Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston Jatkoon!-päivä 7.5. toi yli kolme ja puoli tuhatta nuorta opettajineen tutustumaan koulutuksiin ja kampuksiin

Julkaistu 8.5.2024
Tampereen yliopisto
Opiskelijoita Hervannan koulutustorin pisteillä.
Jatkoon!-päivä tarjosi mahdollisuuden tutustua koulutustarjontaamme kaikilla yliopistomme kolmella kampuksella.Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Huiman kiinnostuksen toisen asteen opiskelijoissa herättänyt tapahtuma tarjosi mahdollisuuden tutustua yliopiston koulutustarjontaan sekä kampuksiin Hervannassa, Kaupissa ja keskustassa. Tapahtumassa oli tarjolla myös tietoa yliopistoon hakemisesta, opiskelusta ja opiskelijaelämästä Tampereella.

Jatkoon!-päivä järjestettiin yliopiston kaikilla kolmella kampuksella. Ohjelma koostui neljästä kokonaisuudesta:

  • Koulutustoreilla kävijät pääsivät tapaamaan ja jututtamaan koulutusten edustajia ja opiskelijoita.
  • Tiedekahviloiden asiantuntijaluennoilla esiteltiin eri alojen ajankohtaista tutkimusta ja kiinnostavia ilmiöitä, kuten lukutaitoa vuonna 2030, matematiikan monipuolisia mahdollisuuksia, Europarlamenttivaaleja sekä monia muita ajankohtaisia aiheita.
  • Opastetuilla kampuskierroksilla vierailijat tutustuivat kampuksiin ja saivat tietoa opiskelusta ja opiskelijaelämästä.
  • Tapahtuman aikana oli myös mahdollisuus tutustua tutkimus- ja oppimisympäristöihimme kuten erilaisiin laboratorioihin ja harjoitustoimitukseen. Monissa paikoissa tarjolla oli myös toiminnallista ohjelmaa, jossa vierailijat voivat itse kokeilla ja testata asioita.

Opettajien ja opinto-ohjaajien kohtaamispaikkana toimivat OPE-kahvilat Hervannan kampuksella ja Keskustakampuksella.

Tampereen yliopiston Jatkoon!-päivää on toivottu pitkään. 

– Meiltä on toivottu tapahtumapäivää, jonka aikana nuoret voisivat tutustua yliopistoon ja eri tieteenaloihin. Mahdollisuus tavata koulutusten henkilökuntaa, nähdä kampuksia ja kysyä opiskelijoilta heidän kokemuksistaan on erityisen arvokasta tulevaisuuden alaansa pohtiville nuorille, kertoo toisen asteen yhteistyöstä ja kansallisesta opiskelijarekrytoinnista vastaava asiantuntija Tuulikki Harsia Tampereen yliopistosta.

Tapahtuma keräsi jo päivän aikana paljon kiitosta ja kehuja.

– Nuorilta ja heidän opettajiltaan ja opoiltaan saatu palaute tapahtuman aikana on ollut hyvin positiivista. Olemme iloisia, että tapahtuma ja Tampereen yliopiston koulutustarjonta kiinnostavat laajasti. Kaukaisimmat ryhmät olivat Pohjanmaalta ja Uudeltamaalta, Harsia jatkaa.

Opiskelijat kävelevät ulkona yliopiston ovia kohti. Oven vieressä Jatkoon!-päivän lippu.
Vierailijoita riitti kampuksilla koko päivän ajan.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Tapahtumassa onnistuttiin esittelemään laajasti koko koulutustarjontaamme, ja nostamaan myös tuntemattomampia aloja esiin.

– Kuulin alasta, josta en ollut koskaan ennen kuullut, toisen asteen opiskelija kommentoi iloisesti.

Osalle vierailijoista päivä tarjosi muitakin uusia kokemuksia.

– Jännitti laittaa omat opiskelijat ratikalla muille kampuksille, mutta sanoin, että nyt on hyvä harjoitella rohkeutta, eräs toisen asteen opettajista kertoi.

Tiedekahvilan luento. Yleisöä istumassa etualalla.
Tiedekahviloita järjestettiin kaikilla kolmella kampuksella.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kärpäslabran esittely.
Kaupissa opiskelijat pääsivät tutustumaan Kärpäslabraan. Lyhyen esittelyn jälkeen he saivat itsekin tutkia kärpäsiä mikroskoopilla.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Opiskelijat katsovat robottia.
Hervannassa tutustuttiin muun muassa robotteihin.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Tapahtuman järjestämiseen osallistui runsain joukoin opiskelijoita ja yliopiston henkilökuntaa. He pysyivät kiireisinä koko tapahtuman ajan. Vierailijoiden kiinnostus koulutusaloja kohtaan herätti myös innostusta.

– Meillä oli koko päivän jonossa kyselijöitä. Oli vakea päästä tauolle, kun alastamme kiinnostuneita oli niin paljon, kommentoi eräs opiskelija koulutustorin ständillä.

– Hyvä tapa viettää päivä! Oli henkilökunnan jäsenen hyväntuulinen kommentti koulutustorin ständillä.

Keskustan koulutustorilla vilisee paljon opiskelijoita.
Koulutustoreilla pääsi keskustelemaan henkilökunnan ja opiskelijoiden kanssa.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Opiskelija tutustumassa hakijapalveluihin.
Myös hakijapalveluiden henkilöstöä oli tavattavissa.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Opiskelijat opiskelijahaalareissa istumassa ja pitämässä taukoa.
Opiskelijamme olivat suuressa roolissa tapahtuman onnistumisessa.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

 

Lisätietoa

 

Lahjoita Juniversitylle

Juniversityn toiminnassa tiede ja yliopisto tulevat tutuksi lapsille ja nuorille. Juniversity myös tukee opettajien tiedekasvatustyötä aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Lahjoittamalla Juniversitylle voit tukea sen toimintaa ja tavoitteita. Näin annat lapsille ja nuorille tasavertaisia mahdollisuuksia innostua tieteestä ja löytää oma opintopolkunsa.

Kirjoittaja: Marianna Urkko