Hyppää pääsisältöön

Office-ohjelmat ja Office Online

Tampereen yliopisto ja TAMK

Microsoft 365:n kaikkiin selainkäyttöisiin toimintoihin pääset osoitteessa https://portal.office.com. Kirjaudu TUNI-sähköpostiosoitteella.

Microsoft 365 -pilvipalvelussa sinulla on käytettävissäsi Microsoft Officen toimisto-ohjelmat Word, Excel ja PowerPoint. Niiden tiedostoja pääset muokkaamaan suoraan selaimen kautta. Voit käyttää niitä kotona siinä missä töissäkin. Myös OneDrive for Businessia voit käyttää web-selaimella, mutta työtiedostojen synkronointi kotikoneelle on tietoturvasyistä kielletty. Teams on myös käytettävissä suoraan selaimella.

Henkilökunnalla, laajan resurssisopimuksen omaavilla ja opiskelijoilla on Microsoft 365 -lisenssi, johon sisältyy oikeus asentaa viidelle Windows- tai Mac-tietokoneelle ja laitteelle Microsoft 365 ProPlus -paketti. Paketti sisältää Office-työpöytäohjelmistot (muun muassa Outlook, Word, Excel ja Powerpoint). Näillä työkaluilla voit muokata pilveen tallennettuja tiedostoja kotikoneella. Lataa paketti Microsoft 365:n etusivulla https://portal.office.com olevasta linkistä "Asenna Office". Lisäksi voit ladata Microsoft Storesta tai Applen App Storesta useita muita sovelluksia, esimerkiksi Teams, Sway, Forms, To-Do ja OneNote.

Jos sinulla on muita O365-tilejä, käytä kirjautuessasi toista selainta tai selaimen incognito/private-tilaa.

 

Office-ohjekeskukset ja -verkkokoulutukset

Word

Excel

PowerPoint

OneNote

Muita ohjeita

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi

Julkaistu: 31.1.2019
Päivitetty: 22.12.2023