Hyppää pääsisältöön

Ville Aalto: Vahvistusta osaamispohjaan ja johtamiseen

Julkaistu 28.1.2020
,
päivitetty 22.10.2020
Tampereen yliopisto
JOP_Ville Aalto_pitää käsissään lapsuuden kuvaansa_johtajaksi kasvetaan_General Executive MBA -osallistuja
Ville Aalto on Tampereen Vera Oy:n toimitusjohtaja. Yritys työllistää sata verkonrakennusalan ammattilaista.

Ville Aalto suoritti General Executive MBA -koulutuksen vuosien 2016 ja 2018 välillä.

– Valmistuin vuonna 2007 AMK-insinööriksi, ja minulle tuli tunne, että omaa osaamista voisi kehittää liiketoiminnan johtamisen suuntaan. Sen hetkiset työtehtävät tukivat päätöstä, sillä halusin vahvistaa omaa ammatillista osaamispohjaani.

Tampereen koulutusohjelma valikoitui luontevasti.

– En edes miettinyt muita vaihtoehtoja, Tampere tuntui heti oikealta. Asun täällä, joten sijainti oli mainio. Tampereen Sähkölaitos -konsernista, jonka osa Tampereen Vera on, on koulutusohjelman aiemmin suorittanut muitakin henkilöitä. He suosittelivat ohjelmaa minulle.  Minulla oli mielikuva siitä, että ohjelma on laadukas ja sillä on pitkät perinteet ja suosittelut vielä vahvistivat päätöstä osallistumisesta.

Sparrausta yli liiketoiminta-alojen

Aallon mukaan kokonaisuus on laaja ja pureutuu liiketoiminnan johtamiseen niin hyvin, että on vaikea nostaa yhtä yksittäistä tekijää tärkeimmäksi sisällöksi.

– Yksi tärkeä tekijä on laajuus johtamisoppien käsittelyssä koko siinä kirjossaan, mitä johtaja tarvitsee. Myös verkosto, joka ohjelman aikana syntyi ja laajentui, on todella tärkeä asia. Pääsimme sparraamaan ja keskustelemaan eri aiheista kurssilaisten kesken yli liiketoiminta-alojen.

Aallolle opiskeluaika antoi paljon, vaikka sen aikana oli tehtävä lujasti töitä.

– Mielestäni koulutuksesta hyötyy niin aloitteleva kuin kokenutkin johtavassa asemassa työskentelevä henkilö. Päätöstäni lähteä opiskelemaan en ole joutunut katumaan kertaakaan. Oli todella palkitseva hetki, kun lopputyö valmistui ja todistukset jaettiin.

“Olen kehittynyt ja kasvanut ihmisenä ja ammattilaisena. Sain myös kehittämistehtävästäni suoria, konkreettisia työkaluja omaan työntekooni, ja yrityksessämme esimerkiksi strateginen johtaminen on saanut uusia käytännön muotoja.”