Hyppää pääsisältöön
Rakennustekniikka

Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Rakennussuunnittelija ja rakennetun ympäristön monipuolinen asiantuntija

Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelmassa yhdistyvät luovuus, tekninen osaaminen ja rakennusala.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Rakennusarkkitehti (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelmasta saat monipuoliset valmiudet toimia rakennussuunnittelijana ja asiantuntijana rakennetun ympäristön suunnittelun eri tehtävissä. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi suunnittelutoimistossa, rakennusliikkeessä, pientaloteollisuudessa tai viranomaistehtävissä.

Opit tuntemaan ja soveltamaan suunnittelu- ja projektiosaamista, rakennus- ja talotekniikkaa, energiatehokasta suunnittelua sekä asiakaslähtöistä toimintaa. Ensimmäisen vuoden jälkeen tunnet rakentamisen ja rakennusalan perusteet, ymmärrät arkkitehtuurisuunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet sekä hallitset suunnittelun perustyökalut. Myöhemmin perehdyt asuntosuunnitteluun ja julkiseen rakentamiseen, runkojärjestelmiin, rakenneosiin ja rakennusfysiikkaan sekä energiatalouteen. Perehdyt BIM-mallinnuksen hyödyntämiseen suunnittelualojen yhteensovittamisessa sekä korjausrakentamisessa. Osaamisesi täydentyy  rakennusterveyden opinnoilla sekä energiatehokkuuteen tai korjausrakentamiseen liittyvillä syventävillä projekteilla.

Anniina Nurmi_opiskelijatarina

Rakennusarkkitehdin koulutus valmistaa työelämään

Sanni Hujanen_opiskelijatarina

Rakennusarkkitehtikoulutus on mainio ponnahduslauta rakennusalalle

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lehtori Minna Nyström-Järviseen, minna.nystrom-jarvinen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.