TAMKin valintakokeet, kevät 2021

Tältä sivulta saat lisätietoja TAMKin kevään 2021 valintakokeisiin liittyen. Sivua päivitetään kevään aikana ennen valintakokeita, kun ohjeet tarkentuvat. Seuraa sivua ja tutustu ohjeisiin huolellisesti. (sivua päivitetty 12.2.2021.)

Valtakunnallinen AMK-valintakoe

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. Tutustu huolellisesti valintakokeeseen liittyviin ohjeisiin ennen syksyn yhteishaun alkamista tältä sivulta ja ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

AMK-valintakoe järjestetään keväällä 2021 ajalla 31.5.-9.6.2021 ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. TAMKissa AMK-valintakoe pidetään kaikkina edellä mainittuina päivinä.

Osa hakukohteistamme käyttää TAMKin omia kokeita (mm. kulttuuriala) tai todistusvalintaa. Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta jo ennen valintakoetta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen. 

AMK-valintakokeeseen ilmoittautuminen

AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana Opintopolku.fi -palvelussa yhteishaun hakulomakkeella. Valitse hakulomaketta täyttäessäsi itsellesi sopiva valintakoepaikka ja -aika tarjolla olevista vaihtoehdoista. Jokainen ammattikorkeakoulu tarjoaa tietyn määrän suorituspaikkoja. Kun paikat yksittäisessä valintakoetilaisuudessa täyttyvät, vaihtoehto sulkeutuu ja sinun on valittava jokin toinen vaihtoehto. Valintakoetilaisuuksien paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Opintopolku.fi-palvelussa yhteishaun hakulomakkeella tehty valintakoepaikan ja -ajan valinta toimii ilmoittautumisena. Ilmoittautuminen on sitova, eikä valintakoepaikkaa ja -aikaa voi vaihtaa enää hakuajan jälkeen. AMK-valintakokeeseen ei lähetetä erillistä valintakoekutsua.

Tunniste

AMK-valintakoetta varten hakijoille luodaan yksilöity tunniste. Tarvitset tunnisteen valintakoepäivänä ilmoittautumisessa. Tunnisteesta lisätietoa myöhemmin keväällä. 

Digitaalinen valintakoe, tekniset vaatimukset

AMK-valintakoe on sähköinen koe, joka suoritetaan hakijan omalla tietokoneella. Sinun tulee itse huolehtia siitä, että sinulla on käytössäsi valintakoepäivänä vaatimukset täyttävä tietokone. Valintakoetta ei voi tehdä puhelimella eikä tabletilla. Katso tarkemmat vaatimukset ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta

Turvallinen matkustaminen kampukselle

Jos käytät valintakoematkaan julkisia kulkuvälineitä, huomioi koko matkan ajan turvavälit ja hyvä käsihygienia. THL:n ohjeessa hakijalle (THL 2020) kehotetaan pitämään turvaväli (vähintään 1 m, mielellään 2 m) kanssamatkustajiin matkalla valintakoepaikkakunnalle ja -tilaisuuteen.

Jos tulet omalla autollasi, TAMKin P-alueet ovat maksutta käytettävissä merkittyjä numeropaikkoja lukuun ottamatta. Huomioi, että TAMKin P-paikkojen määrä on rajallinen, joten pysäköinnin vuoksi on syytä saapua ajoissa. Käytettävissä on myös Tampereen yliopistollisen sairaalan maksullinen P-halli, lisätietoja tästä saat osoitteesta https://www.europark.fi/p-halli-tays-tampere/. TAYSin halli sijaitsee TAMKin Pääkampusta vastapäätä Kuntokadun toisella puolella.

Henkilöllisyyden todentaminen

Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeen yhteydessä. Henkilöllisyyden voi todistaa voimassa olevalla kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Ilman henkilöllisyystodistusta et voi osallistua valintakokeeseen. Huomioithan, että henkilöllisyys tarkistetaan ennen kokeen alkamista. Koe voidaan teknisesti aloittaa vain tunnistetuilta hakijoilta. Hakijan kasvoilla mahdollisesti oleva hengityssuojain on poistettava, mikäli tunnistaminen sitä vaatii. Katso lista hyväksyttävistä henkilöllisyystodistuksista ammattikorkeakouluun.fi-sivulta

TAMKin omat valintakokeet

TAMKin omat valintakokeet pidetään etä- ja/tai hybridikokeina kevään 2021 yhteishaussa. 

TAMKin omiin verkossa järjestettäviin valintakokeisiin lähetetään hakijoille valintakoekutsut sähköpostitse viimeistään noin viikkoa ennen valintakoepäivää. Kutsusta löydät kaikki tarpeelliset ohjeet kokeeseen osallistumiseen. 

Seuraa sähköpostiasi ja muista tarkistaa myös roskapostikansiosi.

Voit tutustua TAMKin mahdollisiin kevään 2021 valintakokeiden ennakkomateriaaleihin- ja tehtäviin hakukohteen hakuohjeissa ja kootusti sivulta "TAMKin ennakkotehtävät ja valintakokeiden ennakkomateriaalit, kevät 2021" (linkki tulossa myöhemmin). 

Tärkeät turvallisuusohjeet AMK-valintakokeeseen - Lue!

AMK-valintakokeen yksilölliset järjestelyt ja saavutettavuus