Hyppää pääsisältöön

Röntgenhoitajan tutkinto-ohjelma, muuntokoulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiseksi

Astu uudelle tasolle – sosiaali- ja terveysalan opistotutkinnosta AMK-tutkinto.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Röntgenhoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

1 vuosi

Koulutuksen laajuus

30–35 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Voit hakea röntgenhoitajan muuntokoulutukseen, mikäli olet suorittanut opistoasteen röntgenhoitajan tutkinnon. Opiskelijat suorittavat muuntokoulutukseen kuuluvat opinnot integroituna tutkinto-ohjelman eri opiskelijaryhmiin.

Voit suorittaa AMK-tutkintoon johtavat opinnot yhden vuoden aikana työsi ohessa. Koulutus sisältää kaikille yhteisiä opintoja 30 opintopistettä. Nämä opinnot koostuvat viestintäosaamisesta, tutkimusosaamisesta ja opinnäytetyöstä. Aikaisemmasta koulutuksesta riippuen tutkintoon voi kuulua ammattiopintoja.

Sosiaali- ja terveysalan asiantuntijan ammatillinen osaaminen perustuu näyttöön perustuvaan toimintaan, oman alasi tieteeseen ja sitä tukeviin muihin tieteenaloihin kuten lääketieteeseen, yhteiskunta- ja käyttäytymistieteisiin.

Opiskelijana osaat alasi ammattilaisena tehdä eettisesti päteviä, näyttöön perustuvia päätöksiä ja toimia ammatillisesti. Osaat vastata eri-ikäisten potilaiden ja perheiden tarpeisiin omalla erityisalallasi sekä kehittää vastuullisesti omaa alaasi sekä toimintasi.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lehtori Tiina Säilään, tiina.saila(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.