Hyppää pääsisältöön

Alumnimatka Napolin kuningaskuntaan siirtyy ensi syksyyn

Julkaistu 17.12.2019
Tampereen korkeakouluyhteisö
Bourbon-kuningassuvun Casertan palatsi puistoineen kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.
Bourbon-kuningassuvun Casertan palatsi puistoineen kuuluu nykyään Unescon maailmanperintökohteisiin.
Ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista Italiaan koronavirustilanteen vuoksi ja näin myös kevään alumnimatka siirtyy ensi syksyyn. Matka Vekka on henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin alumnimatkalle ilmoittautuneisiin. Vastuullinen matkanjärjestäjä Matkavekka, lisätiedot: Erkki Karjalainen, erkki.karjalainen@matkavekka.fi tai 0400 613764

Alumnimatka Napolin kuningaskuntaan ja langobardien maille

Alumnimatka 29.9.-4.10.2020 suuntautuu Apenniinien niemimaan keskiosiin, Napolin kuningaskuntaan ja langobardien maille. Täällä kulki roomalaisten Via Appia. Asetumme mukavasti Casertan kaupunkiin, josta teemme päiväretkiä eri suuntiin. Tutustumiskohteemme ovat niin antiikista, keskiajalta kuin uusimmaltakin ajalta. Matkan tieteellisenä asiantuntijana Tampereen yliopiston keskiajan historian dosentti FT, Aino Katermaa.

Tiistai 29.9.
Finnairin lento AY1761 lähtee Helsingistä klo 07.50 ja saapuu Roomaan klo 10.15. Fiumicinon lentoasemalta suuntaamme kohti etelää ja iltapäivällä saavumme Casertaan, jossa majoitumme historiallisessa keskustassa sijaitsevaan Hotel dei Cavalieri Casertaan****. Iltakävelyllä luomme jo ensi katsauksen kaupunkiin.

Keskiviikko 30.9.

Tämä päivä on omistettu Casertan nähtävyyksille, joista huomattavin on ”Italian Versailles” eli loistelias Casertan palatsi. Tämä Bourbon-kuningassuvun palatsi puistoineen on Unescon maailmanperintökohde. Caserta Vecchiassa puolestaan sijaitsevat langobardien linna ja piispanpalatsi. Roomalaisajalta viestejä on vähän, sillä täällä asuneet samnilaiset asettuivat Hannibalin puolelle ja sen roomalaiset kostivat.

Torstai 1.10.

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle läheiseen Capuan pikkukaupunkiin. Historiallinen Capua tarjoaa meille roomalaisen kaupungin jäänteitä amfiteattereineen ja mitreumeineen. Päivän aikana näemme myös langobardien valtakunnan muistoja ja normannien linnan. 

Perjantai 2.10.

Tämän päivän retkemme suuntautuu Beneventoon ja Arpaiaan. Beneventon antiikki tarjoaa mahtavan Traianuksen riemukaaren. Keskiaika oli langobardien aikaa ja heidän rakentamassa Santa Sofian kirkossa näemme ikoneja ja 200-luvun marttyyrin Mercurius Cesarealaisen reliikin. Myöhemmin kaupunki päätyi Napolin kuningaskuntaan. Myös paavit oleskelivat täällä, mistä kertoo muun muassa paavillinen maaseutupalatsi. Paluumatkalla Capuaan poikkeamme Arpaiassa katsomassa aitoa Via Appiaa ja freskoja oudonnäköisessä Madonna Annunziata -kirkossa.

Lauantai 3.10.

Retki Monte Cassinoon vie meidät tuoreisiinkin tapahtumiin. Toisessa maailmansodassa liittoutuneet pommittivat kaupungin 520-luvulla perustetun luostarin, jonka amerikkalaiset sittemmin rakensivat ”ennalleen”. Maisemat ovat huikeat ja luostarin museo tarjoaa hämmästeltävää. Paluumatkamme kulkee Minturnon kautta. Se sijaitsee rannikolla, Latiumin puolella Carigliano-rajajokea. ”Kaikki” kävivät täällä – langobardit, saraseenit, unkarilaiset, normannit. Voimme nähdä Italian ensimmäisen riippusillan ja antiikinaikaisen kaupungin rauniot.  

Sunnuntai 4.10.

Aamiaisen jälkeen ajamme Cumaen ja Pozzuolin suuntaan katselemaan maisemia. Fiumicinon lentoasemalle ajamme rantatietä pitkin ja lounastamme matkan varrella. Finnairin lento AY1764 lähtee Roomasta klo 19.45 ja saapuu Helsinkiin klo 00.05.

Matkan hinta/hlö: 1085 €

Hintaan sisältyy:
- Finnairin lennot Helsinki-Rooma-Helsinki
- hotellimajoitus 2 hengen huoneessa
- buffetaamiaiset hotellissa
- ohjelman mukaiset tilausajokuljetukset
- Tampereen yliopiston asiantuntijaoppaan palvelut

Lisämaksusta: - 1 hengen huone 130 €

Lisätiedot ja varaukset: Matkavekka, Erkki Karjalainen
 erkki.karjalainen [at] matkavekka.fi, 0400 613764

Matkavekka: myynti [at] matkavekka.fi
puhelinmyynti: 020 120 4000 ,matkavekka.fi
Primera Holidays Oy (Y-tunnus: 0211270-0), Äyritie 12 C, 01510 Vantaa

Suomen ulkoministeriö on päivittänyt Italiaa koskevan matkustustiedotteensa: ulkoministeriön matkustustiedotteet

Terveyden ja hyvinovinnin laitoksen sivuille: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

Suomen ulkoministeriö on päivittänyt Italiaa koskevan matkustustiedotteensa: ulkoministeriön matkustustiedotteet

Terveyden ja hyvinovinnin laitoksen sivuille: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19Tampere Alumnin verkkosivuille