TAMKin valintakokeet, kevät 2021

Jos sinulla todetaan koronavirustartunta kokeen jälkeen 2 – 7 päivän aikana, ilmoita terveydenhuoltoon, että olet osallistunut TAMKissa valintakokeeseen.

Sivua päivitetty 16.6.2021. 

Kevään 2021 toisessa yhteishaussa osalla TAMKin hakukohteista on käytössä valtakunnallinen AMK-valintakoe tai TAMKin omia valintakokeita.  Tarkista hakukohteesi käyttämä valintakoe tutkinto-ohjelman tietojen ”Näin haet” -välilehdeltä.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. Vot hakea yhdellä kokeella useisiin eri hakukohteisiin useissa eri ammattikorkeakouluissa. Tutustu huolellisesti valintakokeeseen liittyviin ohjeisiin ennen syksyn yhteishaun alkamista tältä sivulta ja ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

AMK-valintakoe järjestetään keväällä 2021 ajalla 31.5.-9.6.2021 ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. TAMKissa AMK-valintakoe pidetään kaikkina edellä mainittuina päivinä.

AMK-valintakokeen tulokset

Saat tältä sivulta lisätietoa AMK-valintakokeen palautteenannosta.

Saapuminen kampukselle

TAMKiin saapuvien hakijoiden siirtyminen AMK-valintakokeen koetiloihin on porrastettu. Tarkista oma saapumisaikasi alempaa tältä sivulta!

 Noudata AMK-valintakokeeseen saapuessasi matkustamiseen liittyviä THL:n ajankohtaisia turvallisuusohjeistuksia, esimerkiksi turvaväleistä, hygieniasta ja kasvomaskeista.

Jos tulet omalla autollasi, TAMKin P-alueet ovat maksutta käytettävissä merkittyjä numeropaikkoja lukuun ottamatta. Huomioi, että TAMKin P-paikkojen määrä on rajallinen.

Kampuksen lähellä sijaitsevat myös maksulliset P-halli TAYS (https://www.europark.fi/p-halli-tays-tampere/) ja P-Kauppi (https://finnpark.fi/kohteet/p-kauppi-tampere/info).

Laitteistovaatimukset

AMK-valintakoe on sähköinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla tietokoneella. Sinun tulee itse huolehtia siitä, että sinulla on käytössäsi valintakoepäivänä vaatimukset täyttävä tietokone. Valintakoetta ei voi tehdä puhelimella eikä tabletilla. Katso tarkemmat vaatimukset ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Tunniste

AMK-valintakoetta varten hakijoille luodaan yksilöity tunniste. AMK-valintakoetta varten hakijoille luodaan yksilöity tunniste ja se lähetetään hakijoille ennen koetta. Tarvitset tunnisteen ja siinä olevan luokkatilan koodin valintakoepäivänä ilmoittautumisessa.  Katso lisää tietoa tunnisteesta ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Henkilöllisyyden todentaminen

Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeen yhteydessä. Henkilöllisyyden voi todistaa vain voimassa olevalla kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Ilman henkilöllisyystodistusta et voi osallistua valintakokeeseen. Katso lista hyväksyttävistä henkilöllisyystodistuksista ammattikorkeakouluun.fi-sivulta

Turvallisuus valintakokeissa

HUOMIO! Jos olet vähänkään hengitystieoireinen tai olet sairas, et saa tulla TAMKiin etkä osallistua kokeeseen. (THL ohje). Sama kielto on voimassa, jos sinut on koronavirukselle altistumisen vuoksi määrätty karanteeniin, tai olet saapunut ulkomaanmatkalta alle 14 vuorokautta sitten ennen koepäivää. TAMKin valvojahenkilöstö voi tarvittaessa evätä oirehtivan henkilön osallistumisen valintakokeeseen.

  • Suosittelemme, että vältät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita. 
  • TAMKissa turvavälinä pyritään säilyttämään kaksi metriä kaikissa tilanteissa valintakokeen ajan.
  • Käytä kasvomaskia koko valintakoetilaisuuden ajan, myös kokeeseen saapuessasi ja sieltä poistuessasi. Kasvomaski on tarvittaessa poistettava henkilöllisyyden todistamisen ajaksi. Mikäli et terveyssyistä voi käyttää maksia, käytä visiiriä.
  • Riskiryhmiin kuuluville ei voida erikseen tarjota koronavirukselta suojautumiseen liittyviä yksilöllisiä järjestelyjä. Huolellisilla turvallisuusjärjestelyillä pyritään takaamaan kaikille hakijoille mahdollisimman turvallinen osallistuminen valintakokeisiin. Tiedustelethan omalta lääkäriltäsi, voitko osallistua valintakokeisiin.
  • Lue tarkemmat turvallisuusohjeet alta
  • Huomaathan, että valintakokeiden aikana koetilojen ilmastointia pidetään voimakkaasti päällä. Luokissa saattaa siis olla kylmä, varustaudu tarpeeksi lämpimin sisävaattein!

--

AMK-valintakokeeseen ilmoittautuminen

AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana Opintopolku.fi -palvelussa yhteishaun hakulomakkeella. Jokainen ammattikorkeakoulu tarjoaa tietyn määrän suorituspaikkoja. Kun paikat yksittäisessä valintakoetilaisuudessa täyttyvät, vaihtoehto sulkeutuu ja sinun on valittava jokin toinen vaihtoehto. Valintakoetilaisuuksien paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Opintopolku.fi-palvelussa yhteishaun hakulomakkeella tehty valintakoepaikan ja -ajan valinta toimii ilmoittautumisena. Ilmoittautuminen on sitova, eikä valintakoepaikkaa ja -aikaa voi vaihtaa enää hakuajan jälkeen. AMK-valintakokeeseen ei lähetetä erillistä valintakoekutsua.

Osa hakukohteistamme käyttää myös todistusvalintaa. Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta jo ennen valintakoetta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

Yksilölliset järjestely AMK-valintakokeessa

Yksilöllisiä järjestelyjä valintakokeessa voivat olla esimerkiksi liikuntaesteiden poistaminen, rauhallinen koetila, laajempi kirjoitustila, lisäaika, apuvälineiden käyttö tai muu vastaava järjestely. Näillä järjestelyillä on tarkoitus huolehtia siitä, että yksilöllisiä järjestelyjä valintakoetilanteessa tarvitsevat hakijat ovat yhdenvertaisessa asemassa muiden hakijoiden kanssa. 

Kevään 2021 valintakokeisiin yksilöllisiä järjestelyjä on haettava viimeistään 7.4.2021 klo 15:00. Huomaathan, että hakemukset jätetään siihen ammattikorkeakouluun, jonne olet ilmoittautunut tekemään valintakokeen.

Lue tarkemmin ja täytä lomake yksilöllisistä järjestelyistä täältä: Yksilölliset järjestelyt TAMKin valintakokeissa

Lisätietoja AMK-valintakokeen saavutettavuudesta

Saapuminen AMK-valintakokeeseen

Turvallisuusohjeet AMK-valintakokeeseen

TAMKin omat valintakokeet