Hyppää pääsisältöön

Kirjastojärjestelmä uudistuu vuoden vaihteessa - ota talteen suosikkisi ja tarkista linkkiesi toimivuus

Julkaistu 13.11.2019
Tampereen korkeakouluyhteisö
Andor2
Kirjastojärjestelmän vaihdos aiheuttaa erilaisia muutoksia sekä kirjaston asiakkaiden palveluissa että kirjaston sisäisissä prosesseissa. Asiakkaiden käytössä tällä hetkellä olevat erilliset asiakaskäyttöliittymät ja kaksi hakualustaa sulautuvat yhdeksi uudeksi Andor-palvelualustaksi, josta jatkossa löydät sekä omat itsepalvelutoimintosi kirjaston asiakkaana että kaikki kirjaston tarjoamat aineistot, niin painetut kuin elektronisetkin.

Mikäli sinulla on tallennettuna omiin tietoihisi suosikkeja tai hakuja, ota ne talteen ennen vuoden vaihdetta. Aiemmin tallentamasi tiedot eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään. 

Helpoimmin saat tallentamasi suosikit ja niistä tekemäsi listat talteen, kun lähetät ne itsellesi sähköpostiisi. Voit lähettää ne sähköpostiisi valitsemalla, maksimissaan 100 kpl kerrallaan.

  • kaikki suosikit samalla kerralla
  • suosikit lista kerrallaan
  • suosikit yksittäin

Vanhojen hakuliittymien jäädessä pois käytöstä ja uuden Andorin tullessa käyttöön lakkaavat vanhojen järjestelmien linkit e-aineistoihin, lehtiin, kirjoihin, artikkeleihin yms. toimimasta.

Mikäli sinulla on tehtynä TuniLibiin, Andoriin, e-lehtiin tai e-lehtilistaan linkityksiä, niin vuoden 2020 puolella nämä linkit eivät tule enää toimimaan:

  • https://tuni.finna.fi/Record/...
  • http://tuni.summon.serialssolutions.com... 
  • https://sfx.nelliportaali.fi/nelli34b...
  • http://um8bf9jj8k.search.serialssolutions.com/ejp...

On tärkeää tarkistaa käytössäsi olevien kaikkien aineistolinkitysten toimivuus heti vuoden vaihtuessa ja uuden Andorin tullessa käyttöön. Refworksin, Moodlen, verkkokurssien yms. aineiston suhteen kannattaa varautua muutoksiin hyvissä ajoin.  Mikäli sinulla on tallennettuna hakulausekkeita kannattaa ne ottaa talteen esimerkiksi kopioimalla Word-tiedostoon. 

E-aineistojen käyttö jatkuu normaalisti koko ajan nykyisen Andor-hakuliittymän kautta. 

Tiedotamme muutoksista yksityiskohtaisemmin järjestelmänvaihdoksen edetessä kirjaston verkkosivuila, Tuni-intranetissä sekä kirjaston some-kanavilla. Koostetusti muutosviestintää löydät muutossivustoltamme https://www.tuni.fi/fi/kirjasto/kayta-kirjastoa/kirjastojarjestelma-uudistuu.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjastoon: %20kirjasto [at] tuni.fi (kirjasto[at]tuni[dot]fi)

Lisätietoja: Projektipäällikkö, verkkopalveluasiantuntija, Timo Vuorisalmi, timo.vuorisalmi [at] tuni.fi (timo[dot]vuorisalmi[at]tuni[dot]fi) 

Tiedotus: Tietopalvelusuunnitelija, Marjatta Ojala, %20marjatta.ojala [at] tuni.fi (marjatta[dot]ojala[at]tuni[dot]fi)