Hyppää pääsisältöön
Ensihoitajana toimit potilaan hyväksi sairaalan ulkopuolella, päivystyksessä tai teho-osastolla.

Ensihoitajan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Haluatko olla loistava tiimipelaaja ensihoidossa?

Haluatko työskennellä potilaan parhaaksi akuuteissa ja muuttuvissa ensihoidon tilanteissa? Ensihoidon ammattilaisena arvioit potilaan hoidontarvetta sairaalan ulkopuolella itsenäisesti osana moniammatillista tiimiä. Osaat hoitaa eri-ikäisiä potilaita vaihtelevissa toimintaympäristöissä.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Ensihoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

 Ensihoitajan tutkinto-ohjelmasta saat myös sairaanhoitajan pätevyyden. Alkuvaiheen opinnot ovat yhteneväisiä sairaanhoitajakoulutuksen kanssa. Ensihoitajan ammatillisissa opinnoissa syvennyt ensihoitotyön erityispiirteisiin ja vaatimuksiin.  

Osana opetusta pääset harjoittelemaan Tampereen korkeakouluyhteisön ja Pirkanmaan hyvinvointialueen simulaatiokeskuksen monipuolisissa tiloissa eri tutkintoalojen opiskelijoiden kanssa. 

Ensihoitajana voit työskennellä muun muassa ambulansseissa, teho- ja valvontaosastoilla ja päivystysyksiköissä. 

Löytyykö sinusta oma-aloitteisuutta, loistavia ryhmätyötaitoja ja valmiuksia kehittyä itsenäiseksi päätöksentekijäksi? Haluatko olla loistava ensihoidon tiimipelaaja hyvin haastavissakin tilanteissa? Jos vastaat kyllä, tule TAMKin ensihoidon tutkinto-ohjelmaan, niin harjoitellaan yhdessä ensihoidon ammattilaiseksi. 

Ensihoitajien matkakertomus_Tuija Rasku

Ensihoitajan tulee hallita useita teknologisia työkaluja arvioidessaan potilaan vointia ja hoitaessaan potilasta. Mutta mitä jos lähtökohtaisesti, potilas sijaitsee kalliosyvänteessä, louhikkoisessa maastossa, kulkuvälien ulkopuolella tai vuoristoisen maaston hurjimmalla huipulla? Ensihoitajaopiskelijat tekivät opintomatkan Englantiin tutustumaan uusien teknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Janina valkoisen taustan edessä

Syitä ensihoitajaksi hakemiseen minulla oli muun muassa se, että halusin vaihtelevan työympäristön ja, että jokainen työpäivä olisi erilainen. Lisäksi ihmisten auttaminen sekä akuutisti muuttuvat tilanteet kiinnostivat.

Alumnimme Heidi Hellevuo: Toivoisin, että ihmisillä olisi sydäntä ja intohimoa työssään

Heidivalmistui vuonna 2008 ensihoitajaksi PIRAMKista. Myöhemmin hän väitteli tohtoriksi ja työskentelee nyt erikoistuvana kardiologina Tays Sydänsairaalassa.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Irmeli Niemiseen, irmeli.nieminen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.