Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Opintosuunnitelman päivittäminen opetussuunnitelmakauden vaihtuessa

 

Tällä sivulla kuvataan suosituksia ja ohjeita siitä miten sinun kannattaa päivittää Sisuun tehtyä opintosuunnitelmaasi, kun opetussuunnitelmakausi vaihtuu opintojesi aikana. Tiedekunta- ja tutkinto-ohjelmakohtaiset tarkemmat ohjeet julkaistaan ohjesivulla Siirtymäaikasäännöt ja vastaavuudet.

Uusi opetussuunnitelma ei yleensä edellytä kokonaan uuden opintosuunnitelman tekemistä mutta se pitää huomioida opintojen suunnittelussa ja opintosuunnitelmaa päivittäessä. Opintosuunnitelmaa on todennäköisesti tarpeen päivittää ainakin opintojaksojen osalta.

Suositukset ja yleiset huomiot

  • Tutustu omaa tutkinto-ohjelmaasi koskeviin ohjeisiin ja Sisu-ohjeisiin ennen opintosuunnitelman päivittämistä.
  • Opintojaksot: tarkista suorittamattomien opintojaksojen versiot ja vaihda ne uusiin, koska opetus järjestetään uusien versioiden mukaisesti.
  • Opintokokonaisuudet: harkitse tapauskohtaisesti ja katso tarkempi ohje. Jos opintosuunnitelmasi sisältää paljon suorituksia ja vapaan muokkauksen tilassa tehtyjä henkilökohtaistamisia, versiota ei todennäköisesti kannata vaihtaa.
  • Tutkinto-ohjelma ja opintokokonaisuudet: Kopioi nykyinen opintosuunnitelmasi uuden pohjaksi ja valmistele päivitystä sen avulla. Näin nykyisen suunnitelmasi valinnat jäävät talteen. Vaihda lopuksi uusi suunnitelma ensisijaiseksi.

 

Julkaistu: 15.6.2021
Päivitetty: 25.4.2024