Hyppää pääsisältöön

Useat kirjaston aineistotoimittajat avanneet verkkoaineistoja käyttöön koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi

Julkaistu 26.3.2020
Tampereen korkeakouluyhteisö
World
Useat kustantajat ovat nyt korona-poikkeustilanteessa avanneet aineistojaan käyttöön tavallista laajemmin. Osa kustantajista on avannut aineistonsa kenen tahansa luettaviksi, osa on avannut lisäaineistoja nykyisille tilaajille tai poistanut yhtäaikaisten käyttäjien rajoituksia, ja osa on avannut vain COVID19-tutkimuksiin liittyviä julkaisuja.

Aineistoja ovat avanneet mm. Elsevier, Springer Nature, Taylor & Francis ja Wiley. Ja näiden lisäksi on tarjolla mm. Ebscon ja ProQuestin e-kirjojen lisenssilaajennuksia tietyiltä listatuilta kustantajilla.

Oheisesta päivittyvästä Kansainvälisen kirjastokonsortioiden yhteenliittymän (The International Coalition of Library Consortia) ICOLCin ylläpitämästä taulukosta näet listaa käyttöön avatuista aineistoista:

ICOLC COVID19 Complimentary Expanded Access Specifics

Tämän kansainvälisen listauksen lisäksi on tarjolla mm. seuraavat kotimaiset aineistot:

 

Kirjaston tilojen sulkeutumisesta huolimatta kirjaston kaikki verkkopalvelut jatkavat normaalisti. Yhteystiedot eri palveluihimme ja toimintaohjeet löydät kootusti sivuiltamme:

Tästä linkistä pääset lukemaan kirjaston toiminnasta koronaviruksen aikana - linkin sisältöä päivitetään jatkuvasti tarvittaessa.