Tampereen yliopiston kirjasto

Kirjastojärjestelmä uudistuu

Kirjasto_suljettu_v2
Parikymmentä vuotta palvellut nykyinen Voyager-kirjastojärjestelmä jää pois käytöstä ja siirrymme käyttämään uutta Alma-kirjastopalvelualustaa. Järjestelmänvaihdos on osa isompaa kansallista kilpailutuskokonaisuutta, jossa kaikki suomalaiset korkeakoulukirjastot luopuvat vanhentuneen Voyagerin käytöstä.
Kirjastojärjestelmän vaihdos aiheuttaa erilaisia muutoksia sekä kirjaston asiakkaiden palveluissa että kirjaston sisäisissä prosesseissa. Asiakkaiden käytössä tällä hetkellä olevat erilliset asiakaskäyttöliittymät ja kaksi hakualustaa sulautuvat yhdeksi uudeksi Andor-palvelualustaksi, josta jatkossa löydät sekä omat itsepalvelutoimintosi kirjaston asiakkaana että kaikki kirjaston tarjoamat aineistot, niin painetut kuin elektronisetkin.

Varaudu lyhytaikaisiin muutoksiin kirjastopalveluissa

• Kirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina ja painettuihin aineistoihin liittyvät asiakastoiminnot verkossa poissa käytöstä järjestelmävaihdoksen aikana 14.12.2019 - 6.1.2020.
    • Linna-kirjaston hljainen lukusali korkeakouluyhteisön opiskelijoiden käytössä kulkukortilla 24/7.
    • Arvo-kirjaston oppimiskeskus (2. krs) korkeakouluyhteisön opiskelijoiden käytössä kulkukortilla 24/7.
    • TAMK Pääkampuksen kirjaston 2. kerroksen yhteydessä olevaan tenttiterraarioon on pääsy 2. kerroksen ovien kautta kulkukortilla.
    • Hervannassa tilojen 24/7 käyttö on suljettu. Ei pääsyä kulkukortilla.
  • Loppuvuodesta lainatun aineiston eräpäivä on vasta 13.1.2020
  • Kirjaston uuden aineiston hankintaan ja luettelointiin tulee katkos.
    • Kirjaston hankinta ja saapumisvalvonta sekä luettelointi on päättynyt vuoden 2019 osalta.
  • Kirjastojärjestelmäuudistuksen myötä myös asiakaskäyttöliittymät yhdistyvät. Jatkossa sinulla on yhdet asiakastiedot kaikkiin toimipisteisiimme.
    • Tämä voi tarkoittaa myös lainakiellon maksujen rajan ylittymistä, mikäli sinulla on nyt useammissa kirjastoissa maksamattomia asiakasmaksuja.

Uusi kirjastojärjestelmä tuo mukanaan useita parannuksia palveluihin

• Kirjaston lainassa oleva aineisto liikkuu joustavammin eri toimipisteiden välillä.
  • Lainassa olevan aineiston varaaminen eri toimipisteistä on jatkossa mahdollista.
  • Asiakkaiden kaikki palvelut löytyvät yhdestä palveluväylästä ja yhdellä kerralla – pääsemme eroon kolmesta erillisestä näkymästä.

Mikäli sinulla on tallennettuna omiin tietoihisi suosikkeja tai hakuja, ota ne talteen ennen vuoden vaihdetta. Aiemmin tallentamasi tiedot eivät siirry uuteen kirjastojärjestelmään.

Helpoimmin saat tallentamasi suosikit ja niistä tekemäsi listat talteen, kun lähetät ne itsellesi sähköpostiisi. Voit lähettää ne sähköpostiisi valitsemalla, maksimissaan 100 kpl kerrallaan.

• kaikki suosikit samalla kerralla
  • suosikit lista kerrallaan
  • suosikit yksittäin

Pysyviä muutoksia palveluissamme

• Vanhojen hakuliittymien jäädessä pois käytöstä ja uuden Andorin tullessa käyttöön lakkaavat vanhojen järjestelmien linkit e-aineistoihin, lehtiin, kirjoihin, artikkeleihin yms. toimimasta.
    • Mikäli sinulla on tehtynä TuniLibiin, Andoriin, e-lehtiin tai e-lehtilistaan linkityksiä, niin vuoden 2020 puolella linkit eivät tule enää toimimaan.
  • Käteisen rahan vastaanottaminen Linna-kirjastossa päättyy 14.12.2019.
    • Maksumahdollisuus jatkossa vain maksukortilla ja myöhemmin alkuvuodesta 2020 kirjastojärjestelmän verkkomaksulla.
  • Jatkossa sinun tulee käyttää kirjastoasioinnissasi asiakastiedoissasi Tampereen korkeakouluyhteisön sähköpostiosoitetta, joka on @tuni.fi -päätteinen.
    • Tämä muutos ei koske korkeakouluyhtisön ulkopuolisia asiakkaita.

HUOM! E-aineistojen käyttö jatkuu normaalisti koko ajan vanhan Andor-hakuliittymän kautta.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjastoon: %20kirjasto [at] tuni.fi

Lisätietoja: Projektipäällikkö, verkkopalveluasiantuntija, Timo Vuorisalmi, timo.vuorisalmi [at] tuni.fi

Tiedotus: Tietopalvelusuunnitelija, Marjatta Ojala, %20marjatta.ojala [at] tuni.fi