
OPH-täydennyskoulutushankkeet
Laajuus
0 opToteutusaika
Koulutusala
Opetusmenetelmät
Järjestävä yksikkö
Tältä sivustolta löydät kootusti tietoa Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri - yksikön hallinnoimien OPH-täydennyskoulutushankkeiden tarjoamista koulutuksista.
Koulutukset ovat Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille opetuskustannuksiltaan maksutonta.
Tutustu koulutusosioiden sisältöihin teemoittain
PedaPuffetti
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
PedaPuffetti tarjoilee opettajalle hänen omien tarpeidensa mukaan osaamista ja työkaluja laadukkaan, pedagogisesti mielekkään ja digitaalisuutta hyödyntävän opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Hankkeessa on huomioitu opettajat, jotka ovat a) digitaalisuuden hyödyntämisessä vasta alkutaipaleella, b) haluavat laajentaa digipedagogista työkalupakkiaan sekä c) ovat jo valmiita toimimaan kollegan tukena ja digituutorina. Hanke tarjoaa sekä perustyökaluja että mahdollisuuden syventää aiempaa osaamista. Hanke muodostuu viidestä koulutuskokonaisuudesta:
- Aktivoiva ja osallistava pedagogiikka oppilaitosympäristössä 2 op
- Oppimisprosessin muotoilu verkko-oppimisympäristöihin 2 op
- Pedagogin digitystä 2 op
- Interaktiivisten verkkosisältöjen tuottaminen opetustyössä 2 op
- DigiPedaPuffetti 2 op
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö, perusopetus, taiteen perusopetus, lukiokoulutus, vapaa sivistystyö, muu
Uuden opettajuuden laboratorio
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Hankkeessa järjestetään ajankohtaisten teknologioiden (AI, VR, AR, 3D, 360) opetuskäytön valmiuksien parantamiseen tähtäävää täydennyskoulutusta oppilaitosten henkilöstölle. Hankkeessa osallistujat perehtyvät sovelluksiin ja laitteisiin, oppivat tarkoituksenmukaisia pedagogisia malleja ja saavat kokemusta erilaisista käyttöympäristöistä ja hyviksi koetuista käytänteistä. Hankkeella vastaamme opettajien tarpeisiin liittyen ajankohtaisiin osaamistarpeisiin esimerkiksi viime aikoina paljon puhuttaneeseen tekoälyyn liittyvissä kysymyksissä. Hankkeessa osallistujat oppivat lisätyn ja virtuaalitodellisuuden, tekoälyn sekä 360-kuvaamisen ja 3D-tuottamisen opetuskäytön sisältöjä. Koulutuksen keskeinen ajatus on ohjata opettajaa tukemaan opiskelijaa oppimaan uusissa ympäristöissä. Hanke muodostuu neljästä koulutuskokonaisuudesta:
- Virtuaalitodellisuus opetuksessa 3 op
- Lisätty todellisuus opetuksessa 3 op
- Tekoäly ja opetus 3 op
- 3D- ja 360-sisällöt opetuksessa 3 op
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö, perusopetus, taiteen perusopetus, lukiokoulutus, vapaa sivistystyö
Toteutusaika: 4.5.2022 - 31.12.2023
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamista ja tarjota työkaluja toteuttaa digipedagogiikkaa mielekkäällä, aktivoivalla, osallisuutta lisäävällä ja vuorovaikutusta vahvistavalla tavalla. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa myös kokeneempien digiopettajien valmiuksia toimia kollegoidensa vertaimentorina ja saada ideoita vertaismentoroinnin toteuttamiseen toinen toisiltaan.
Kohderyhmä: Ammatillinen ja lukiokoulutus, perusopetus, vapaa sivistystyö
Lisätietoja: Nina Eskola-Salin, nina.eskola-salin [at] tuni.fi
Oppijan rinnalla hybridiympäristöissä
Toteutusaika: 4.5.2022 - 31.12.2023
Koulutuksessa annetaan tietoa hybridiopetukseen tarkoituksenmukaisista pedagogisista malleista, digioppimisen ympäristöistä ja hyviksi koetuista käytänteistä. Koulutuksella vastaamme pandemian aikana havaittuihin opetushenkilöstön osaamistarpeisiin.
Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle monipuolista ja ajantasaista tietoa siitä, kuinka järjestää hybridimäistä opetusta tehokkaasti ja opiskelijalähtöisesti. Koulutuksen keskeinen ajatus on ohjata opettajaa tukemaan opiskelijaa oppimiaan uusissa ympäristöissä.
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen sekä vapaan sivistystyön opetus- ja ohjaushenkilöstö
Lisätietoja: Mikko Turunen, mikko.turunen [at] tuni.fi
Tripeda II - Laatua pedagogiseen suunnitteluun
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Tavoitteena on monimuotoisten pedagogisten mallien, digitaalisten ratkaisujen ja uusien osaamisperustaisten toimintatapojen omaksuminen, opitun soveltaminen käytäntöön ja opetustyön kehittäminen. Toteutuksessa sovelletaan ajantasaisia ohjauksen ja oppimisen menetelmiä sekä pelillisyyttä. Ped.suunnitteluosaamisen ytimessä ovat osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen uudet työkalut ja mallit, monim. oppimisympäristöt sekä osaamisperusteiset jatkuvan oppimisen tukirakenteet. Osallistujat osoittavat osaamista digitaalisin osaamismerkein ja saavat todistuksen. Koulutuksessa vahvistetaan opettajien pedagogisen osaamisen suunnitelmallista kehittämistä ja osaamisen näkyväksi tekemisen taitoja. Koulutuksella pyritään vaikuttamaan jatkuvan oppimisen joustaviin opetuskäytänteisiin ja tukemaan uusien ideoiden sekä osaamisen levittämistä työyhteisöön. Hanke toteutetaan yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Koulutuskuntayhtymä OSAOn kanssa ja se koostuu kolmesta koulutuskokonaisuudesta:
- Pedagoginen suunnittelu ja käytännön opetuksen toteuttaminen 4 op
- Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen toimintamallit jatkuvaan oppimiseen 4 op
- Uutta pedagogista ajattelua ja työvälineitä digitaalisissa ympäristöissä 4 op
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö, kehittämistehtävissä toimivat sekä VSkouluttajat
Tiedolla, toivolla ja teoilla parempaan tulevaisuuteen
Toteutusaika: 4.5.2022 - 31.12.2023
Kestävän elämäntavan ymmärtämiseen ja edistämiseen liittyvän koulutuksen tarve on suuri erityisesti ammatillisella toisella asteella. Tiedolla, toivoilla ja teoilla parempaan tulevaisuuteen –koulutus tarjoaa opettajille tukea ja välineitä ilmastonmuutoksen, luontokadon ja kestävyysmurrokseen liittyvän tiedon ja epävarmuuden käsittelyyn opetuksessa. Koulutuksen tavoitteena on syventää opettajien valmiuksia käsitellä ilmastonmuutoksen, luontokadon ja kestävyysmurroksen tuomaan epävarmuuteen ja ahdistukseen liittyviä asioita oppilaiden kanssa ja työyhteisössään tietoperustaisesti ja ratkaisukeskeisesti.
Kohderyhmä: yto-opettajat, ammatilliset opettajat, lukio-opettajat
Lisätietoja: Eveliina Asikainen, eveliina.asikainen [at] tuni.fi ja Sampo Saari, sampo.saari [at] tuni.fi
JoKi - Johtoryhmätyön kirkastaminen
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Johtoryhmätyön kirkastaminen (Joki) - valmennus on kohdistettu oppilaitosten esihenkilöille, erityisesti johtoryhmille. Johtoryhmätyöskentely vaatii nopeaa reagointikykyä muuttuviin tilanteisiin ja vaatimuksiin. Se vaatii paineensietokykyä ja ammatillisia vuorovaikutustaitoja nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Tavoitteena on saada johtoryhmäläisille syvempi johtajuusidentiteetti, jolla vahvistetaan kompetenssia myös työhyvinvoinnin johtamisessa. Hanke koostuu viidestä valmennuskokonaisuudesta:
- Yhteisöllinen johtoryhmätyö 2 op
- Valmentava vuorovaikutusjohtaminen 2 op
- Minä, oppilaitosjohtaja 2 op
- Hyvinvoinnin ja muutoksen johtaminen 2 op
- Kohti jaettua johtajuutta - seminaari 1 op
Kohderyhmä: Oppilaitosten johtoryhmät ja esihenkilöt, ammatillinen koulutus, perusopetus, lukiokoulutus, vapaa sivistystyö
PeSu - Pedagoginen suunnittelu- ja johtamisosaaminen
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Pedagoginen suunnittelu- ja johtamisosaaminen ovat keskeisiä osaamisalueita toimintaympäristön ollessa jatkuvassa muutoksessa. Hankkeella pyritään vastaamaan oppilaitosten muutoskykyyn kehittämällä toiminta- ja oppimisympäristöjä pedagogisesti kestävällä tavalla sekä varmistaakseen koulutuksen työelämävastaavuuden ja laadun nyt ja tulevaisuudessa. Pedagoginen suunnittelu- ja johtamisosaaminen tukee myös koulutuksen kehittämistä, jotta se vastaa yhä muuttuviin tarpeisiin ja tukee oppijoiden oppimistulosten saavutusta.
Keskeisenä toimintatapana on käytännönläheinen ja omaan työhön sekä oppilaitokseen liittyvä kehittäminen, koulutusosioiden asiantuntijoiden ja osallistujien keskinäisen verkoston ja mentoroinnin avulla. Hankkeen toteutuksessa hyödynnetään hyväksi havaittuja menetelmiä mm. osallistamisen ja osallisuuden, keskinäisen luottamuksen ja asiantuntijuuden jakamisen kautta. Hanke muodostuu kahdesta koulutuskokonaisuudesta:
- Muuttuvat toimintaympäristöt 3 op
- Muutoksen johtaminen ohjauksessa ja oppimisessa 3 op
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen, lukion ja vapaan sivistystyön oppilaitosjohto, koulutuspäälliköt, kehittämispäälliköt, opintopäälliköt
Monikielinen ammatillinen opettaminen
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Hankkeessa vahvistetaan ammatillisen toisen asteen koulutusten opettajien valmiuksia opettaa englanniksi monikielisiä ryhmiä. Englanninkielisten toisen asteen tutkintokoulutuksien järjestämislupia haetaan koko ajan lisää. Opettajat tarvitsevat kielitaitonsa päivittämistä ja ohjausta englannin kielellä opettamisen pedagogiikkaan. Hankkeessa virkistetään opettajien englannin kielen taitoa, opiskellaan vieraalla kielellä opettamisen pedagogiikkaa ja sekä englanniksi ohjaamisen ja arvioinnin periaatteita. Osallistujat saavat valmiuksia toimia monikielisessä ryhmässä, huomioida ryhmänsä kielitaidon ja -varannon ja tukea ryhmänsä kotoutumista huomioimalla myös opiskelijoiden suomen kielen oppimista. Hanke muodostuu neljästä koulutuskokonaisuudesta:
- Englannin kielen vahvistaminen ja kertaus 2 op
- Vieraalla kielellä opettamisen pedagogiikkaa 2 op
- Rinnakkaiskielisyys ja monikielisessä ryhmässä toimiminen 2 op
- Ohjaus ja arviointi englannin kielellä 2 op
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opetushlöstö, perusopetus, taiteen perusopetus, lukiokoulutus, vapaa sivistystyö
Mutkat suoriksi! Välineitä kielitietoiseen opetukseen ja ohjaukseen sekä kielenoppimiseen työssä
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Opetus- ja ohjaushenkilöstö tarvitsee työssään enenevässä määrin moninaisuusosaamista, kun maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden määrä kasvaa eri koulutusasteilla. Miten voimme rakentaa opetus- ja ohjaustilanteistamme kielitietoisia? Entä mitä keinoja voimme käyttää, jotta varmistamme molemminpuolisen ymmärryksen? Voisiko rinnakkaiskielisyydellä tukea viestintää näissä tilanteissa? Hankkeessa pyritään myös löytämään työkaluja maahanmuuttajataustaisten työharjoittelussa pärjäämiseen lisäämällä ohjaajien valmiuksia yhteistyöhön työnantajien kanssa. Hanke koostuu kolmesta koulutuskokonaisuudesta:
- Kielitietoisen opetus- tai ohjaustilanteen suunnittelu 2 op
- Monikielisyys ja kielellinen saavutettavuus käytännössä 2 op
- Kielenoppiminen työharjoittelussa 2 op
Kohderyhmä: Kaikkien kouluasteiden opetus- ja ohjaushenkilöstö
Musiikin ryhmäopetuksen luovat menetelmät
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Hanke perustuu musiikkikoulutuksen visio 2030 esiintuomiin strategisiin osaamistarpeisiin. Keskeisenä toimintatapana hankkeessa on käytännönläheinen ja omaan opetukseen liittyvä kehittäminen. Hankkeen toteutuksessa hyödynnetään hyväksi havaittuja menetelmiä mm. osallistamisen ja osallisuuden, keskinäisen luottamuksen ja asiantuntijuuden jakamisen kautta. Koulutukseen osallistujat jakavat ammatillisen osaamisensa omissa työyhteisöissään ja osallistuvat työyhteisön kehittämiseen, oppilaitoksilla on parempi kyky vastata musiikkikoulutuksen vuonna 2018 uudistetun opetussuunnitelman ja vision 2030 tavoitteisiin, osallistujat verkostoituvat keskenään ja luovat yhteisöllisiä jatkokehitysulottuvuuksia. Hanke toteutetaan yhteistyössä JAMKin kanssa ja se koostuu neljästä koulutuskokonaisuudesta:
- Ylisukupolvinen musiikin ryhmäopetus 2 op
- Soiton ja laulun ryhmäopetus 2 op
- Improvisointitaidot musiikin ryhmäopetuksessa 2 op
- Digitaidot musiikin ryhmäopetuksessa 2 op
- Päätösseminaari 1 kp
Kohderyhmä: Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön opetushenkilöstö
”Nopsa Spin-Off”
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan valtakunnallinen, ammatillinen toisen asteen ruotsin opettajille kohdennettu koulutuskokonaisuus. Tämä jatkokoulutus edistää ruotsin kieltä opettavien opettajien ammatillista digipedagogista kehittymistä ja tukee ruotsin opettajien jatkuvaa pedagogista yhteistyötä ja kehittämistä. Koulutuksella tavoitellaan sitä, että ammatillisen toisen asteen opiskelijoiden motivaatio ruotsin kielen opiskelua kohtaan lisääntyy ja opiskelijoille tarjoutuu autenttisia mahdollisuuksia käyttää ruotsin kieltä. Hanke muodostuu kahdesta koulutuskokonaisuudesta:
- Oppimateriaaleihin, menetelmiin ja sovelluksiin tutustuminen 3 op
- Autenttiset käyttötilanteet ja kielitaidon kehittäminen 3 op
Kohderyhmä: Ammatillisen 2. asteen ruotsinopettajat
Aktivoivat menetelmät, kestävä kehitys, ilmastonmuutos – yli ainerajojen
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Hankkeessa edistetään opettajien valmiuksia toteuttaa aktivoivaa ja ilmiölähtöistä opetusta sekä ilmastomuutokseen ja kestävään kehitykseen liittyvää monialaista aineenhallintaa. Koulutuksen eri osiot keskittyvät aktivoivien opetusmenetelmien ja niitä tukevien digityökalujen tutuksi tekemiseen ainerajat ylittäen, sekä ilmastonmuutokseen liittyvien biologis- fysikaaliskemiallisten ilmiöiden ymmärtämiseen sekä kestävän kehityksen kokonaisuuden edistämiseen koulutuksessa. Hanke koostuu neljästä koulutuskokonaisuudesta:
- Aktivoivat menetelmät luonnontieteissä ja ainerajat ylittäen 3 op
- Ilmastonmuutos opetuksessa 3 op
- Luonnon monimuotoisuus ja suojelu opetuksessa 3 op
- Vihreä siirtymä ja kestävät ratkaisut opetuksessa 3 op
Kohderyhmä: Perusopetuksen ja lukioiden LUMA-opettajat, ammatillinen koulutus, vapaa sivistystyö
TUTO - TUVA - koulutuksen toimintamalleja kehittämään
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien taitoa oppijan yksilöllisen polun tukemiseen, miten ura suunnittelutaitoja ja toimijuutta vahvistetaan, löydetään sopivia ratkaisuja oppijantuen tarpeeseen. Yksilöllisen polun rakentamisen rinnalla koulutuksessa lisätään valmiuksia ryhmän voiman hyödyntämiseen. Hyvin toimiva ryhmä lisää oppijan hyvinvointia ja vahvistaa yhteisöön kuulumisen tunnetta. Toimiva TUVA-koulutus on yksi tärkeimmistä nuorten syrjäytymistä ehkäisevistä toiminnoista. Koulutus toteutetaan alueellisina ryhminä (3 aluetta) ja kolme moduulia. Koulutusta tarjotaan kokonaisuutena, mutta osallistua voi yhteenkin moduuliin. Tavoitteena on, että osallistujat löytävät ryhmän tuella malleja, joilla oman organisaation TUVA-koulutusta voidaan kehittää. Koska TUVA-koulutus on uusi, osallistujien kokemusten kerääminen koonti ja hyödyntäminen on keskeinen osa koulutusta, ja niiden jakaminen ja reflektointi on tärkeässä roolissa. Hanke muodostuu kolmesta koulutuskokonaisuudesta:
- TUVA-pedagogiikan lähtökohdat 3 op
- Opiskelijan lähtökohdat TUVA-koulutuksessa 3 op
- Erilaiset ratkaisut TUVA-polulle 3 op
Kohderyhmä: TUVA-koulutuksessa toimivat, perusopetus, lukiokoulutus, vapaa sivistystyö
OTULE – Ohjausosaaminen tulevaisuudessa
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Koulutus vahvistaa ohjaus-, opetus- ja opiskeluhuoltohenkilöstön tulevaisuuden ohjausosaamista, ohjauksen toimintamalleja sekä eritoimijoiden yhteistyötä. Tavoite on edistää uudenlaista ohjausajattelua ja -osaamista parantaa sitä kautta ohjausprosessien laatua ja vaikuttavuutta. Keskiössä ovat yksilö- ja tarvelähtöisyys, ohjauksen arviointi ja tulevaisuussuuntautuneisuus. Hanke toteutetaan yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun ja HK Career Guidance and Consulting Oyn kanssa. Hanke muodostuu kolmesta koulutuskokonaisuudesta:
- Tulevaisuus ja ohjauksen ympäristö 3 op
- Ohjaajan osaaminen 3 op
- Ohjauksen laatu ja sen arviointi 3 op
Kohderyhmä: Lukion, perusopetuksen, ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön opinto-ohjaajat
Huipto – Huippuosaaminen näkyväksi
Toteutusaika: 16.5.2023 - 30.6.2025
Hankkeen tavoitteena on aktivoida ja kehittää Huippuosaajana toimiminen 15 osp tutkinnon osantoteutusta ammatillisen koulutuksen kentällä. Tutkinnon osaa on hyödynnetty (ei laajasti) ammattitaitokilpailujen Taitaja-kilpailu, EuroSkills ja WorldSkills yhteydessä. Hankeen aikana tavoitellaan Huippuosaajana toimimisen tutkinnonosan hyödyntämistä kokonaisuutena niin työelämässä, oppilaitoksessa kuin kilpailutoiminnassa tapahtuvassa oppimisessa. Painopiste on huippuosaamisen ja huippuosaajana toimimisentutkinnon osan yhdistämisessä arkiseksi työkaluksi ammatillisten tutkintojen suorittamisen yhteydessä. Tavoitteena on perehdyttää ja tuoda esiin malleja, joilla työelämälähtöistä huippuosaamista sekä kilpailutoimintaa voidaan tutkinnon osassa suorittaa ja tehdä näkyväksi. Tavoitteena on myös muodostaa tutkinnonosasta tunnistettu työkalu matkalla työelämän huippuosaajaksi. Hanke koostuu yhdestä koulutuskokonaisuudesta:
- Huippuosaaminen näkyväksi 2 op
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opettajat, oppilaitosjohto, ohjaajat, kehittämisvastaavat
Erityinen tuki työpaikoilla opiskeluun ja työllistymiseen ammatillisessa koulutuksessa
Toteutusaika: 4.5.2022 - 31.12.2023
Koulutus on suunnattu ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstölle sekä muille ammattilaisille, joiden työhön oppivelvollisuuden laajeneminen vaikuttaa. Koulutuksessa tarjotaan näkökulmia ammatillisen erityisopetuksen käytännöistä ja tutkimuksesta, järjestökentältä sekä sote-palveluista. Koulutus kutsuu osallistujat tarkastelemaan omaa työtään erityistä ja vaativaa erityistä tukea tarvitsevien, ammattiin opiskelevien nuorten kanssa heidän työllistymiseensä painottuen.
Kohderyhmä: ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö sekä muut nuorten koulutuksen ja työllistymisen parissa toimiva henkilöstö
Lisätietoja: Katariina Hakala, katariina.hakala [at] tuni.fi
Toteutusaika: 9.12.2022 - 30.6.2024
Kestävää arviointia -hankkeen tavoitteena on opiskelijan arviointiin liittyvän osaamisen vahvistaminen ja yhtenäisen arviointikulttuurin kehittäminen. Hankkeen koulutuksissa käsitellään arvioinnin perusasioita sekä ammatillisen koulutuksen opiskelijan arvioinnin kriteerejä ja niiden käyttöönottoa sekä vapaan sivistystyön osaamisperusteista arviointia. Onnistu arvioinnissa -seminaarin tavoitteena on saada oppilaitosjohto ja esihenkilöt mukaan muodostamaan yhteistä ymmärrystä arvioinnista ja sen kehittymisen suunnasta.
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö sekä vapaa sivistystyön henkilöstö, esihenkilöt, koulutussuunnittelijat ja muut asiantuntijat
Lisätietoja: Ari Jussila, ari.jussila [at] tuni.fi ja Jiri Vilppola, jiri.vilppola [at] tuni.fi
VALOT - Oppivelvollisen valmennus, ohjaus ja tuki
Toteutusaika: 4.5.2022 - 31.12.2023
Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille valmiuksia vastata oppivelvollisuuden laajentumisen tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Koulutus antaa osallistujille tietoa uusista oppivelvollisuuteen liittyvistä säädöksistä sekä valmiuksia kehittää ammatillista osaamistaan siten, että opetus- ja ohjaushenkilöstö mahdollistaa yhdenvertaisesti oppimista.
Kohderyhmä: Toisen asteen, TUVA-koulutuksen ja vapaan sivistystyön opetus- ja ohjaushenkilöstö
Lisätietoa: Ari Jussila, ari.jussila [at] tuni.fi ja Minna Seppälä, minna.seppala [at] tuni.fi
Toteutusaika: 4.5.2022 - 31.12.2023
Kehitämme ammatillisen koulutuksen opetushenkilöstön erityispedagogista osaamista erityisen tuen opiskelijan etäopinnoissa tukemisessa, työelämässä oppimisessa, uraohjauksessa ja hyvinvoinnin tukemisessa. Hanke tukee osallistujan ammatillista kehittymistä ja kasvua.
Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstö
Lisätietoja: Annika Latva, annika.latva [at] tuni.fi