Hyppää pääsisältöön

Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

3 päivää

Toteutusaika

21.3.2024-23.5.2024

Hakuaika

29.11.2023-3.3.2024

Hinta

390 € (sis. ALV 24 %)

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Sosiaali- ja terveysala

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opetustapa

Verkko-opinnot

Opintojen taso

Muut opinnot

Hanki pätevyys toteuttaa itsenäisesti Lapset puheeksi -keskusteluja ja -neuvonpitoja!

Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus käy kaikille lasten, vanhempien ja perheiden kanssa työskenteleville tahoille neuvolasta rikosseuraamusalaan. Näyttöön perustuvaa Lapset puheeksi -menetelmää otetaan käyttöön parhaillaan valtakunnallisesti osana lapsiperheiden palvelujen kehittämistyötä.

Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus antaa pätevyyden toteuttaa itsenäisesti Lapset puheeksi -keskustelun ja -neuvonpidon.

Toteutamme koulutuksen kokonaan verkossa. Kontaktipäivät verkossa ovat: to 21.3. klo 9–16, to 25.4. klo 9–16 ja to 23.5. klo 9–16. Kontaktipäiviin osallistuminen on pakollista.

 

Lapset puheeksi -koulutuksen kontaktipäivien sisältö:

  • Ensimmäisen koulutuspäivän aikana tutustumme Lapset puheeksi -työn teoreettisiin lähtökohtiin ja Lapset puheeksi -keskustelun kulkuun.
  • Toisen koulutuspäivän aikana työstämme käytyjä Lapset puheeksi -keskusteluja menetelmätyönohjauksessa. Lisäksi opiskelemme Lapset puheeksi -neuvonpitoa.
  • Kolmantena päivänä jatkamme Lapset puheeksi -keskustelujen ja -neuvonpitojen menetelmätyönohjauksia.

Pätevöityäksesi sinun on pystyttävä toteuttamaan kaksi Lapset puheeksi -keskustelua asiakkaana olevien vanhempien kanssa. Toisen tuot yhteiseen menetelmätyönohjaukseen ja toisesta kirjoitat kuvauksen tai raportin.

Toteutamme koulutuksen enintään 10 osallistujan ryhmässä.

Kouluttajana toimii TAMKin lehtori Anssi-Pekka Udd
anssi-pekka.udd [at] tuni.fi | p. 050 432 6559

Mikä on Lapset puheeksi -menetelmä?

Lapset puheeksi -menetelmä on lapsen kehityksen tukemiseen kehitetty työmenetelmä, joka perustuu tietoon lasta suojaavista tekijöistä ja pärjäävyydestä.

Lapset puheeksi -keskustelu käydään yleensä 1–2 tapaamisen puitteissa ja se päättyy toimintasuunnitelman tekoon. Jos arkeen tarvitaan lisävoimavaroja, voi työskentely jatkua Lapset puheeksi -neuvonpidolla. Kyseessä on lokikirjaan pohjautuva strukturoitu työmenetelmä.

Menetelmä antaa konkreettisen ja mielekkään tavan keskustella lapsen ja perheen arjesta vanhemman kanssa, ja työstää sen pohjalta konkreettinen toimintasuunnitelma perheelle.

Lapset puheeksi -työtä tehdään monenlaisissa työympäristöissä: varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja lasten-, nuorten ja aikuisten palveluissa.

Lapset puheeksi -menetelmän logo.

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Meillä pääset kasvamaan tavalla, joka pohjautuu aina ajankohtaiseen tutkittuun tietoon ja todellisen elämän näyttöön.