Biolääketiede
Tutkinto-ohjelma

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan koulutus (TkK+DI)

Biolääketiede

Ratkaisuja ihmisen hyvinvoinnin ja terveyden puolesta

Oletko kiinnostunut tekniikan, biologian ja luonnontieteiden yhdistämisestä? Jos olet, tämä hakukohde on juuri sinulle.

Haluatko työskennellä ihmisen hyvinvoinnin ja terveellisen elinympäristön sekä näihin liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemiseksi? Jos olet kiinnostunut tekniikan, biologian ja luonnontieteiden yhdistämisestä, tämä hakukohde on sinulle erinomainen valinta.

Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella uudessa poikkitieteellisessä tutkinto-ohjelmassa, jossa voit suorittaa joko diplomi-insinöörin tai filosofian maisterin tutkinnon. Diplomi-insinööriksi (DI) opiskellessasi suoritat ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon, jossa voit suuntautua joko lääketieteelliseen tai teolliseen biotekniikkaan.

DI-tutkinnossa voit valita neljästä vaihtoehdosta: Terveysteknologia ja informatiikka painottuu kliinisten ja hyvinvointia mittaavien lääketieteellisten laitteistojen ja tietojärjestelmien kehittämiseen. Lääketieteellisten mikro- ja nanolaitteiden opintosuunnassa paneudutaan ihmisen mittaamiseen ja eläinkokeita korvaaviin kudosmalleihin liittyviin teknologioihin. Biomateriaalien ja kudosteknologian osaajat kehittävät uusia hoitomenetelmiä ja tuotteita kudosvaurioiden hoitoon. Teollisessa biotekniikassa ja synteettisessä biologiassa opitaan muun muassa mikrobiologian ja bakteerien hyödyntämistä kestävästi tuotettujen materiaalien tuotannossa.  

Tutkinto-ohjelma antaa erinomaiset valmiudet tulevaisuuden työelämään, jossa kyky toimia yhteistyössä eri alan asiantuntijoiden kanssa on yksi keskeinen menestystekijä. Täältä valmistut aidosti kansainväliseksi osaajaksi. Tartu tilaisuuteen!