Hyppää pääsisältöön

Uusia julkaisu- ja asiantuntijatietoja saa tallentaa TUNICRISiin

Julkaistu 11.11.2020
Tampereen korkeakouluyhteisö
Tunicris.
Uusia julkaisu- ja asiantuntijatietoja voi tallentaa TUNICRISiin. Varmista kuitenkin, että et ole tallentanut samoja tietoja jo edeltäviin järjestelmiin, koska tietojen siirto vanhoista järjestelmistä jatkuu edelleen.

Uusien julkaisujen importointi on käynnistynyt

Kirjasto on aloittanut uusien julkaisujen importoimisen TUNICRISiin. Kirjasto importoi julkaisuja säännöllisesti suoraan kansainvälisestä Scopus-tietokannasta. Myös muista tietokannoista (esim. WoS, PubMed, Arto, Medic) tehdään importointeja muutaman kerran vuodessa. Järjestelmä lähettää automaattisesti viestin aina kun sinut lisätään julkaisuun. Näin pystyt itsekin seuraamaan, mitä julkaisuja kirjasto importoi. Voit myös itse täydentää näiden importoitujen julkaisujen tietoja. Tutkijoiden tulee kuitenkin aina itse huolehtia siitä, että kaikki omat julkaisut on tallennettu TUNICRISiin. 

Rinnakkaistallenna kokotekstisi TUNICRISin kautta

Tampereen korkeakouluyhteisön avoimen tieteen linjauksen mukaisesti kaikki tieteelliset julkaisut rinnakkaistallennetaan aina, kun kustantaja sen sallii. Voit nyt rinnakkaistallentaa julkaisusi helposti TUNICRISin kautta.  

Tietojen siirto vanhoista järjestelmistä TUNICRISiin jatkuu

  • Julkaisutietojen siirto SoleCRISista TUNICRISiin jatkuu edelleen. Tiedoissa voi esiintyä vielä virheitä ja puutteita. SoleCRISin asiantuntijatietoja ei ole vielä päästy siirtämään.
  • Julkin tietojen siirto TUNICRISiin on pääosin valmis. Tiedoissa voi olla vielä virheitä ja puutteita. 
  • TUTCRISin sisältö on siirretty kokonaan. Joitakin tietoja korjataan vielä. 
  • Kirjasto tiedottaa, kun kaikki tiedot on siirretty vanhoista järjestelmistä. Aiemmasta tiedotteesta poiketen omia tietoja ei kannata vielä verrata vanhan järjestelmän tietoihin, koska tietojen siirto ja duplikaattien yhdistäminen jatkuu edelleen. 

Pahoittelemme tietojen siirron viivästymistä. Tietojen siirtäminen ja yhdistäminen eri järjestelmistä on ollut ennakoitua monimutkaisempaa ja hitaampaa. Pyrimme siirtämään kaikki tiedot TUNICRISiin niin pian kuin mahdollista. 

Lisätietoja TUNICRISista:  

https://libguides.tuni.fi/cris 

cris.tau [at] tuni.fitarget="_self"