Hyppää pääsisältöön
Kolme sairaanhoitajaopiskelijaa maskit kasvoilla.

Sairaanhoitajan tutkinto-ohjelma, monimuotototeutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Hoitotyön asiantuntijaksi

Yhdellä tutkinnolla sinun on mahdollisuus työllistyä kymmeniin erilaisiin työtehtäviin terveydenhuollossa sairaanhoitajana. Tämä on ala, jossa on töitä nyt ja tulevaisuudessa!

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Sairaanhoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Kiinnostaako sinua työskentely tulevaisuudessa hoitoalalla eri-ikäisten ihmisten, lasten, nuorten, perheiden, aikuisten tai ikäihmisten kanssa? Sairaanhoitajan työympäristöinä voivat yhtä hyvin olla sairaalat ja terveyskeskukset kuin yksityiset yritykset sekä kansainväliset järjestöt. TAMKin sairaanhoitajaopinnoissa voit viimeisenä opiskeluvuotenasi suunnata uraasi ja syventää osaamistasi valitsemallasi hoitotyön alueella. Tällä varmistetaan osaaminen, jota työnantajatkin arvostavat.

Sairaanhoitajana osaat tukea terveyttä ja hyvinvointia, ennaltaehkäistä sairauksia sekä hoitaa eri tavoin sairastuneita. Sinulla on kykyä ja halua toimia ihmisten kanssa. Opintojen aikana hankit valmiuksia toimia niin itsenäisesti sairaanhoitajana kuin hoitotyön asiantuntijana moniammatillisessa tiimissä. Sairaanhoitajan ammatissa yhdistyvät vuorovaikutustaidot, kädentaidot, digitaaliset taidot ja vahva teoreettinen osaaminen.

Monimuotototeutuksessa teoriaopetuksessa lähiopetusta on pääsääntöisesti kaksi päivää viikossa, lisäksi opintojen aikana toteutuu useita kokonaisia intensiiviviikkoja. Opintoihin kuuluu myös itsenäistä opiskelua. Harjoittelujaksot edellyttävät päivittäistä kokoaikaista opiskelua. 

Työ edellyttää oma-aloitteellisuutta, vastuullisuutta sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan potilaan hoitotyötä yhdessä potilaan ja hänen läheistensä kanssa. Sairaanhoitajan työssä tarvitaan tahtoa ja taitoa toisten auttamiseen ja hoitamiseen.