Hyppää pääsisältöön

Microsoft 365 -lisäpalvelut

Tampereen yliopisto ja TAMK

Microsoft 365 -pilvipalvelu

Microsoft 365 -pilvipalvelu on päivittyvä palvelukokonaisuus, johon tulee koko ajan uusia toiminnallisuuksia ja palveluita. Palvelukokonaisuuteen kuuluu opetus- ja toimistotyöhön tarvittavia tärkeitä palveluita kuten Outlook-sähköposti, OneDrive for Business -pilvitallennuspalvelu ja Microsoft 365 Groups -työryhmät. Palvelukokonaisuudessa on käytettävissä myös muita oheissovelluksia ja lisäpalveluita, joita henkilöstö ja opiskelijat voivat ottaa käyttöön itsenäisesti.

Kirjautuminen Microsoft 365 -palveluihin

Kirjaudu Microsoft 365:n kaikkiin selainkäyttöisiin toimintoihin osoitteessa https://portal.office.com TUNI-sähköpostiosoitteella.

Sway

Swayn avulla voit luoda verkkoon havainnollisia esityksiä ja opetusmateriaaleja. Materiaaliin voi yhdistellä tekstiä, kuvia, videoita, äänitiedostoja ja animaatioita. Sway toimii erilaisilla näytöillä ja skaalautuu laitteen ja sen näytön koon mukaan. Swayn voi julkaista tai jakaa toisille käyttäjille. 

Näin pääset alkuun:

  1. Kirjaudu Microsoft 365 -portaaliin

  2. Avaa päävalikko ja valitse Sway

  3. Aloita Sway-esitysten luonti

Class Notebook

Class Notebook on opetuskäyttöön tarkoitettu OneNote-muistikirja, jossa opettaja voi hallinnoida muistikirjan käyttäjiä ja heille näkyvää sisältöä. Class Notebook -muistikirja sisältää kolme osaa:

  • Sisältökirjasto. Vain opettajalla on oikeus kirjoittaa sisältökirjastoon. Opiskelijat voivat ainoastaan lukea sivuja.

  • Yhteistyötila. Kaikki voivat kirjoittaa ja muokata yhteistyötilan sivuja.

  • Opiskelijan muistikirja. Jokaisella opiskelijalla on oma osionsa, jonka vain hän ja opettaja näkevät.

Näin pääset alkuun:

  1. Kirjaudu Microsoft 365 -portaaliin

  2. Avaa päävalikko ja valitse Luokan muistio (Class Notebook)

  3. Luo uusi Luokan muistio ja lisää haluamasi opiskelijat ja avustavat opettajat

  4. Lisää muistion linkki verkkosivuille tai jaa se sähköpostissa

Forms

Forms-ohjelman avulla voit luoda kyselylomakkeita ja jakaa ne helposti vastaajille. Ohjelmasta löytyy erilaisia kysymystyyppejä, kuten monivalinta, tietovisa ja avoin vastaus. Vastaaminen onnistuu myös mobiililaitteella. Vastauksia voit tarkastella ohjelman kautta koottuna tai yksitellen.

My Analytics

My Analytics on henkilökohtainen palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa työskentelemään entistä tehokkaammin henkilökohtaisten tuottavuustietojen avulla Microsoft 365:ssä. Ainoastaan käyttäjä itse näkee nämä tiedot ja ne perustuvat työtapoihin sähköpostiviesteissä, kokouksissa, puheluissa ja keskusteluissa. Tietoihin eivät pääse muut käsiksi.

Jokainen voi halutessaan käydä poistamassa palvelun selaimen kautta menemällä osoitteeseen https://portal.office.com ja laajentamalla siellä näkyviin kaikki sovellukset ja valitsemalla niistä My Analytics. Ylhäältä rattaasta pääsee My Analytics’in asetuksiin ja voi ottaa sen pois päältä.

Lisätietoja My Analytics-palvelusta

Power BI

Power BI on raportointi- ja analysointityökalu, jonka avulla dataa voidaan visualisoida ja yhdistellä yritysten omista järjestelmistä, tiedostoista, intranetistä, pilvipalveluista tai esimerkiksi erilaisista avoimen datan palveluista. Sillä on mahdollista tehdä koontinäyttöjä, raportteja ja suorituskykyilmaisimia reaaliajassa.

Lisätietoja Power Bi -ohjelmasta

 

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi
helpdesk.tuni.fi

 

Julkaistu: 31.1.2019
Päivitetty: 28.7.2022