Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Opintosuunnitelman päivittäminen opetussuunnitelmakauden vaihtuessa

Pääsääntö on, että uusien opetussuunnitelmien tullessa voimaan opiskelijoita ei edellytetä tekemään uutta versiota hopsistaan uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Yliopiston opetussuunnitelmakausia ovat olleet 2020-2021 ja 2021-2024, josta lähtien opetussuunnitelmakaudet ovat pääsääntöisesti kolmivuotisia.

Huomioi seuraavat asiat, kun päivität opintosuunnitelmaasi opetussuunnitelmakauden vaihtuessa

Huom1! Jos opintosuunnitelmasi sisältää jo paljon valintoja, suorituksia ja vapaan muokkauksen tilassa tehtyjä henkilökohtaistamisia, uuden opetussuunnitelman mukaisia versioita kannattaa ottaa käyttöön vain opintokokonaisuuksien ja opintojaksojen osalta tarpeen mukaan.

Huom2! Jos haluat tarkastella uuden opetussuunnitelmakauden mukaista hopsia joko tutkinto-ohjelman tai opintokokonaisuuden näkökulmasta, tee uudesta versiosta AINA kopio, jolloin myös jo tehdyt valinnat jäävät talteen aiempaan hopsiisi.

Jos vaihdat tutkinto-ohjelman tai opintokokonaisuuden versiota, sen alla olevat valinnat opintosuunnitelmassa poistuvat eikä niitä voi palauttaa.

Seuraavaksi tutkinto-ohjelmakohtaiset ohjeet sekä tekniset Sisu-ohjeet neljästä tyypillisestä käyttötilanteesta. Lue ensin tutkinto-ohjelmasi ohje.

  1. Opintojakson version vaihtaminen
  2. Opintokokonaisuuden version vaihtaminen uuteen
  3. Tutkinto-ohjelmatason opetussuunnitelman version vaihdon vaikutukset hopsiisi. Lista tutkinto-ohjelmista, joissa tutkinto-ohjelmatason versio suositellaan vaihdettavaksi
  4. En ole vielä tehnyt Sisuun hopsia ollenkaan
  5. Ongelmatilanteita, FAQ

 

Jos tarvitset tukea seuraa tutkinto-ohjelmasi tiedotteita mahdollisista yhteisistä neuvontatunneista tai ota yhteys tiedekuntasi ohjaustahon palveluosoitteeseen tai Sisu-palvelutukiosoitteeseen.

 

Julkaistu: 15.6.2021
Päivitetty: 10.8.2023