Hyppää pääsisältöön

Sähköposti

Tampereen yliopisto ja TAMK

 

Office 365:n kaikkiin selainkäyttöisiin toimintoihin pääset osoitteessa https://portal.office.com. Kirjaudu TUNI-sähköpostiosoitteella.

Henkilökohtainen sähköposti

Henkilökohtainen sähköposti on osa korkeakouluyhteisön käytössä olevaa Microsoft 365 -palvelukokonaisuutta. Sähköposti, kalenteri, tehtävät ja yhteystiedot löytyvät Microsoft 365 -palvelun Outlook-viestintäpalvelusta. Outlook-palvelu on yksi tärkeimmistä henkilökohtaisen työskentelyn ja opiskelun työvälineistä.

Outlook

Sähköposti on käytettävissäsi Outlook-selainkäyttöliittymän (OWA) kautta sekä erillisellä tietokoneen tai mobiililaitteen sähköpostiohjelmalla (suosituksena Outlook). Palvelu on käytettävissäsi ajasta ja paikasta riippumatta.

Kirjaudu sähköpostiisi osoitteessa https://portal.office.com tuni-sähköpostiosoitteellasi (muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi tai etunimi.x.sukunimi [at] tuni.fi) ja tuni-tunnuksen salasanalla.

Sähköpostissasi on 50 gigatavua tallennustilaa ja haittaohjelmasuojaus. Sähköposti sijaitsee pilvipalvelussa. Salasanaasi ei tallenneta pilveen. Palvelu noudattaa Microsoftin palvelusopimusta.

Huomioitavaa

  • Organisaatio- tai työsähköpostiviestien siirto tai automaattinen ohjaaminen muihin kuin korkeakoulun tarjoamiin sähköpostipalveluihin on kiellettyä tietoturvan, tietosuojan ja tiedon hallinnan varmistamiseksi ja voi olla esimerkiksi tietosuojalainsäädännön vastaista. 

  • Opiskelija voi ohjata sähköpostinsa haluamaansa osoitteeseen.

  • Tarkkaile roskapostikansiotasi siltä varalta, että sinne on joutunut tärkeitä viestejä. Tarvittaessa siirrä tärkeät viestit toiseen kansioon. Halutessasi voit myös muuttaa roskapostin asetuksia.
  • Voit palauttaa poistamasi viestin roskalaatikosta itsepalveluna 30 vuorokauden ajan. Tämän jälkeen sinulla ei ole mahdollisuutta palauttaa viestiä.

  • Voit lukea postia myös muilla sähköpostiohjelmilla kuin Outlook. Näihin ei ole saatavissa tukea Helpdeskistä.

  • Sähköposti on käytettävissä 14 vuorokautta opiskeluoikeuden päättymisen jälkeen. Henkilökunnalla käyttöoikeus päättyy työsuhteen päättyessä.
  • Käyttämällä tuni.fi-sähköpostia sitoudut noudattamaan korkeakouluyhteisön sähköpostisääntöä.

Ohjeita:

Vastaanottajakentän valinta

Sähköpostin vastaanottajan voi sijoittaa kolmeen eri osoitekenttään: vastaanottajaksi (To), kopioksi (Cc) tai piilokopioksi (Bcc). Osoitekentän valinnalla ei ole väliä viestin perillemenon kannalta. Sähköpostin vastaanottajan yksityisyyden kannalta on kuitenkin väliä, mihin kenttään vastaanottaja syötetään. Sähköpostiosoite on henkilötieto, jota ei ole syytä jaella vapaasti kenelle tahansa.

  • Vastaanottaja-kenttään (To) lisätään viestin ensisijaisen vastaanottajan tai vastaanottajien sähköpostiosoitteet. Tällöin viestin kaikki saajat näkevät toistensa sähköpostiosoitteet.
  • Kopio-kenttää (Cc) käytetään silloin, kun viesti halutaan lähettää varsinaisen vastaanottajan lisäksi vain tiedoksi muille vastaanottajille. Myös tällöin kaikki viestin saajat näkevät toistensa sähköpostiosoitteet.
  • Piilokopio-kenttää (Bcc) käytetään silloin, kun viestin vastaanottajien ei ole tarpeen nähdä toistensa sähköpostiosoitteita. Tällöin ei turhaan levitetä muiden henkilötietoja ulkopuolisille ja näin suojataan vastaanottajien yksityisyyttä.  

Harkitse, onko vastaanottajien tarpeen nähdä toistensa sähköpostiosoitteet, vai olisiko parempi lähettää viesti piilokopiona. Erityisesti pitkät sähköpostilistat on syytä syöttää piilokopio-kenttään. Huomaa myös, että on eri asia, onko kyse organisaation julkisista sähköpostiosoitteista vai henkilön yksityisestä sähköpostiosoitteesta.

Outlookissa piilokopio-kenttä avautuu napsauttamalla kopio-kenttää.  

 

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi
helpdesk.tuni.fi

 

 

Julkaistu: 31.1.2019
Päivitetty: 26.1.2023