Hyppää pääsisältöön

TAMKin valintakokeet, kevään 2022 yhteishaku

Kevään 2022 toisessa yhteishakussa TAMKin AMK-hakukohteilla on käytössä valtakunnallinen AMK-valintakoe tai TAMKin oma valintakoe. Tarkista oman hakukohteesi käyttämä valintakoe tutkinto-ohjelman "Näin Haet" -välilehdeltä.

Syksyn 2022 AMK-valintakokeen ohjeet löydät täältä.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. Vot hakea yhdellä kokeella useisiin eri hakukohteisiin useissa eri ammattikorkeakouluissa. Tutustu huolellisesti valintakokeeseen liittyviin ohjeisiin ennen ennnen yhteishaun alkamista tältä sivulta ja ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

AMK-valintakoe järjestetään keväällä 2022 ajalla 30.5.-3.6.2022 ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. 

TAMKissa AMK-valintakoe järjestetään 31.5.-2.6.2022.

Tulossa AMK-valintakokeeseen? Lue ainakin nämä ohjeet!

Mitä mukaan valintakokeeseen

Ota valintakokeeseen mukaan

  • voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus,
  • kannettava tietokone ja virtajohto,
  • sähköpostitse saamasi tunniste ja
  • kynä.

Valintakoetilaan ei saa tuoda langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita, esimerkiksi Bluetooth-yhteyksiä käyttäviä hiiriä, näppäimistöjä, kuulokkeita, älykelloja tai aktiivisuusrannekkeita. Tietokoneen ruudun suojakalvoa ei saa käyttää AMK-valintakokeessa

Saapuminen TAMKille

Sisäänkäynti TAMKin valintakokeisiin tapahtuu Teiskontien puoleisen pääsisäänkäynnin kautta.

TAMKin pääkampukselle on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Voit käyttää Nysse Reittiopasta matkan suunnitteluun (https://reittiopas.tampere.fi/). Huomaathan, että mikäli saavut ratikalla tai Kuntokadun bussipysäkille, sisäänkäynti on päärakennuksen toiselta puolelta.

TAMKin P-alueet ovat maksutta käytettävissä merkittyjä numeropaikkoja lukuun ottamatta. Huomioi, että TAMKin P-paikkojen määrä on rajallinen. Kampuksen lähellä sijaitsevat myös maksulliset P-halli TAYS (https://www.europark.fi/p-halli-tays-tampere/) ja P-Kauppi (https://finnpark.fi/kohteet/p-kauppi-tampere/info).

TAMKin kampukselle saavuttaessa odottaminen tapahtuu ulkona. Varaudu erilaisiin sääolosuhteisiin asianmukaisilla varusteilla ja käy WC:ssä mielellään jo ennen TAMKiin saapumistasi. Ota myös huomioon, että sisätiloissa on tehokas ilmastointi.

Ohjeita AMK-valintakokeeseen

TAMKin omat valintakokeet ja muut valintatavat

Osa TAMKin AMK-hakukohteista järjestää hakukohdekohtaisia, omia valintakokeita. Voit lukea näistä valintakokeista ja niihin kutsumisesta lisää kunkin hakukohteen tiedoista. Huomaathan, että osa hakukohteista käyttää myös ennakkotehtävää.

Tietoa TAMKin omista valintakokeista