Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Avoimen yliopiston uuden opiskelijan muistilista

  1. Jos olet vasta hakeutumassa avoimen yliopiston opiskelijaksi, katso ohjeet Näin haet –sivulta.
  2. Opintoihin hyväksymisen jälkeen saat maksulinkin sisältämän hyväksymisviestin sähköpostitse. Sinulla on 3 vuorokautta aikaa maksaa opintomaksu. Opintomaksun maksamisen jälkeen saat vahvistusviestin sähköpostitse. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova, kun maksu on suoritettu. Lue lisää maksu- ja perumisehdoista.
  3. Ota käyttöön yliopiston käyttäjätunnus (tuni). Käyttöönotto on mahdollista seuraavasta päivästä, kun tietosi on siirretty rekisteriin ja olet maksanut opintomaksun. Tarvitset tätä käyttäjätunnusta monissa opintoihin liittyvissä palveluissa jo heti opintojesi alussa, joten se tulee ottaa käyttöön välittömästi! Käyttöönotto tapahtuu osoitteessa id.tuni.fi. Huomaathan ottaa käyttöösi myös kaksivaiheisen tunnistuksen heti kun olet aktivoinut TUNI-tunnuksesi. Sen käyttöönotto on pakollista kaikille opiskelijoille. Ohje, miten saat kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöösi. Huomioithan myös pakollisen tietoturvakoulutuksen.
  4. Ota käyttöön yliopiston sähköpostiosoitteesi, jonka saat kun olet aktivoinut käyttäjätunnuksesi. Edellä mainitusta linkistä löydät myös tietoa sähköpostiosoitteen uudelleenohjauksesta. Kaikki opintoihin liiittyvä viestintä tulee yliopiston tuni.fi -sähköpostiosoitteeseen.
  5. Tee opintosuunnitelma ja ilmoittaudu opetukseen Sisu-opintotietojärjestelmässä. Sisusta voit tarkistaa omat tietosi, opiskelijanumerosi ja opiskeluoikeutesi keston. Lue lisää Sisusta. Ilmoittaudu Sisussa juuri sille toteutukselle, jolle olet saanut opiskeluoikeuden. Tarkista opintojen toteutustiedot ja aikataulut koulutustarjontamme.
  6. Kirjaudu Moodleen - opintojesi tärkeimmälle verkkosivustolle. Linkki kurssin Moodle-alueelle löytyy usein Sisusta toteutuksen Oppimisympäristöt -kohdasta. Joissakin opinnoissa saat sähköpostitse tai opintojesi alkaessa erilliset ohjeet Moodle -alueesta.
  7. Tutustu opintojesi sisältöön ja aikatauluihin. Emme lähetä erillistä kutsua kursseille! Ensimmäisellä opetuskerralla on suositeltavaa olla paikalla, koska saat silloin tärkeää tietoa opintojen suorittamisesta. Joissakin opinnoissa lähiopetukseen osallistuminen on pakollista.
  8. Useisiin opintojaksoihin kuuluu EXAM-tentti. Tentit saavat nimensä siitä, että ne suoritetaan EXAM-tiloissa, jotka ovat keskitetysti valvottuja. Ohjevideo sähköisen tentin suorittamisesta. Lue myös Opiskelijan EXAM-ohjeet ja lisätietoa käytössäsi olevista EXAM-tiloista löydät TUNI EXAM -järjestelmän kotisivulta.
  9. Ulkopuoliset henkilöt voivat vierailla kampuksilla. Ulko-ovet ovat auki klo 8.00–16.00 myös yhteisön ulkopuolisille jäsenille. Avoimen yliopiston opiskelija voi hankkia kulkukortin, jonka saa infopisteistä. Infopisteiden yhteystiedot.
  10. Tutustu Tampereen yliopiston kirjastopalveluihin ja hanki kirjastokortti. Saat tarvittavat tenttikirjat kirjastosta. Kirjasto tarjoaa myös laajat sähköiset palvelut ja –aineistot. Lisätietoa Tampereen yliopiston kirjastopalveluista. Kirjastopalvelut Seinäjoen yliopistokeskuksen opiskelijoille. Porin yliopistokeskuksen kirjastopalvelut.

Tukea opintoihin: Opintotoimisto auttaa käytännön kysymyksissä. Voit sopia henkilökohtaisen opinto-ohjausajan omien opintojesi koulutusasiantuntijalta. Tiedekuntien ohjauspalvelujen yhteystiedot löydät täältä.

Julkaistu: 11.9.2019
Päivitetty: 15.6.2023