TAMKin valintakokeet, syksy 2020

Tältä sivulta saat lisätietoja TAMKin syksyn 2020 valintakokeisiin liittyen. Sivua päivitetään syksyn aikana ennen valintakokeita, kun ohjeet ja valintakokeisiin osallistuminen tarkentuvat. Seuraa sivua ja tutustu ohjeisiin huolellisesti. (sivua päivitetty 21.10.2020)

Valtakunnallinen AMK-valintakoe

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. Tutustu huolellisesti valintakokeeseen liittyviin ohjeisiin ennen syksyn yhteishaun alkamista tältä sivulta ja ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

AMK-valintakoe järjestetään syksyllä 2020 ajalla 26.-30.10.2020 ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. TAMKissa AMK-valintakoe pidetään 27.-29.10.2020. Tutustu ennen yhteishaun alkamista tarjolla oleviin valintakoetilaisuuksiin (ks. taulukko 2). Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia. 

Osa hakukohteistamme käyttää todistusvalintaa. Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta jo ennen valintakoetta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen. 

AMK-valintakokeeseen ilmoittautuminen

AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana Opintopolku.fi -palvelussa yhteishaun hakulomakkeella. Valitse hakulomaketta täyttäessäsi itsellesi sopiva valintakoepaikka ja -aika tarjolla olevista vaihtoehdoista. Jokainen ammattikorkeakoulu tarjoaa tietyn määrän suorituspaikkoja. Kun paikat yksittäisessä valintakoetilaisuudessa täyttyvät, vaihtoehto sulkeutuu ja sinun on valittava jokin toinen vaihtoehto. Valintakoetilaisuuksien paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Opintopolku.fi-palvelussa yhteishaun hakulomakkeella tehty valintakoepaikan ja -ajan valinta toimii ilmoittautumisena. Ilmoittautuminen on sitova, eikä valintakoepaikkaa ja -aikaa voi vaihtaa enää hakuajan jälkeen. AMK-valintakokeeseen ei lähetetä erillistä valintakoekutsua.

Tunniste

AMK-valintakoetta varten hakijoille luodaan yksilöity tunniste. Tarvitset tunnisteen valintakoepäivänä ilmoittautumisessa. Tunniste sisältää QR-koodin ja tiedon valintakokeesi ajasta ja paikasta. Linkki tunnisteeseen toimitetaan sinulle tekstiviestillä ja sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamiesi yhteystietojen perusteella viikolla 43. Avaa tunniste sen saatuasi ja tutustu siinä oleviin tietoihin huolellisesti. Sinulla tulee olla tunniste mukana valintakoetilaisuudessa, joten varaudu esittämään saamasi tunniste puhelimen näytöltä tai paperille tulostettuna. Linkin tunnisteeseen löydät myös omalta hakemukseltasi Oma Opintopolku -palvelusta viikolta 43 alkaen.

Tunniste sisältää seuraavat tiedot:

  • Valintakoepaikka 
  • Valintakokeesi päivä ja aika
  • Koetilasi ja tiedon pihasta, jonne sinun tulee saapua. Katso kartasta punaisella ympyröityjen pihojen sijainti TAMKin Pääkampuksen kartasta
  • TAMKiin saapuvien hakijoiden ryhmien siirtyminen koetiloihin on porrastettu. Katso oman koetilasi saapumisaika tästä listasta ja saavu TAMKille annettuna aikana. Tunniste sisältää tiedon valintakokeen alkamisajan (klo 9 tai klo 14) ja valintakokeen ilmoittautumisen alkamisajan (klo 8 tai klo 13).

Digitaalinen valintakoe, tekniset vaatimukset

AMK-valintakoe on sähköinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla tietokoneella. Sinun tulee huolehtia siitä, että sinulla on käytössäsi valintakoepäivänä vaatimukset täyttävä tietokone. Valintakoetta ei voi tehdä puhelimella eikä tabletilla. Katso tarkemmat vaatimukset ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta,

Turvallinen matkustaminen kampukselle

Jos käytät valintakoematkaan julkisia kulkuvälineitä, huomioi koko matkan ajan turvavälit ja hyvä käsihygienia. THL:n ohjeessa hakijalle (THL 2020) kehotetaan pitämään turvaväli (vähintään 1 m, mielellään 2 m) kanssamatkustajiin matkalla valintakoepaikkakunnalle ja -tilaisuuteen.

Jos tulet omalla autollasi, TAMKin P-alueet ovat maksutta käytettävissä merkittyjä numeropaikkoja lukuun ottamatta. Huomioi, että TAMKin P-paikkojen määrä on rajallinen, joten pysäköinnin vuoksi on syytä saapua ajoissa. Käytettävissä on myös Tampereen yliopistollisen sairaalan maksullinen P-halli, lisätietoja tästä saat osoitteesta https://www.europark.fi/p-halli-tays-tampere/. TAYSin halli sijaitsee TAMKin Pääkampusta vastapäätä Kuntokadun toisella puolella.

Henkilöllisyyden todentaminen

Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeen yhteydessä. Henkilöllisyyden voi todistaa voimassa olevalla kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Ilman henkilöllisyystodistusta et voi osallistua valintakokeeseen. Huomioithan, että henkilöllisyys tarkistetaan ennen kokeen alkamista. Koe voidaan teknisesti aloittaa vain tunnistetuilta hakijoilta. Hakijan kasvoilla mahdollisesti oleva hengityssuojain on poistettava, mikäli tunnistaminen sitä vaatii. Katso lista hyväksyttävistä henkilöllisyystodistuksista ammattikorkeakouluun.fi-sivulta

Tärkeät turvallisuusohjeet AMK-valintakokeeseen - Lue!

TAMKin omat valintakokeet

TAMKin omat valintakokeet pidetään etäkokeina syksyn 2020 yhteishaussa. 

TAMKin omiin verkossa järjestettäviin valintakokeisiin lähetetään hakijoille valintakoekutsut sähköpostitse viimeistään noin viikkoa ennen valintakoepäivää. Kutsusta löydät kaikki tarpeelliset ohjeet kokeeseen osallistumiseen. 

Seuraa sähköpostiasi ja muista tarkistaa myös roskapostikansiosi.

Voit tutustua TAMKin mahdollisiin syksyn 2020 valintakokeiden ennakkomateriaaleihin- ja tehtäviin hakukohteen hakuohjeissa ja kootusti sivulta TAMKin ennakkotehtävät ja valintakokeiden ennakkomateriaalit, syksy 2020. 

TAMKin etäkokeiden ohjeet - Tutustu!