Hyppää pääsisältöön
Ensihoitajana toimit potilaan hyväksi sairaalan ulkopuolella, päivystyksessä tai teho-osastolla.

Ensihoitajan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Ensihoitaja – auttaja akuuteissa tilanteissa

Ensihoitajana toimit potilaan hyväksi sairaalan ulkopuolella, päivystyksessä tai teho-osastolla.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Ensihoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Ensihoitajan tutkinto-ohjelmassa opit arvioimaan äkillisesti sairastuneen tai vammautuneen potilaan tilaa, käynnistämään ja ylläpitämään peruselintoimintoja ja parantamaan potilaan ennustetta. Ensihoitajana osaat toimia onnettomuustilanteissa ja hoitaa akuutisti sairastuneita potilaita sairaalan ulkopuolella, päivystyspoliklinikalla tai teho-osastolla. Sinulla on halua ja kykyä toimia ihmisten kanssa.

Työ edellyttää oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Ensihoitajakoulutuksesta saat myös sairaanhoitajan pätevyyden. Ensihoitajat työskentelevät erilaisissa hoito- ja ensihoitotyön asiantuntijatehtävissä, jotka vaativat perus- tai erityisosaamista. Työpaikkoja on perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, sairaalan ulkopuolisessa ensihoidossa, sosiaalihuollossa sekä yksityisen ja kolmannen sektorin palveluissa sekä Suomessa että ulkomailla.

Ensihoitajien matkakertomus_Tuija Rasku

Lue ensihoitajaopiskelijoiden opintomatkasta

Janina valkoisen taustan edessä

Ensihoitajan jokainen työpäivä on erilainen

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Irmeli Niemiseen, irmeli.nieminen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.