Hyppää pääsisältöön

ECIU-yliopiston visio 2030

Julkaistu 3.11.2020
Tampereen yliopisto
Visio 2030
Vuonna 2030 ECIU-yliopisto, johon Tampereen yliopisto kuuluu, tulee ratkaisemaan monialaisia yhteiskunnallisia haasteita yrittäjyyteen liittyvillä innovatiivisilla tavoilla. Viime viikolla ECIU-yliopiston hallitus hyväksyi vision ECIU University 2030 ja vahvisti pitkän aikavälin strategian, jonka mukaan yliopisto tuo yhteen oppijoita, opettajia, tutkijoita, yrityksiä, julkista sektoria, kansalaisjärjestöjä ja alueellisia ekosysteemejä kaikkialla Euroopassa. Rehtori Mari Walls on hallituksen jäsen

– ECIU-yliopiston visio 2030 on rohkea osoitus halusta uudistaa yliopiston roolia osana yhteiskuntaa ja luoda laajaa vaikuttavuutta yhdessä yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa eurooppalaisella tasolla. Visio tarjoaa meille tekemisen suunnan tuleville työntäyteisille vuosille, kun kehitämme korkeakoulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa, painotti jatkuvan oppimisen johtaja Heli Harrikari, joka toimii myös Tampereen yliopiston ECIU:n projektin vastuullisena johtajana. 

Hyväksytty visio kuvaa, kuinka ECIU-yliopisto on edelläkävijä haastepohjaisena yliopistona Euroopan tasolla. Yliopisto perustuu yhteiskunnan tarpeisiin. Se ratkaisee haasteita ja uudelleenkouluttaa työntekijöitä ​saavuttaakseen merkittäviä yhteiskunnallisia vaikutuksia.   

– Visio korostaa, että kunnianhimomme ulottuu paljon pidemmälle kuin vain tähän projektiin. Olemme sitoutuneet yhteiseen prosessiin kohti vaikuttavaa innovatiivista koulutusta ja tutkimusta Euroopan tasolla, toetaa Sander Lotze, ECIU-yliopiston johtaja.

Osaavaa työvoimaa täydennys- ja uudelleenkoulutuksella 

ECIU-yliopisto on eurooppalainen yliopisto, joka ei järjestä tutkintokoulutusta. Tutkimukseen perustuvat tutkintoja pienemmät pätevyydet, joita tarjotaan kaikkialla Euroopassa, ovat oppijoiden henkilökohtaisten taitojen ja osaamisen kehittämisen ydintä. ECIU-yliopisto kouluttaa ja uudistaa ammattitaitoisesti eurooppalaista työvoimaa ja kehittää luovia, joustavia ja yrittäjähenkisiä eurooppalaisia.  

Sulautuva todellisuus 

Digitaalinen muutos on ECIU-yliopiston avain, sillä se toimii useissa todellisuuksissa ja hyödyntää laajasti datapohjaisia ​​mahdollisuuksia. Mukaansatempaavat virtuaaliympäristöt yhdistettynä pelillisyyteen tarjoavat uusia mahdollisuuksia välittömään luonnolliseen vuorovaikutukseen yhteisössä. 

Tietoja ECIU-yliopistosta 

ECIU-yliopisto on suurin eurooppalainen yliopistoallianssi, jolla on 12 jäsentä 12 Euroopan maassa. Yliopiston toiminta käynnistettiin vuonna 2019, ja ensimmäiset koulutukset ovat jo auki. ECIU-yliopiston rakentaminen on perustavanlaatuinen, systeeminen muutos Euroopan yliopistomaailmassa ja rohkean kokeilun testausalusta. Visio 2030 kuvaa yliopiston seuraavat vaiheet. ECIU-yliopiston selkäranka on yli 20 vuotta jatkunut yhteistyö Euroopan innovatiivisten yliopistojen yhteenliittymän (ECIU) säätiössä. Tampereen yliopisto on ECIU-yliopiston jäsen.  

Euroopean Universities -aloite 

ECIU-yliopisto on osa Euroopan unionin rahoittamaa European Universities Initiative -aloitetta. European Universities Initiative -aloite tarjoaa historiallisen mahdollisuuden innovoida Euroopan yliopistokenttää. 

ECIU-yliopisto 

Liite