusta. Viime vuonna vastaavat hakemusmäärät olivat 8 488 ja 962.  

Suosituimmaksi Bachelor-tutkinto-ohjelmaksi nousi Entrepreneurship and Team Leadership (3 557 hakemusta). Master-koulutuksista ylivoimaisesti suosituin on edelleen International Business Management (1 193 hakemusta).  

— On hienoa nähdä, että hakukohteemme ovat edelleen vetovoimaisia ja kasvattaneet suosiotaan, kommentoi koulutuksesta vastaava vararehtori Katja Komulainen.   

Kaikkiin koulutuksiin otetaan sekä kotimaisia että kansainvälisiä opiskelijoita. Bachelor-tutkinto-ohjelmat Environmental Engineering, International Business, Nursing, Software Engineering ja Textile and Material Engineering käyttävät valtakunnallista kokonaan verkossa tehtävää International UAS Exam -valintakoetta, jossa keväällä 2024 uutena elementtinä on pakollinen kielitodistus. Entrepreneurship and Team Leadership ja Media and Arts -tutkinto-ohjelmissa sekä kaikissa Master-koulutuksissa käytetään TAMKin omaa ennakkotehtävää ja online-haastattelua.   

TAMKin suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin voi hakea kevään toisessa yhteishaussa 13.—27.3.2024. Myöhemmin keväällä avautuvat myös avoimen väylän haku ja siirtohaku.  

Lisätietoja: 

TAMK Hakijapalvelut, admissions.tamk [at] tuni.fi (admissions[dot]tamk[at]tuni[dot]fi)  

Lea Yli-Koivisto, Opiskelijavalintojen ja -palvelujen päällikkö, p. 050 5603 153, lea.yli-koivisto [at] tuni.fi 

Katja Komulainen, koulutuksen vararehtori, p. 050 3640 500, katja.komulainen [at] tuni.fi (katja[dot]komulainen[at]tuni[dot]fi)  

Lue lisää UAS Exam -valintakokeesta (sivu englanniksi)