Hyppää pääsisältöön
Sairaanhoitaja juttelee sängyssä makaavan potilaan kanssa.

Terveyden edistämisen ylempi tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Terveyden edistämisen osaajaksi

Haluatko työskennellä terveyden edistämisen asiantuntijatehtävissä?

Koulutustyyppi

Ylempi AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK

Suunniteltu kesto

1,5-2 vuotta

Koulutuksen laajuus

90 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Terveyden edistämisen ylempi tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet tutkimukselliseen kehittämiseen ja terveyden edistämisen asiantuntijatyöskentelyyn. Lisäksi opit toimimaan lähijohtamisen sekä ohjaus- ja konsultaatiotehtävien parissa.

Tutkinto-ohjelmassa opit hankkimaan tutkittua tietoa terveyden edistämisen perustaksi, arvioimaan kriittisesti oman alasi toimintaa ja kehittämistarpeita sekä kehittämään toimialaa näyttöön perustuen. Koulutuksessa perehdytään useisiin eri menetelmiin vaikuttaa ihmisten ja yhteisöjen terveyteen. Pääset pureutumaan erilaisiin ajankohtaisiin teemoihin, kuten genomitietoon ja terveyteen liittyvän datan käyttöön terveyden edistämisen suunnittelussa.

Tutkinto-ohjelmassa on erillinen työterveyshuollon syventävien opintojen osio, joka on tarkoitettu työterveyshoitajille ja -fysioterapeuteille. Opintojen jälkeen sinulla on valmiudet toimia asiantuntijana monenlaisissa tilanteissa ja tehtävissä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Yliopettaja Arja Halkoaho ja lehtori Mari Laaksonen TAMKin pihalla syksyllä.

Terveyden edistämisen ylempi tutkinto-ohjelma antaa osaamisen yksilöllisen terveystiedon hyödyntämiseen

Sirpa Ahonen_opiskelijatarina

Terveyden edistämisen YAMK-opinnot tukivat uralla etenemistä.

Katri Humppi_opiskelijatarina_TAMK

Opinnot mahdollistavat etenemisen asiantuntija- ja esimiestehtäviin.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä osaamispäällikkö Päivi Hautaviitaan, paivi.hautaviita(at)tuni.fi tai yliopettaja Arja Halkoahoon, arja.halkoaho(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.