Hyppää pääsisältöön

Sähköposti

Tampereen yliopisto ja TAMK

 

Office 365:n kaikkiin selainkäyttöisiin toimintoihin pääset osoitteessa https://portal.office.com. Kirjaudu TUNI-sähköpostiosoitteella.

Henkilökohtainen sähköposti

Henkilökohtainen sähköposti on osa korkeakouluyhteisön käytössä olevaa Microsoft 365 -palvelukokonaisuutta. Sähköposti, kalenteri, tehtävät ja yhteystiedot löytyvät Microsoft 365 -palvelun Outlook-viestintäpalvelusta. Outlook-palvelu on yksi tärkeimmistä henkilökohtaisen työskentelyn ja opiskelun työvälineistä.

Outlook

Sähköposti on käytettävissäsi Outlook-selainkäyttöliittymän (OWA) kautta sekä erillisellä tietokoneen tai mobiililaitteen sähköpostiohjelmalla (suosituksena Outlook). Palvelu on käytettävissäsi ajasta ja paikasta riippumatta.

Kirjaudu sähköpostiisi osoitteessa https://portal.office.com tuni-sähköpostiosoitteellasi (muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi tai etunimi.x.sukunimi [at] tuni.fi) ja tuni-tunnuksen salasanalla.

Sähköpostissasi on 100 gigatavua tallennustilaa ja haittaohjelmasuojaus. Sähköposti sijaitsee pilvipalvelussa. Salasanaasi ei tallenneta pilveen. Palvelu noudattaa Microsoftin palvelusopimusta.

Huomioitavaa

  • Sähköpostin automaattinen ohjaaminen: Organisaatio- tai työsähköpostiviestien siirto tai automaattinen ohjaaminen muihin kuin korkeakoulun tarjoamiin sähköpostipalveluihin on kiellettyä tietoturvan, tietosuojan ja tiedon hallinnan varmistamiseksi ja voi olla esimerkiksi tietosuojalainsäädännön vastaista. Opiskelija voi ohjata sähköpostinsa haluamaansa osoitteeseen.

  • Ulkoinen-merkintä auttaa tunnistamaan helpommin organisaation ulkopuolelta tulevat viestit, kuten huijausviestit, joissa lähettäjänä on väärennetty TUNI-sähköpostiosoite. Toiminto on tuettu Microsoft Outlook versioissa ja suosittelemmekin käyttämään sähköpostia joko selaimella tai Outlook sovelluksella (toimii myös mobiililaitteilla). 

  • Turvalliset linkit (Safe Links) -toiminto: Saadessasi linkkejä sisältävän sähköpostiviestin, Safe Links tarkistaa ne ja varoittaa sinua siirtymästä vaarallisille sivustoille. Jos linkki on turvallinen, sinut ohjataan alkuperäiseen kohteeseen. Jos linkki on haitallinen, näet varoitusviestin, joka kertoo sinulle, miksi linkki on estetty. 

  • Safe Links -toiminto toimii myös Microsoft Teamsissa ja tuetuissa Microsoft 365 -sovelluksissa. Lisätietoja Safe Links –toiminnosta löydät osoitteesta https://learn.microsoft.com/en-us/microsoft-365/security/office-365-security/safe-links-about?view=o365-worldwide 

  • Tarkkaile roskapostikansiotasi siltä varalta, että sinne on joutunut tärkeitä viestejä. Tarvittaessa siirrä tärkeät viestit toiseen kansioon. Halutessasi voit myös muuttaa roskapostin asetuksia.
  • Voit palauttaa poistamasi viestin roskalaatikosta itsepalveluna 30 vuorokauden ajan. Tämän jälkeen sinulla ei ole mahdollisuutta palauttaa viestiä.

  • Voit lukea postia myös muilla sähköpostiohjelmilla kuin Outlook. Näihin ei ole saatavissa tukea Helpdeskistä.

  • Sähköposti on käytettävissä 14 vuorokautta opiskeluoikeuden päättymisen jälkeen. Henkilökunnalla käyttöoikeus päättyy työsuhteen päättyessä.
  • Käyttämällä tuni.fi-sähköpostia sitoudut noudattamaan korkeakouluyhteisön sähköpostisääntöä.

Ohjeita:

Vastaanottajakentän valinta

Sähköpostin vastaanottajan voi sijoittaa kolmeen eri osoitekenttään: vastaanottajaksi (To), kopioksi (Cc) tai piilokopioksi (Bcc). Osoitekentän valinnalla ei ole väliä viestin perillemenon kannalta. Sähköpostin vastaanottajan yksityisyyden kannalta on kuitenkin väliä, mihin kenttään vastaanottaja syötetään. Sähköpostiosoite on henkilötieto, jota ei ole syytä jaella vapaasti kenelle tahansa.

Create an email message

 

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi

 

 

Julkaistu: 31.1.2019
Päivitetty: 1.7.2024