Hyppää pääsisältöön

TAMKin valintakokeet, kevään 2024 yhteishaku

Kevään 2024 toisessa yhteishaussa (13.-27.3.2024) TAMKin AMK-hakukohteilla on käytössä valtakunnallinen AMK-valintakoe tai TAMKin oma valintakoe. Tarkista oman hakukohteesi käyttämä valintakoe hakukohteen valintaperusteista Opintopolusta.

Syksyn AMK-valintakokeen ohjeet löydät täältä.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. Vot hakea yhdellä kokeella useisiin eri hakukohteisiin useissa eri ammattikorkeakouluissa. Tutustu huolellisesti valintakokeeseen liittyviin ohjeisiin ennen ennnen yhteishaun alkamista tältä sivulta ja ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

AMK-valintakoe järjestetään keväällä 2024 ajalla 27.5.-30.5.2024 ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. 

TAMKissa AMK-valintakoe järjestetään 27.5.-30.5.2024.

Tulossa AMK-valintakokeeseen? Lue ainakin nämä ohjeet!

Mitä mukaan valintakokeeseen

Ota valintakokeeseen mukaan

Voit lisäksi ottaa valintakokeeseen mukaan myös välttämättömät lääkkeet, korvatulpat sekä vesipullon ja pienet eväät. Ethän ota muita ylimääräisiä tavaroita mukaan valintakokeeseen.

Valintakoetilaan ei saa tuoda langattomia verkkoyhteyksiä hyödyntäviä laitteita, esimerkiksi Bluetooth-yhteyksiä käyttäviä hiiriä, näppäimistöjä, kuulokkeita, älykelloja tai aktiivisuusrannekkeita. Tietokoneen ruudun suojakalvoa ei saa käyttää AMK-valintakokeessa

Saapuminen TAMKille

Sisäänkäynti TAMKin valintakokeisiin tapahtuu Teiskontien puoleisen pääsisäänkäynnin kautta.

Ole paikalla ajoissa! Valintakoetilassa tulee olla ennen valintakoetilaisuuden alkamisaikaa (klo 9 tai klo 14), eikä valintakokeeseen oteta myöhästyneitä hakijoita valintakoetilaisuuden alkamisajan jälkeen. Sisäänotto loppuu ulko-ovella 5 minuuttia ennen koetilaisuuksien alkamista, eli klo 8.55 ja klo 13.55.

TAMKin pääkampukselle on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Voit käyttää Nysse Reittiopasta matkan suunnitteluun. Huomaathan, että mikäli saavut ratikalla tai Kuntokadun bussipysäkille, sisäänkäynti on päärakennuksen toiselta puolelta.

TAMKin P-alueet ovat maksutta käytettävissä merkittyjä numeropaikkoja lukuun ottamatta. Huomioi, että TAMKin P-paikkojen määrä on rajallinen. Kampuksen lähellä sijaitsevat myös maksulliset P-halli TAYS ja P-Kauppi.

TAMKin kampukselle saavuttaessa odottaminen tapahtuu ulkona. Varaudu erilaisiin sääolosuhteisiin asianmukaisilla varusteilla ja käy WC:ssä mielellään jo ennen TAMKiin saapumistasi. Ota myös huomioon, että sisätiloissa on tehokas ilmastointi.

TAMKin pääkampuksen kartta.

Ohjeita AMK-valintakokeeseen

TAMKin omat valintakokeet ja muut valintatavat

Osa TAMKin AMK-hakukohteista järjestää hakukohdekohtaisia, omia valintakokeita. Voit lukea näistä valintakokeista ja niihin kutsumisesta lisää kunkin hakukohteen tiedoista. Huomaathan, että osa hakukohteista käyttää myös ennakkotehtävää.

Tietoa TAMKin omista valintakokeista