
Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan koulutus (TkK+DI)
Ratkaisuja ihmisen hyvinvoinnin ja terveyden puolesta
Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Kampus
Haluatko työskennellä ihmisen hyvinvoinnin ja terveellisen elinympäristön sekä näihin liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemiseksi? Jos olet kiinnostunut tekniikan, biologian ja luonnontieteiden yhdistämisestä, tämä hakukohde on sinulle erinomainen valinta.
Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella poikkitieteellisessä tutkinto-ohjelmassa, jossa voit suorittaa joko diplomi-insinöörin tai filosofian maisterin tutkinnon. Diplomi-insinööriksi (DI) opiskellessasi suoritat ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon, jossa voit suuntautua joko lääketieteelliseen tai teolliseen biotekniikkaan.
DI-tutkinnossa voit valita neljästä vaihtoehdosta: Terveysteknologia ja informatiikka painottuu kliinisten ja hyvinvointia mittaavien lääketieteellisten laitteistojen ja tietojärjestelmien kehittämiseen. Lääketieteellisten mikro- ja nanolaitteiden opintosuunnassa paneudutaan pienen mittakaavan antureihin ja toimilaitteisiin, joita käytetään niin ihmisten mittaamiseen kuin eläinkokeita korvaavien solumallien kehitykseen. Biomateriaalitekniikan opintosuunnassa opiskellaan materiaalitekniikkaan ja kudos-materiaali -rajapintaan liittyviä aiheita. Tässä opintosuunnassa on tärkeä tuntea myös sovelluksia, joista syvimmälle opinnoissa mennään kudosteknologiaan. Teollisessa biotekniikassa ja synteettisessä biologiassa syvennytään muun muassa mikrobiologian ja geneettisesti muokattujen bakteerien hyödyntämiseen kestävässä tuotannossa.
Tutkinto-ohjelma antaa erinomaiset valmiudet kansainväliseen työelämään, jossa kyky toimia yhteistyössä eri alan asiantuntijoiden kanssa on yksi keskeinen menestystekijä.
Opetussuunnitelma
Opintojen sisältö ja rakenne kuvataan opetussuunnitelmassa.
Opiskelijaksi
Tutustu koulutuksen lisätietoihin, valintaperusteisiin ja hakukelpoisuusvaatimuksiin Opintopolussa. Myös haku opiskelijaksi tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa.

Biotekniikan tyyppisellä alalla ei ole tosin ihan yksiselitteistä, mikä lopulta on oman alan työtä. Melkein kaikki työhän on joka tapauksessa soveltavaa. Suosittelisin jokaista ennemminkin miettimään, kokeeko olevansa enemmän generalisti vai spesialisti. Haluaako paneutua syvällisesti yksittäisiin asioihin vai kiinnostavatko kokonaisuudet ja laajemmat yhteydet. Teknisen alan opinnot antavat hyvät valmiudet kumpaan tahansa, Maria toteaa.