Hyppää pääsisältöön

Ammatilliset opettajankoulutukset

Meillä voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi. Englanniksi voit opiskella Professional Teacher Education -ohjelmassa. Opinnot on suunniteltu siten, että voit suorittaa ne joustavasti työn ohessa 1-2 vuodessa. Seuraava haku koulutuksiimme on tammikuussa 2024.

Ammatillisen opinto-ohjaajankoulutuksen haku uudistuu TAOKissa!

Tampereen ammatilliseen opettajakorkeakouluun opinto-ohjaajat valitaan tänä vuonna valintakurssin perusteella. Haku on päättynyt ja kaikille hakijoille on lähetetty sähköpostitse ohjeet valintakurssille ilmoittautumisesta.

Valintakurssi on Moodle-pohjainen itsenäisesti suoritettava opintojakso. Kurssi suoritetaan hakuajan päättymisen jälkeen rajattuna aikana. Valintakurssin aineistoja ei julkaista etukäteen. 

Hakijoiden hakukelpoisuus tarkastetaan ja valituksi voivat tulla vain hakukelpoiset hakijat valintakurssin suorittamisen paremmuusjärjestyksessä. 

Valintakurssi on käytössä vain Tampereen ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja vain opinto-ohjaajankoulutuksessa. Muut ammatilliset opettajakorkeakoulut jatkavat nykyisellä valintatavalla, jossa hakupisteitä saa täydennyskoulutuksista ja työkokemuksesta. 

Tutustu ammatillisiin opettajankoulutuksiin

Ammatillinen opettajankoulutus

Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus

Tutustu pedagogisiin täydennyskoulutuksiin

Täydennyskoulutusta opettajlle ja muille oppilaitosten työntekijöille

Tarjoamme useita täydennyskoulutuksia sekä opettajille että muille oppilaitosten työntekijöille. Opiskeltavien sisältöjen lisäksi koulutukset tarjoavat loistavan mahdollisuuden verkostoitua kollegoiden kanssa. Täydennyskoulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoa koulutuksistamme!

p. 0294 520 450
taok.tamk [at] tuni.fi

Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu (TAOK)

Seuraa meitä somessa

Lue blogiamme!

Jatkuvaa kehittymistä, paremmalla digiarjella

Tyttö VR-lasien kanssa.

Tunnustus alkuun, minulla on käynyt onni työtehtävien osalta. Kolme teemaa on kulkenut pitkään mukanani arjessa ja ajatuksissa: digitaalinen hyvinvointi, digitalisaatio ja johtaminen sekä näitä sitovasti osaamisen kehittäminen. Näiden samojen teemojen varaan rakentuu suurelta osin myös arkeni TAMKissa, jota on tätä kirjoittaessa takana seitsemän kuukautta.

Keväällä erkkaopeksi valmistuva Susan Ruusunen: ”Opinnoista saa irti juuri niin paljon kuin itse haluaa”

- Sain kollegaltani vinkin, että ammatillisen erityisopettajan opintoja kannattaisi hakea opiskelemaan juuri TAMKiin opiskelutavan vuoksi. Täällä opinnot ovat käytännönläheisiä, opettajat mukavia ja koulutuskokonaisuudet sidottu hyvin työelämään, joten teoriaa pääsee heti soveltamaan omassa työssään, kuvailee keväällä valmistuva TAOKin erityisopettajaopiskelija Susan Ruusunen.

Rasisminvastainen viikko lähestyy – Ei tilaa rasismille

Jokaisella on oikeus tulla kohdelluksi yksilönä. Tänä vuonna 20.-26.3.2023 vietettävällä Rasisminvastaisella viikolla syvennytään erityisesti työelämän rasismiin. Teemaviikon taustalla on YK:n kansainvälinen rasismin vastainen päivä 21.3. Viikon aikana Tampereella on luvassa koko viikon ajan monipuolisia ja mielenkiintoisia tapahtumia.