Hyppää pääsisältöön

Nina Lehtinen: Ammattilaisten verkosto tuo uusia näkökulmia

Julkaistu 21.1.2020
,
päivitetty 24.8.2022
Tampereen yliopisto
Nina Lehtinen pitää käsissään lapsuuden kuvaansa. Kuvassa teksti johtajaksi kasvetaan.
Nina Lehtinen on Lempäälän sivistysjohtaja. Hän johtaa sivistyksen palvelualuetta, jossa työskentelee 750 henkilöä. Palvelualue kattaa kunnan opetus-, varhaiskasvatus- ja yhteisten asioiden palvelut.

Nina Lehtinen valmistui Public EMBA -koulutuksesta vuonna 2015.
– Koulutukseen lähteminen oli monen sattuman summa. Opiskelin Tampereen avoimessa yliopistossa kauppatieteen kursseja, ja kunta- ja palvelurakenneuudistuksen myötä halusin yleisesti kehittää omaa osaamistani. Tampereen yliopiston Public EMBA tarjosi opinto- ja teemakokonaisuuksia, jotka silloin sopivat minulle ammatillisesti. Lehtinen hyödyntää koulutuksessa oppimaansa jatkuvasti.
– Saan hyötyä verkostoista, jotka ovat edelleen aktiivisia: aina löytyy joku, kenen kanssa peilata omia näkemyksiä. Tein myös päättötyöni palveluseteleiden käyttöönotosta suoraan työhöni liittyen, joten koulutuksesta oli todella konkreettista hyötyä.

Positiivista potkua osaamiseen

Lehtiselle EMBAn tärkein anti oli sen antama positiivinen potku itsensä ja osaamisensa kehittämiseen.
– Opin katsomaan asioita laajemmin, ja ymmärsin, mitä kaikkea on myös oman ammattialani ulkopuolella. Lisäksi pidän erittäin tärkeänä koulutuksessa syntynyttä verkostoa: mukana oli ammattilaisia niin julkisen puolen eri sektoreilta kuin yrityksistäkin, ja hedelmällisten keskustelujen myötä opin ajattelemaan asioita eri näkökulmista.

Lehtinen suosittelee EMBA-koulutusta kaikille ylemmissä johtotehtävissä toimiville, jotka haluavat oppia ymmärtämään monialaisesti työelämän ilmiöitä muuttuvissa toimintaympäristöissä.
 – Koulutus oli hyvin järjestetty ja laatuun panostettu. Lähipäivät olivat minulle erittäin merkityksellisiä. Osallistujia oli ajateltu aidosti, ja meistä pidettiin hyvää huolta.

”Minulle EMBA oli sytyke ymmärrykseen siitä, että ihminen pystyy, kun vain haluaa. Minulla alkoi koulutuksesta uudelleen oppimisen aikakausi, ja halusin jatkaa kouluttautumista. Vuonna 2017 valmistuin hallintotieteiden maisteriksi, ja nyt viimeistelen jälleen uusinta graduani kauppatieteistä. EMBA herätti minussa nälän kehittää itseäni ja organisaatiotani.”