
Dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma (Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK)
Ota data haltuun – lisää tekoäly osaamisprofiiliisi
Digitalisaatio muuttaa yhteiskuntaa ja organisaatioita nopeasti – tämän myötä työelämän tarpeet muuttuvat. Muutokset edellyttävät eri alojen asiantuntijoilta dataosaamisen kasvattamista, tekoälyn mahdollisuuksien tunnistamista sekä eettisten näkökulmien ymmärtämistä.
Dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet toimia asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, joissa tarvitaan dataa ja hyödynnetään tekoälyä tai jotka tähtäävät näiden hyödyntämiseen tulevaisuudessa.
Koulutuksen aikana opit tunnistamaan erilaisia datatarpeita ja datan hyödyntämismahdollisuuksia omalla sovellusalallasi. Opit analysoimaan ja visualisoimaan dataa sekä tutustut tekoälyn menetelmiin ja sovelluksiin käytännössä. Opinnot ei edellytä aiempaa ICT-alan osaamista.

Tutustu Emmi Kuorttisen opiskelukokemuksiin
Ajankohtaisia uutisia
Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Opiskelumuoto
Digitalisaatio muuttaa yhteiskuntaa ja organisaatioita nopeasti. Tämän myötä myös työelämän tarpeet muuttuvat. Datan merkitys lisääntyy jatkuvasti, ja tekoälyä hyödynnetään enenevissä määrin eri sovellusaloilla. Nämä digitalisaation tuomat muutokset edellyttävät eri alojen asiantuntijoilta dataosaamisen kasvattamista ja tekoälyn mahdollisuuksien tunnistamista, unohtamatta myöskään näihin liittyviä eettisiä näkökulmia.
Dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet toimia asiantuntijana ja kehittäjänä tehtävissä, joissa tarvitaan dataa ja hyödynnetään tekoälyä tai jotka tähtäävät näiden hyödyntämiseen tulevaisuudessa. Koulutuksessa opit tunnistamaan erilaisia datatarpeita ja datan hyödyntämismahdollisuuksia omalla sovellusalallasi. Koulutuksen aikana opit tekemään datan analysointia ja visualisointia sekä tutustut tekoälyn menetelmiin ja sovelluksiin käytännössä. Koulutus ei edellytä aiempaa ohjelmointiosaamista.
Opetus toteutetaan pääsääntöisesti suomeksi.
Dataosaamisen ja tekoälyn tutkinto-ohjelman opinnoissa yhdistyvät, nimensä mukaisesti, data ja tekoäly. Koulutus pyrkii tarjoamaan monipuolista dataosaamisen ja tekoälyn osaamista, jota voidaan hyödyntää muuttuvan työelämän eri sovellusalueiden tarpeissa. Digitalisaation muuttaessa yhteiskuntaa, kasvaa myös hyödynnettävissä olevan datan määrä eri sovellusalueilla. Tällainen data on usein kontekstisidonnaista eli samalla datalla voi olla eri merkitys eri asiayhteyksissä. Asiantuntijatehtävissä toimivan onkin tärkeää ymmärtää esimerkiksi, mitä dataa liittyy omaan alaan, onko dataa riittäväsi käytettävissä ja miten dataa tulisi käsitellä.
Osa digitalisaation tuottamasta datasta on sellaista, että sitä voidaan hyödyntää tekoälyn keinoin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen. Data- ja tekoälyosaamiseen liittyy aina myös vastuullisuus ja eettisyys esimerkiksi sensitiivisen datan näkökulmasta.
Data-osaamisen ja tekoälyn tutkinto-ohjelmassa pyritään kehittämään osaamista em. näkökulmista. Koulutuksessa keskeisiä syventäviä ammattiopintoja ovat:
- digitalisaatio ja yhteiskunta
- datan käsittelyn työkalut
- data-analyysi ja datan visualisointi
- tekoäly ja sen menetelmät
- tekoälyn hyödyntäminen
- tekoälyn sovellukset
Koulutuksessa ei ole opintosuuntia. Sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS).
Opinnot koostuvat opinnäytetyönä (30 op) tehtävästä dataan ja/tai tekoälyyn liittyvästä tutkimuksellisesta kehittämistehtävästä ja syventävistä ammattiopinnoista (30 op) sekä opiskelijan taustasta riippuen valinnaisista syventävistä ammattiopinnoista (30 op).
Syventävissä ammattiopinnoissa kartutat tietojasi ja taitojasi digitalisaatiossa, dataosaamisessa ja tekoälyn menetelmissä.
Lähiopetusta järjestetään kahtena päivänä (torstai-ilta ja perjantaipäivä) noin kahden viikon välein lukukausien aikana. Opinnot on mahdollista suorittaa päivätyön ohessa.
Opinnäytetyö (30 op) on työelämälähtöinen, tutkimuksellinen kehittämistehtävä. Teet opinnäytetyön pääsääntöisesti hakuvaiheen kehittämisprojektista, jossa hyödynnetään dataa ja tekoälyä.
Yrityksissä ja organisaatioissa on kova tarve asiantuntijoille, joilla on oman substanssiosaamisen lisäksi myös data- ja tekoälyosaamista. He voivat työskennellä asiantuntijoina erilaisissa projekti-, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.
Tehtävänimikkeitä voivat olla yli-insinööri, sovellusasiantuntija, projektipäällikkö, järjestelmäpäällikkö, erityissuunnittelija tai erityisasiantuntija.
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
YAMK-opiskelijana voit mennä opiskelijavaihtoon ulkomaille ja suorittaa opintoja osallistumalla kansainvälisiin hankkeisiin. Voit suorittaa osan tutkinnostasi ulkomailla yhteistyökorkeakouluissamme, joita on yli 300 yhteensä yli 50 maassa, tai hankkimalla harjoittelupaikan mistä päin maailmaa tahansa. TAMKissa kansainvälisen ilmapiirin takaavat sadat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat eri puolilta maailmaa.
Muita keinoja hankkia kieli- ja kulttuuriosaamista ovat kieliopinnot, ulkomaalaisten opiskelijoiden tuutorointi, ystäväperhetoiminta, englanninkieliset opintojaksot ja kansainväliset hankkeet sekä projektit. Opiskelijaryhmä osallistuu mahdollisuuksien mukaan myös alan kansainvälisiin seminaari-, konferenssi- ja messutapahtumiin.
Insinöörit, tradenomit ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset opiskelevat dataosaamisen ja tekoälyn koulutuksessa monialaisena ryhmänä. Oppimisympäristöt pyritään rakentamaan siten, että eri aloilta tulleiden opiskelijoiden asiantuntemus saadaan laajasti hyödynnettyä.
Voit suorittaa myös muiden TAMKin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa opiskelevien kanssa moniammatillisia opintoja.
Opiskelijan organisaation kanssa tehtävän tutkimuksellisen kehittämistehtävän painotus riippuu kunkin organisaation strategisista tavoitteista. Tutkimuksellisten oppimistehtävien painopisteinä ovat myös TAMKin strategiset painoalat, kuten Älykkäät koneet ja laitteet, Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudet toimintamallit tai Yrittäjyys ja uusi liiketoiminta.
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa muodollisesti samat jatko-opintomahdollisuudet kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
Pekka Pöyry
LehtoriAlta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista.
Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin. Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä vastuuopettaja Pekka Pöyryyn, pekka.poyry(at)tuni.fi.
Hae avoimen väylän erillishaussa
Valinta avoimien korkeakouluopintojen perusteella.
Hakukohteessa rajattu pohjakoulutusvaatimus.
Näytä
Kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa vähintään 20 opintopistettä, voit hakea Avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi Sosiaali- ja terveysalan ylempään tutkintoohjelmaan TAMKiin. Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon kuuluvia. Avoimen AMKin opintojen lisäksi sinulla tulee olla vähintään 24 kuukautta työkokemusta asianomaiselta alalta ja jokin seuraavista tutkinnoista:
Bioanalyytikon, ensihoitajan, fysioterapeutin, kätilön, röntgenhoitajan, sairaanhoitajan, sosionomin tai terveydenhoitajan AMK-tutkinto tai jokin seuraavista opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnoista: laboratoriohoitaja, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö, terveydenhoitaja, fysioterapeutti, lääkintävoimistelija. Sosionomin aiemmista opistoasteen tutkinnoista hyväksytään seuraavat tutkinnot:
- sosiaalikasvattaja ja sosiaalikasvattajan tutkintoon rinnastuva opistotasoinen lähikasvattaja
- sosiaaliohjaaja
- kehitysvammaisten ohjaaja tai kehitysvamma-alan ohjaaja
- sosiaalialan ohjaaja
- diakonin tutkinto, johon sisältyy sosiaaliohjaajan koulutus
Missä tahansa avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot hyväksytään.
- Jos opinnot on tehty TAMKin avoimessa AMKissa, vaaditut opintopisteet tulee olla suoritettuna lukukauden loppuun mennessä (31.7./31.12.).
- Muiden ammattikorkeakoulujen avoimen AMKin opintojen tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä.
Avoimen AMKin opintosuoritukset voivat olla pääsääntöisesti korkeintaan kymmenen vuotta vanhoja.
Työkokemusvaatimus
Hakukelpoisuuteen vaaditaan vähintään 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla alalta, jolta korkeakoulututkintosi on tai alalta, jolle olet hakemassa. Työkokemuksen tulee olla kertynyt lopullisen korkeakoulututkintotodistuksen myöntämispäivästä alkaen ja olla hankittu kevään haussa 31.7. mennessä ja syksyn haussa 31.12. mennessä.
Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Voit muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu (YEL = yrittäjäeläkevakuutus, MYEL = viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
TAMK hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkeaasteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa vaaditaan asianomaiselta alalta hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus.
Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Hakukohteen sisäänottomäärä Avoimen väylän erillishaussa on 0-1 opiskelijaa. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen valintaperusteiden mukaisesti. Lopulliseen opiskelemaan valittavien määrään vaikuttaa valintaperusteissa mainittujen valintaan vaikuttavien tekijöiden lisäksi se, miten asianomaisella vuosikurssilla tai opiskelijaryhmässä on tilaa. Korkeakoululla ei ole velvollisuutta ottaa ilmoitettua määrää opiskelijoita, jos valintakelpoisia ei ole riittävästi tai opiskelijaryhmään ei mahdu ilmoitettua määrää.
Opiskelijavalinta tehdään opinnoissa menestymisen perusteella. Opiskelijavalintaan vaikuttavat avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin opetussuunnitelmaan, opintomenestys ja mahdollinen haastattelu. Hakijalla tulee olla riittävä kielitaito opetuskielessä. Opiskelijavalinnan edellytyksenä on, että vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä on tilaa.
Hakijat asetetaan tarvittaessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- Suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin voimassa olevaan opetussuunnitelmaan
- Avoimen AMKin ja/tai avoimen yliopiston opintomenestys (painotettu keskiarvo)
Opiskelijavalinnassa huomioidaan määräaikaan mennessä tulleet liitteet ja valinta tehdään näiden liitteiden ja hakemuksella annettujen tietojen perusteella.
Opiskeluoikeus tutkintoon johtavaan koulutukseen myönnetään seuraavan lukukauden alusta alkaen.
Opiskelijaksi valitun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ladattava hakemukselleen valintaan vaikuttaneet ajantasaiset liitteet määräaikaan mennessä. Hakija saa tiedon päätöksestä sähköpostitse ja Oma Opintopolku -palvelusta.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Sosiaali- ja terveysalalla opiskelijavalinta voidaan purkaa myös seuraavista syistä:
- Hakijaa ei voida pitää sosiaali- ja terveysalan koulutukseen terveydentilaltaan sopivana.
- Hakija on jättänyt kertomatta terveydentilaansa liittyviä asioita.
- Hakija on salannut aiemman opiskeluoikeuden peruuttamisen.
Hakemuksen hylkäämisen syyt
- Vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä ei ole vapaita paikkoja.
- Suoritetut opinnot eivät sovellu koulutuksen tutkintotavoitteisiin.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakijan opintomenestys ei riittänyt valintaan.
- Hakijan kielitaito opetuskielessä ei ole riittävä.
- Substanssinäyte ja/tai haastattelu on hylätty.
- Hakija ei ole toimittanut pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä.
Hakukohteessa ei ole haastattelua. Opiskelijavalinta tehdään opinnoissa menestymisen perusteella.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Avoimen väylän haku.
Hakemusliitteet
Avoimen AMKin opinnot
- Lataa hakemukselle opintosuoritusote tai -otteet avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamistasi opinnoista 16.5.2022 kello 15.00 mennessä. Avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamiesi opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon soveltuvia. Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia. Niissä tulee olla korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus. Myös sähköinen allekirjoitus hyväksytään. Tai voit jakaa linkin Oma Opintopolku -palveluun suorituksiisi.
Tutkintotodistus
Korkeakoulututkinto, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto tai ulkomailla suoritettu tutkinto
- Jos olet suorittanut suomalaisen korkeakoulututkinnon, lataa todistus hakemuksellesi 16.5.2022 kello 15.00 mennessä.
- Jos olet suorittanut korkeakoulututkinnon ulkomailla, lataa todistus alkuperäisestä tutkinnosta ja sen käännöksestä hakemuksellesi 16.5.2022 kello 15.00 mennessä. Jos alkuperäinen tutkintotodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava sen lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
- Jos työkokemuksesi on kertynyt opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, lataa hakemukselle todistus kyseisestä tutkinnosta hakemuksellesi 16.5.2022 kello 15.00 mennessä.
Työtodistus/-todistukset
- Lataa hakemukselle kopiot sellaisesta työkokemuksesta, joka on kertynyt korkeakoulututkinnon jälkeen. Jos ilmoitat pohjakoulutuksenasi opisto-asteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon, lataa hakemukselle työtodistukset kyseisen tutkinnon jälkeen kertyneestä työkokemuksesta. Lataa työtodistus/-todistukset hakemuksellesi 16.5.2022 kello 15.00 mennessä.
- Ulkomailla kertyneestä työkokemuksesta tulee olla vastaava todistus. Jos alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima. Lataa työtodistus/-todistukset ja käännökset hakemuksellesi 16.5.2022 kello 15.00 mennessä.
- Työkokemusta tulee olla 24 kuukautta ja sen on oltava alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta hakututkintosi on.
Opiskelemaan valittujen liitteet
Opintosuoritusote
- Kun olet saanut opiskelupaikan, lataa hakemukselle ajantasainen opintosuoritusote avoimen AMKin opinnoista 31.7.2022 kello 15.00 mennessä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Valinnan tulokset
Tiedotamme opiskelijavalinnan tuloksesta kaikille hakijoille sähköpostitse. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolussa viimeistään 28.6.2022. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat sähköpostilla tiedon valinnasta ja tarkemmat toimintaohjeet opintojen aloittamisesta.
Jos sinulla on kysyttävää opiskelijavalinnasta, ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- sinulle tiedotetaan asiasta siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta.
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä olevaksi opiskelijaksi määräaikaan mennessä.
- toimita ajantasainen opintosuoritusote hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Huom! Voit ottaa vastaan samana lukukautena (1.8.-31.12. tai 1.1.-31.7.) alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Lisätietoa saat sivulta Yhden korkeakoulupaikan säännös.
Sinun pitää ottaa opiskelupaikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä (31.7.2022 kello 15.00), sillä muuten menetät paikan. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja/tai avoimen yliopiston suoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai muita vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Sosiaali- ja terveysalalla opiskelijavalinta voidaan purkaa myös seuraavista syistä:
- Hakijaa ei voida pitää sosiaali- ja terveysalan koulutukseen terveydentilaltaan sopivana.
- Hakija on jättänyt kertomatta terveydentilaansa liittyviä asioita.
- Hakija on salannut aiemman opiskeluoikeuden peruuttamisen.
Ensikertalaiskiintiö: Kun otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta Suomessa, sinua ei enää jatkossa katsota ensimmäistä korkeakoulututkintoa hakevaksi hakijaksi. Tämä voi vaikuttaa opiskelijavalinnassa, jos myöhemmin haet suomalaiseen korkeakouluun opiskelijaksi.
Varasijavalinta
Avoimen väylän erillishaussa ei ole käytössä varasijavalintaa.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli viimeistään 12.7.2022 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.