Hyppää pääsisältöön

Scopus AI nyt koekäytössä!

Julkaistu 11.3.2024
Tampereen korkeakouluyhteisö
Kuten kaikki olemme huomanneet, tekoäly on yhä tärkeämmässä roolissa siinä, miten käytämme ja haemme tietoa. Elsevier on integroinut generatiivisen tekoälyn Scopus-tietokantaansa, ja kirjasto on hankkinut Scopus AI -työkalun koekäyttöön.

Scopus on Elsevierin tiivistelmä- ja viittaustietokanta, johon on kehitetty generatiivista tekoälyä käyttävä lisäosa, Scopus AI. Scopus AI perustuu luonnollisen kielen käyttöön eli voit kirjoittaa kysymyksesi tai hypoteesisi normaalilla kielellä, piittaamatta asiasanoista tai Boolen operaattoreista.

Kirjoittamasi kysymyksen tai hypoteesin perusteella Scopus AI etsii vuodesta 2013 lähtien julkaistuja julkaisuja ja luo niiden tiivistelmien avulla vastauksen eli lyhyen yhteenvedon aiheesta. Yhteenveto sisältää viittaukset Scopus-tietokannasta löytyviin lähdeartikkeleihin. Ja jos haluat syvällisempää tietoa, voit jatkaa tutkimista laajennetun yhteenvedon, käsitekartan, tutkimusalueen perusjulkaisujen ja aiheen asiantuntijat osioiden avulla.

 

Kirjasto on järjestänyt Scopus AI -työkalun testaamiseen neljän viikon kokeilujakson 11.3.–7.4.2024.

Voit tutustua palveluun täällä: Scopus (Elsevier). Aineisto löytyy myös kirjaston tietokannat a-z listalta sekä Andor-hakupalvelusta.

Toivomme koekäytöstä palautetta, jotta voimme arvioida työkalun hankkimista pysyvään palveluvalikoimaamme. Palautelomake.

Lisätiedot: taina.peltonen [at] tuni.fi (taina[dot]peltonen[at]tuni[dot]fi)