Hyppää pääsisältöön

Tampere uutena kotikaupunkinasi

Kun pohdit Tampereen korkeakouluyhteisöä työpaikkana, niin tokihan Tampereen seudulla mahdollisena uutena asuinpaikkana on myös merkitystä. Keräsimme siis tälle sivulle hiukan tietoa Tampereesta paikkana tehdä töitä ja asua. Nähdään pian täällä Tampereella!

Miksi Tampereelle?

Tampere on eläväinen 235 000 tuhannen ihmisen kotikaupunki, joka on tunnettu vilkkaasta kulttuurielämästään, tunnelmallisesta miljööstään kahden järven välissä ja rennon vilpittömästä ilmapiiristään.

Tampere on valittu jo monena vuonna peräkkäin Suomen houkuttelevimmaksi asuinkaupungiksi, ja opiskelijakaupunkinakin Tampere on Suomen ehdotonta kärkikastia. Tampere on tarpeeksi suuri, jotta täältä löytyvät monipuoliset palvelut sekä harrastus- ja kulttuurimahdollisuudet, mutta kuitenkin kaikki oleellinen kaupungin keskustassa on kävelymatkan päässä. Täällä arki toimii. Tampere on innovaatioiden ja tekniikan sekä kulttuurin ja teatterin kaupunki. Upeat tiilirakennukset Tammerkosken partaalla kertovat kaupungin historiasta tekstiiliteollisuuden kehtona.  

Tampereen kaupunkiseutu ja Pirkanmaa

Tampereen kaupunkiseutu on Suomen kakkoskeskus; monipuolinen ja vetovoimainen, hallitusti kasvava seutu ja koti yli 380 000 asukkaalle. Tampereen seutukuntaan kuuluvat Tampereen lisäksi Kangasalan, Nokian, Oriveden ja Ylöjärven kaupungit sekä Lempäälän, Pirkkalan ja Vesilahden kunnat. Koko Pirkanmaan maakunnassa asukkaita on jo yli 500 000. Väestön koulutustaso Pirkanmaalla on hyvä ja koko maan tasoa korkeampi. 

Seudun vahvuuksia ovat perinteikäs ja uudistunut valmistava teollisuus, vahva ja monipuolinen tietoalojen teollisuus sekä vahva tutkimus- ja kehitysosaaminen yliopistoineen, tutkimuslaitoksineen ja teknologiayhtiöineen.  

Tampere - tämä on koti

”Rosoisiin tiiliseiniin, yhä korkeammalle kiipeäviin ikkunariveihin on istutettu lupaus tulevasta. Vaikka kaupungin siluetti muuttuu, Tampereen tunnelma on aina tuttu. Tämä on koti.” Katso lyhyt esittelyvideo upeasta kotikaupungistamme.