Hyppää pääsisältöön

Teknis-taloudellinen tohtoriohjelma

Tampereen yliopisto

Tutkimuksella tietoa teknologiakeskeisen liiketoiminnan kilpailukyvyn kehittämiseen

Teknis-taloudellinen tohtoriohjelma luo osaamista kansainvälisen tason tutkimukseen ja kansallisella tasolla vaikuttavaan asiantuntijuuteen tuotantotaloudessa ja tietojohtamisessa.

Koulutustyyppi

Tohtori

Tutkintonimike

Filosofian tohtori
Tekniikan tohtori

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Kaupunki

Tampere

Teknis-taloudellinen tieteellinen osaaminen johtaa uuden tiedon luomiseen tiedeyhteisössä ja edistää yhteiskunnallisesti merkittävien, syvällistä analyysiä edellyttävien ongelmien ratkaisua. Jatkokoulutuksen kohderyhmänä ovat teknis-taloudellisilta tutkimusaloilta valmistuneet diplomi-insinöörit sekä muut syvällisestä osaamisesta kiinnostuneet maisterit. Teknis-taloudelliseen tohtoriohjelmaan hakeutuu tuotantotalouden ja tietojohtamisen tutkinto-ohjelmista valmistuneiden lisäksi ihmisiä muiden teknisten tieteiden ja mm. kauppa- ja taloustieteiden aloilta.

Haemme jatko-opiskelijoistamme tuoreita näkymiä alan tiedekentän uudistusmahdollisuuksiin, uuden tiedon tuottamiseen ja yhteiskunnallisesti oleellisten haasteiden ratkaisuun sekä tiedon soveltamiseen eri teollisuuden ja hallinnon aloilla.  Kansainvälisen tason tutkimukseen tähtäävät tekniikan tohtorit (tai filosofian tohtorit) suuntautuvat jatko-opintojen jälkeen teollisuuden johtotehtäviin, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja opetustöihin sekä tutkimuslaitosten tutkimus- ja johtamistöihin. Teknis-taloudellisesta tohtoriohjelmasta valmistuvat löytävät myös urapolkuja erilaisista asiantuntija-, johtamis- ja kehitystehtävistä teollisuudessa tai julkishallinnossa.

Opintopolusta löydät tämän tohtoriohjelman hakukelpoisuusvaatimukset, valintaperusteet, ohjeet hakemiseen sekä tietoa tulosten julkistamisesta. Perehdythän niihin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää hakuprosessista tai hakudokumenteista, olethan yhteydessä hakijapalveluihin. Mikäli sinulla on tutkintoon ja tutkimuksen tekemiseen liittyen kysyttävää, ota yhteyttä ohjelmaan osoitteella mab.doc.tau(a)tuni.fi

Ennen hakemista hakijalla tulee olla vastuuohjaajaa. Miettikää vastuuohjaajan kanssa yhdessä mahdolliset muut ohjaajat ja ohjausryhmä.