Hyppää pääsisältöön

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan koulutus (LuK+FM)

Tampereen yliopisto

Ratkaisuja ihmisen hyvinvoinnin ja terveyden puolesta

Haluatko työskennellä ihmisen hyvinvoinnin ja terveellisen elinympäristön sekä näihin liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemiseksi?

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Jos olet kiinnostunut luonnontieteiden ja tekniikan yhdistämisestä ja haluat kehittää ratkaisuja ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi, tämä hakukohde on erinomainen valinta. Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella poikkitieteellisessä tutkinto-ohjelmassa, jossa voit suorittaa joko filosofian maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnon.

Filosofian maisteriksi (FM) opiskellessasi suoritat ensin luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon, jossa pääset perehtymään ihmisen soluihin molekyylitasolla ja työskentelemään laboratoriossa mielenkiintoisten projektien parissa.

FM-tutkinnossa voit valita suuntautumisesi kolmesta vaihtoehdosta: biolääketieteen informatiikka, molekyylibiologia tai soluteknologia. Biolääketieteen informatiikan avulla pystyt mm. analysoimaan geeniperimän salaisuuksia ja kehittämään laskennallisia menetelmiä sairauksien synnyn ymmärtämiseen. Molekyylibiologiassa paneudut geenien ja proteiinien toimintaan kehittäen osaamistasi tutkimus- ja asiantuntijatehtäviin, kun taas soluteknologiassa tutustut kudosteknologiaan ja kantasolujen ihmeelliseen maailmaan, ja voit olla mukana esimerkiksi kehittämässä uusia ihmisen varaosia sekä kudosmalleja tutkimuksen työkaluksi.

Tutkinto-ohjelma antaa erinomaiset valmiudet tulevaisuuden työelämään, jossa kyky toimia yhteistyössä eri alan asiantuntijoiden kanssa on  keskeinen menestystekijä. Täältä valmistut aidosti kansainväliseksi toimijaksi. Tartu tilaisuuteen!