Hyppää pääsisältöön

Musiikin tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Musiikin ammattilaiseksi ja opettajaksi

Musiikkipedagogin opinnoissa yhdistyvät musiikki ja opettajuus.

Musiikkipedagogin tutkinto-ohjelma tuottaa korkeatasoista osaamista soittamiseen, laulamiseen, säveltämiseen, kuoronjohtoon, orkesterinjohtoon (sinfoniaorkesteri, puhallinorkesteri ja teatterikapellimestari), musiikinteoriaan ja -historiaan sekä pedagogiikkaan. Näitä ydinosaamisia täydennät muilla musiikillisilla osaamisalueilla ja oman kiinnostuksesi mukaan vaihtoehtoisilla ammattiopinnoilla. Voit valita muun muassa yhteismusisointia eri muodoissaan, vapaata säestystä, musiikkiteknologiaa tai projekteja ja produktioita. Voit hyödyntää myös Tampereen korkeakouluyhteisön muita tarjolla olevia kursseja ja muokata näin tutkintoasi.

Opintojen alkaessa valitset yhden neljästä opintosuunnasta: instrumenttipedagogi, musiikinteoriapedagogi (laaja-alainen musiikkipedagogiikka), musiikinteoriapedagogi (säveltäminen), kuoron- tai orkesterinjohtaja. Musiikkipedagogin tutkinto sisältää yleisen opettajan kelpoisuuden tuottavat pedagogiset opinnot. Voit valmistuttuasi toimia muun muassa soiton- tai laulunopettajana, kuoronjohtajana, orkesterinjohtajana, musiikinteoriapedagogina tai säveltäjänä. Opetus järjestetään TAMKin pääkampuksella.

Tutustu myös TAMK Musiikin sivuihin: Tietoa konserteista, produktioista ja henkilökunnasta

Musiikkipedagogiopiskelija Teo de la Cruz lyömäsoitinten keskellä.

Musiikkia ei tehdä rahan takia, vaan rakkaudesta musiikkiin ja sen tekemiseen

TAMK Musiikin lehtorit Tuomas Turriago (piano) ja Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch (viulu) johdattavat videolla katsojan TAMK Musiikin upeaan konsertti- ja harjoitusmiljööhön, Satamakadun saliin Tampereen Hämeenpuistossa.

Olen tällä hetkellä klassisen pianon soittaja, mutta olen päässyt opiskelemaan myös rytmimusiikkia, kapellimestariopintoja, sovittamista ja melkein kaikkea mihin aika vain riittää, kertoo musiikkipedagogiksi opiskeleva Antti-Jussi. Katso lisää Antti-Jussin mietteitä videolta!

Orkesteriakatemia Ung Nordisk Musik -festivaalilla syksyllä 2020. Kuva: Tampere Filharmonia

TAMK Musiikin opiskelijoita esiintyy ammattiorkesterin riveissä Tampere Filharmonian kisälleinä.