Hyppää pääsisältöön

Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Monipuoliseksi rakennetun ympäristön asiantuntijaksi

Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelmassa yhdistyvät luovuus, tekninen osaaminen ja rakennetun ympäristön asiantuntijuus. TAMKista valmistunut rakennusarkkitehti (AMK) ymmärtää rakennetun ympäristön suunnittelun monialaisuuden ja vastuullisuuden.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Rakennusarkkitehti (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Projektimuotoisuus ja opitun tiedon soveltaminen käytäntöön ovat oppimisen keskiössä koko opintojen ajan. Käytännön projektien kautta avartuu ymmärrys eri suunnittelualojen yhteistyön tärkeydestä sekä eri osapuolien näkemysten yhteensovittamisesta. Hyödynnämme monialaisen korkeakoulun mahdollisuuksia ja yhteistyötä eri alojen kanssa jo opiskeluaikana.

Opintojen aikana:

  • opit rakentamisen ja rakennusalan perusteet
  • ymmärrät arkkitehtuurisuunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet
  • hallitset suunnittelun perustyökalut
  • perehdyt asuntosuunnitteluun ja julkiseen rakentamiseen
  • perehdyt runkojärjestelmiin, rakenneosiin ja rakennusfysiikkaan
  • perehdyt energiatalouteen
  • perehdyt BIM-mallinnuksen hyödyntämiseen suunnittelualojen yhteensovittamisessa sekä korjausrakentamisessa
  • tutustut rakennusterveyteen
  • täydennät osaamistasi korjausrakentamiseen liittyvillä projekteilla

Valmistuttuasi voit toimia asiantuntijana, konsulttina tai viranomaisena rakennetun ympäristön eri tehtävissä. Rakennusarkkitehteja työllistävät suunnittelutoimistot, rakennusliikkeet, rakennusteollisuus, julkishallinto ja kuntasektori. Opintojen aikana on mahdollista myös tutustua yrittäjyyteen.

Viimeiset opiskeluvuodet mahdollistavat myös työnteon vaikkapa arkkitehtitoimistossa opiskelujen ohella, sillä lähiopetuksen aikataulu on järjestetty juuri työntekoa silmällä pitäen. Juuri tästä syystä itsellänikin on työpaikka arkkitehtitoimistossa Tampereella jo ennen koulusta valmistumista.

Koulutukseen hakeville tai hakemista puntaroiville; katselkaa ympärillenne, fiilistelkää mielestänne onnistuneita rakennuksia ja tiloja ja niiden aikaansaamia tunteita, selailkaa arkkitehtuurijulkaisuja, muodostakaa rohkeasti omia mielipiteitänne, uskaltakaa tehdä omaa näkemystänne tukevia valintoja.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lehtori Minna Nyström-Järviseen, minna.nystrom-jarvinen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.