Hyppää pääsisältöön

Korkeakoulujen toinen yhteishaku maaliskuussa 2021: TAMKin koulutustarjontaa Tampereella, Jyväskylässä, Mänttä-Vilppulassa ja Seinäjoella

Julkaistu 11.3.2021
Tampereen ammattikorkeakoulu
Yhteishaku_TAMK_hakutiedote
Tampereen ammattikorkeakoulussa on kevään 2021 kahdessa haussa tarjolla yhteensä 54 hakukohdetta ja niissä yhteensä 2111 aloituspaikkaa.

Suomenkielisiin koulutuksiin haetaan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa 17.–31.3.2021. 
 
Tampereen ammattikorkeakoululla on kevään toisessa yhteishaussa hakukohteena 34 suomenkielistä AMK-tutkinto-ohjelmaa ja 9 ylempää AMK-tutkinto-ohjelmaa seitsemällä koulutusalalla. 
 
Päiväopetuksena toteutettavien tutkinto-ohjelmien lisäksi TAMKissa on mahdollista opiskella työn ohessa monimuotototeutuksissa laboratoriotekniikan insinööriksi, musiikkipedagogiksi, restonomiksi, rakennusmestariksi tai tradenomiksi. Tampereella järjestettävä tradenomin monimuotototeutus painottuu myyntiosaamiseen. Uutena monimuotototeutuksena alkaa musiikkipedagogin tutkinto-ohjelma, joka on tarkoitettu aiemmin ammatillisen opisto- tai korkea-asteen muusikon, musiikinohjaajan tai musiikkioppilaitoksen opettajan tutkinnon tai muusikko (AMK) -tutkinnon suorittaneille. Restonomin ja tradenomin monimuotototeutuksissa otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön valintakurssit yhteishaun valintatapana. 

Koulutusta myös Jyväskylässä, Mänttä-Vilppulassa ja Seinäjoella 

TAMK käynnistää Seinäjoella yhdessä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa bioanalyytikkojen tutkintokoulutuksen. Jyväskylässä aloitetaan röntgenhoitajien koulutus. Molemmat koulutukset toteutetaan päiväopintoina. Seinäjoen ja Jyväskylän koulutusten taustalla on alueiden työvoimatarve näillä aloilla. 
 
Mänttä-Vilppulassa alkaa muutaman vuoden tauon jälkeen liiketalouden tutkinto-ohjelma. Tradenomin tutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Koulutuksessa painotetaan taloushallinnon osaamista, mutta opinnot antavat laajat tiedot ja taidot liiketalouden alan monipuolisiin työtehtäviin sekä yrittäjyyteen. 

Ylempään AMK-tutkintoon yhdeksän hakukohdetta 

Ylempi AMK-koulutus tuottaa työelämän muutoksissa tarvittavaa asiantuntijaosaamista. Koulutuksessa keskitytään aiemmin työssä hankitun kokemuksen pohjalta syventämään omaa asiantuntijuutta, tavoitteena vahva käytännön kehittämisosaaminen.   

Ylempään AMK-tutkintoon johtavassa kliinisen asiantuntijan tutkinto-ohjelmassa on tarjolla kaksi eri suuntautumispolkua; koulutuksessa voi erikoistua akuuttihoitotyöhön tai mielenterveys- ja päihdetyöhön. 

Muita haussa olevia terveys- ja hyvinvointialan ylempiä AMK-koulutuksia ovat sosiaalialan erityisasiantuntijan tutkinto-ohjelma sekä sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen tutkinto-ohjelman suuntautumispolut: sosiaali- ja terveysalan johtaminen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakaslähtöinen kehittäminen. 

TAMKilla on kevään yhteishaussa myös rakennustekniikan, teknologiaosaamisen johtamisen, yrittäjyyden sekä tietojärjestelmäosaamisen ylempien tutkinto-ohjelmien hakukohteet. 

Ylemmissä tutkinto-ohjelmissa pohjakoulutusvaatimus vaihtelee hakukohteittain. Pääsääntöisesti pohjakoulutuksen pitää olla korkeakoulutasoinen, mutta joihinkin hakukohteisiin voi hakea myös opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla. Pohjakoulutuksen lisäksi hakukelpoisuuteen vaaditaan vähintään 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt asianomaiselta alalta korkeakoulututkinnon jälkeen. 

AMK-valintakoe yksivaiheisena lähikokeena

Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 31.5.–9.6.2021 yksivaiheisena lähikokeena. 

TAMKissa valmistaudutaan järjestämään kaikkiaan 15 koetilaisuutta 8 päivän aikana. Korkeakoulujen yhteishaussa 17.–31.3. hakijat ilmoittautuvat AMK-valintakokeeseen opintopolku.fi-palvelussa. 

Hakijalla on mahdollisuus valita kokeen suorituspaikka ja -aika tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valintakoepaikaksi voi valita myös ammattikorkeakoulun, johon ei ole hakenut, mutta joka sijaitsee lähellä omaa asuinpaikkaa. Kokeet järjestetään viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen. Korkeakoulut tiedottavat hakijoille erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen. 

Yhteishaun hakulomake aukeaa haun ensimmäisenä päivänä kello 8.00 ja sulkeutuu haun viimeisenä päivänä kello 15.00. Tutkinto-ohjelmiin voi hakea osoitteessa opintopolku.fi. Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2021. 

Tutustu:  

https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/amk-valintakoe-jarjestetaan-yksivaiheisena-lahikokeena-touko-kesakuun-vaihteessa 

https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku 

https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/hakeminen/ 

Lisätietoja: 

Hakijoiden yhteydenotot TAMKin hakijapalveluihin: 
p. 0294 520 444 (ma–pe klo 12–14), hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi 

Opiskelijarekrytoinnin päällikkö Marjo Korhonen, p. 040 809 3510, marjo.korhonen [at] tuni.fi 
 

Kuva: Jonne Renvall