Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Kirjastopalvelut avoimen yliopiston opiskelijoille

Kirjastopalvelujen monipuolinen hyödyntäminen on tärkeä osa yliopisto-opintoja myös avoimessa yliopistossa. Erilaisiin vaihtoehtoihin kannattaakin tutustua jo heti opintojen alussa. Yhä useammin opiskeltavat aineistot ovat myös sähköisessä muodossa.

Tampereen yliopiston laajat kirjastopalvelut ovat myös avoimen yliopiston opiskelijoiden käytössä. Lisätietoja ja ohjeita palvelujen käyttöön kirjaston verkkosivuilla.

Yliopiston kirjastopalvelujen lisäksi saattaa opiskelussa olla tarpeen hyödyntää muitakin kirjastoja eri puolella Suomea. Esimerkiksi yliopistokeskuksissa Porissa ja Seinäjoella on tarjolla myös kirjastopalveluja opiskelun tueksi. Korkeakoulujen kirjastot ovat pääsääntöisesti avoinna kaikille, joskin jotain rajoituksia aineistojen käyttämiseen saattaa olla muille kuin kyseisen korkeakoulun opiskelijoille. Tarkemmat tiedot löytyvät kunkin korkeakoulun kirjaston verkkosivuilta.

Maakunnallisissa kirjastoissa on usein hyvät valikoimat tenttikirjoja sekä muuta opiskelussa hyödynnettävää aineistoa. Kannattaa myös muistaa, että kaukolaina on hyvä vaihtoehto, mikäli esimerkiksi Tampereen yliopiston kirjastossa tai muussa lähikirjastossa on itselle tärkeään teokseen pitkä jonotusaika.

Julkaistu: 6.9.2021
Päivitetty: 11.11.2021