Hyppää pääsisältöön

Syksyn yhteishaku kasvatti suosiotaan – TAMKin tutkintokoulutuksiin 3694 hakijaa

Julkaistu 18.9.2020
Tampereen ammattikorkeakoulu
Syksyinen TAMK_Saara Lehtonen
Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakouluun (TAMK) oli 3694 hakijaa. Kokonaisuudessaan syksyn yhteishaussa hakijoita oli 38 168. Syksyn yhteishaku kasvatti suosiotaan TAMKissa ja koko valtakunnassa.

TAMKin hakijamäärä nousi syksyn yhteishaussa 24 % viime vuodesta. 

TAMKissa suosituin hakukohde ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella oli sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus. Seuraavaksi suosituin oli sähkö- ja automaatiotekniikka. Syksyn haussa TAMKin tekniikan hakukohteet kasvattivat suosiotaan merkittävästi. Uutena tekniikan tutkinto-ohjelmana haussa oli infrarakentamiseen keskittyvä rakennustekniikan monimuotototeutus, johon oli yhteensä 400 hakijaa. 

Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen hakukohteet (YAMK) kasvattivat vetovoimaansa, ja suosituin oli dataosaamisen ja tekoälyn tutkinto-ohjelma. Hakijamäärät kasvoivat myös esimerkiksi hyvinvointiteknologian, kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen ja uudistetun älyteollisuuden automaatioratkaisujen ylemmissä tutkinto-ohjelmissa. 

TAMKissa on tarjolla 548 opiskelupaikkaa keväällä alkaviin opintoihin. Osa paikoista on varattu ensimmäistä kertaa hakeville. 

–  TAMKin vetovoima ja runsaat hakijamäärät viestivät edelleen hakijoiden uskosta ammattikorkeakoulutuksen tuottamaan osaamiseen. Ilo on myös todeta, että uusitut ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot ovat olleet erittäin vetovoimaisia, kertoo TAMKin vararehtori Päivi Karttunen. 

Syksyn opiskelijavalinnat 

Todistusvalintaa käyttävissä hakukohteissa yli puolet opiskelijoista valitaan suoraan todistusvalinnalla, joka perustuu ylioppilastutkintoon tai ammatillisen perustutkintoon. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan pääsääntöisesti ennen AMK-valintakoetta Opintopolku-palvelussa viikosta 43 alkaen. Todistusvalinnan lisäksi opiskelupaikan voi edelleen saada myös valintakoemenestyksen perusteella.  

Opiskelupaikka voi aueta myös vaihtoehtoista reittiä pitkin avoimen ammattikorkeakoulun opintojen perusteella. Lisätietoja:  https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/avoimet-korkeakouluopinnot/avoimen-amkin-polkuopinnot 
Polkuopinnot suoritettuaan voi myöhemmin hakeutua tutkinto-opiskelijaksi ns. avoimen väylän haun kautta. 

Valintakoejärjestelyihin varaudutaan poikkeusoloissa 

AMK-valintakoe järjestetään 26.-30.10.2020 ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. TAMKissa AMK-valintakoe pidetään 27.-29.10.2020.  

Tampereen ammattikorkeakoulu valmistautuu järjestämään valintakokeet pandemiatilanteen edellyttämin turvallisuustoimenpitein. Hakijoita kehotetaan perehtymään turvallisuusohjeisiin huolellisesti. Mahdollisista muutoksista viestitään Opintopolussa, Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolla ja TAMKin omilla verkkosivuilla. Lisäksi hakijoiden tulee seurata aktiivisesti Opintopolussa ilmoittamaansa sähköpostia. 

Tampereen korkeakouluyhteisön verkkosivut https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamk-valintakokeet-syksy-2020  

Ammattikorkeakouluun.fi-sivusto  https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/ ja 

Opintopolku-palvelu  https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/covid-19-ja-opiskelijavalinnat/ 

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi 16.9. Luvut perustuvat Opetushallituksen tämänhetkisiin tietoihin. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 27.11. Opintopolku.fi-palvelussa. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 4.12. Opinnot alkavat tammikuussa 2021.   

Lisätietoja hakijoille valinnan etenemisestä ja valintakokeista antaa TAMKin hakijapalvelut: 
hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi ( )target="_blank"
puhelin: 0294 520 444 (ma-pe klo 12-14) 

Lisätiedot: 

Opiskelijarekrytoinnin päällikkö Marjo Korhonen, 040 809 3510, marjo.korhonen [at] tuni.fi 

Vararehtori Päivi Karttunen, 050 568 5358, paivi.karttunen [at] tuni.fi ()target="_blank" 

Kuva: Saara Lehtonen