Tampereen yliopiston kirjasto

Kirjastojärjestelmä uudistuu

Andor2
Parikymmentä vuotta palvellut nykyinen Voyager-kirjastojärjestelmä jää pois käytöstä ja siirrymme käyttämään uutta Alma-kirjastopalvelualustaa. Järjestelmänvaihdos on osa isompaa kansallista kilpailutuskokonaisuutta, jossa kaikki suomalaiset korkeakoulukirjastot luopuvat vanhentuneen Voyagerin käytöstä.
Kirjastojärjestelmän vaihdos aiheuttaa erilaisia muutoksia sekä kirjaston asiakkaiden palveluissa että kirjaston sisäisissä prosesseissa. Asiakkaiden käytössä tällä hetkellä olevat erilliset asiakaskäyttöliittymät ja kaksi hakualustaa sulautuvat yhdeksi uudeksi Andor-palvelualustaksi, josta jatkossa löydät sekä omat itsepalvelutoimintosi kirjaston asiakkaana että kaikki kirjaston tarjoamat aineistot, niin painetut kuin elektronisetkin.

Varaudu lyhytaikaisiin muutoksiin kirjastopalveluissa

• Kirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina ja painettuihin aineistoihin liittyvät asiakastoiminnot verkossa poissa käytöstä järjestelmävaihdoksen aikana 14.12.2019 - 6.1.2020.
    • Linna-kirjaston hljainen lukusali korkeakouluyhteisön opiskelijoiden käytössä kulkukortilla 24/7.
    • Arvon-kirjaston oppimiskeskus (2. krs) korkeakouluyhteisön opiskelijoiden käytössä kulkukortilla 24/7.
  • Loppuvuodesta lainatun aineiston eräpäivä on vasta 13.1.2020
  • Kirjaston uuden aineiston hankintaan ja luettelointiin tulee katkos. Tee tarvitsemasi hankinta-ehdotukset marraskuun alkupuolen aikana.

Uusi kirjastojärjestelmä tuo mukanaan useita parannuksia palveluihin

• Kirjaston lainassa oleva aineisto liikkuu joustavammin eri toimipisteiden välillä.
  • Lainassa olevan aineiston varaaminen eri toimipisteistä on jatkossa mahdollista.
  • Asiakkaiden kaikki palvelut löytyvät yhdestä palveluväylästä ja yhdellä kerralla – pääsemme eroon kolmesta erillisestä näkymästä.

Mikäli sinulla on tallennettuna omiin tietoihisi suosikkeja tai hakuja, ota ne talteen ennen vuoden vaihdetta. Aiemmin tallentamasi tiedot eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään.

Helpoimmin saat tallentamasi suosikit ja niistä tekemäsi listat talteen, kun lähetät ne itsellesi sähköpostiisi. Voit lähettää ne sähköpostiisi valitsemalla, maksimissaan 100 kpl kerrallaan.

• kaikki suosikit samalla kerralla
  • suosikit lista kerrallaan
  • suosikit yksittäin

Vanhojen hakuliittymien jäädessä pois käytöstä ja uuden Andorin tullessa käyttöön lakkaavat vanhojen järjestelmien linkit e-aineistoihin, lehtiin, kirjoihin, artikkeleihin yms. toimimasta.

Mikäli sinulla on tehtynä TuniLibiin, Andoriin, e-lehtiin tai e-lehtilistaan linkityksiä, niin vuoden 2020 puolella linkit eivät tule enää toimimaan.

E-aineistojen käyttö jatkuu normaalisti koko ajan nykyisen Andor-hakuliittymän kautta.