Hyppää pääsisältöön

Ammatilliset opettajankoulutukset

Meillä voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi. Englanniksi voit opiskella Professional Teacher Education -ohjelmassa. Opinnot on suunniteltu siten, että voit suorittaa ne joustavasti työn ohessa 1-2 vuodessa. Seuraava haku koulutuksiimme on 3.-18.1.2024.

Ammatillisen opinto-ohjaajankoulutuksen haku toteutetaan myös ensi vuonna valintakurssina!

Tampereen ammatilliseen opettajakorkeakouluun opinto-ohjaajat valitaan myös ensi vuonna valintakurssin perusteella. 

Valintakurssia pilotoitiin vuoden 2023 haussa. Saimme paljon palautetta, sekä kiittävää että kehittävää. Palautteiden perusteella kehitämme kurssia ja toteutusta edelleen. Valintakurssi on Moodle-pohjainen itsenäisesti suoritettava opintojakso. Kurssi suoritetaan hakuajan päättymisen jälkeen rajattuna aikana. Valintakurssin aineistoja ei julkaista etukäteen. 

Hakijoiden hakukelpoisuus tarkastetaan ja valituksi voivat tulla vain hakukelpoiset hakijat valintakurssin suorittamisen paremmuusjärjestyksessä. 

Valintakurssi on käytössä vain Tampereen ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja vain opinto-ohjaajankoulutuksessa. Muut ammatilliset opettajakorkeakoulut jatkavat nykyisellä valintatavalla, jossa hakupisteitä saa täydennyskoulutuksista ja työkokemuksesta. 

Tutustu ammatillisiin opettajankoulutuksiin

Ammatillinen opettajankoulutus

Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus

Tutustu pedagogisiin täydennyskoulutuksiin

Täydennyskoulutusta opettajlle ja muille oppilaitosten työntekijöille

Tarjoamme useita täydennyskoulutuksia sekä opettajille että muille oppilaitosten työntekijöille. Opiskeltavien sisältöjen lisäksi koulutukset tarjoavat loistavan mahdollisuuden verkostoitua kollegoiden kanssa. Täydennyskoulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoa koulutuksistamme!

p. 0294 520 450
taok.tamk [at] tuni.fi

Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu (TAOK)

Seuraa meitä somessa

Lue blogiamme!

Tulevaisuussuuntautunut ohjaus – Keskiössä oppijan toimijuus, vahvuudet ja voimavarat

Kolme henkilöä keskustelee kirjastossa.

OOVA-hankkeen teemoja syvennetään nyt OTULE-täydennyskoulutuksilla. Hankeyhteistyö koostuu täydennyskoulutusten suunnittelusta, kehittämisestä, toteutuksesta ja arvioinnista.

Opettajaksi opiskelua itäisessä Suomessa

Ryhmätyöskentelyn tuotos.

Itä-Suomen opettajaopiskelijaryhmä suorittaa pääosin opintonsa verkossa, mutta yhteiset tuutoropettajan ja ryhmän lähitapaamiset sijoittuvat Lappeenrantaan.

Aikuisopiskelijan opintojen aikatauluttaminen ja rahoittaminen – tasapainon löytäminen kiireisen elämän keskellä

Opiskelijoita.

Aikuisena opiskelu voi olla erinomainen tapa investoida omaan tulevaisuuteen ja saavuttaa uusia tavoitteita. Monet aikuiset palaavat opiskelemaan hankkiakseen uusia taitoja tai vaihtaakseen alaa, mutta haasteena voi olla opintojen rahoittaminen ja ajan löytäminen opinnoille.