Hyppää pääsisältöön

Suomalainen koti ja kestävä hyvinvointi

Tampereen yliopisto
KärkialueTerveys, Yhteiskunta, Tekniikka

Projektin keskeinen tutkimuskohde on suomalainen koti. Tavoitteenamme on muodostaa ymmärrystä asukkaiden arkielämästä, ja kodin arkeen liittyvistä käytännöistä, tarpeista ja merkityksistä. Muodostamme tieteenalojen välistä tietoa kestävän hyvinvoinnin ja asuinympäristöjen välisistä vaikutussuhteista.

Tavoite ja tehtävät

Voidaksemme välttää lukkiutuminen kestävän kehityksen kannalta haitallisiin hyvinvointijärjestelmiin tai asumisen infrastruktuuriin, on olennaista muodostaa ymmärrystä kotien, asuinympäristön suunnittelun ja ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin välisten monitahoisten vaikutussuhteista, erilaisten asukkaiden tarpeet huomioiden.

Vaikuttavuus

Monitieteinen jaettu ymmärtämys fyysisten, elettyjen ja koettujen ympäristöjen ja hyvinvoinnin välisistä yhteyksistä mahdollistaa ihmisten terveyttä ja hyvinvointia edistävien kestävien hyvinvointijärjestelmien ja kestävän asuntoarkkitehtuurin kehittämisen. SWS ohjelman rahoituksen avulla käynnistämme näiden yhteyksien kartoitustyötä, ja pohjustamme niitä koskevan tiedon kehittymistä eri aloilla.

Rahoituslähde

Hanke on saanut rahoitusta Sustainable Welfare Systems -ohjelman kautta.