Hyppää pääsisältöön

Miska Rantala: Kiinnostavat työmahdollisuudet houkuttelivat

Julkaistu 17.3.2020
,
päivitetty 23.3.2020
Tampereen ammattikorkeakoulu
Miska lasiruudukon edessä
Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta tradenomiksi valmistunut Miska oli pitkään alasta kiinnostunut. Hän valitsi opinahjokseen TAMKin käytännönläheisyyden ja ystävien positiivisen palautteen takia.

Kuka olet?

Olen Miska Rantala, 24-vuotias vastavalmistunut tietojenkäsittelyn tradenomi. Olen aktiivinen humoristi ja jokapaikanhössöttäjä. Lisäksi olen järjestötoimija, koodari, pelaaja ja trikkaaja. 

Miten päädyit opiskelemaan tietojenkäsittelyä? Mikä alassa kiinnosti?

Olen harrastanut videopelien pelaamista koko ikäni, ja niiden kehittäminen oli kiinnostava alavaihtoehto jo kauan. Pääsin lukion aikana käymään tietojenkäsittelyn opiskelijoiden 2013 pelimessuilla, jolloin päätin hakea TAMKin tiko-linjalle. Muutama tuttuni osallistui pääsykokeeseen, joten oli turvallista lähteä opiskelemaan itselle joten kuten tuntematonta alaa. Alassa kiinnosti työmahdollisuudet, mahdollisuus toimia pelikehittäjänä ja työ tietokoneiden ja koodin parissa.

Mistä sait kipinän hakea opiskelemaan TAMKiin?

TAMK vaikutti kiinnostavammalta vaihtoehdolta kuin yliopisto sen käytännönläheisyyden (ja pelituotannon) vuoksi. Myös muutama tuttuni opiskeli TAMKissa ja kertoivat siitä paljon hyvää. TAMK kuulosti eniten minun jutultani eikä tämä intuitio ollut väärässä. 

Mikä on parhain muistosi opiskelusta TAMKissa?

Paras muistoni TAMKista on ehdottomasti opiskelijayhteisö. Tutustuin moniin uusiin ihmisiin jo ensimmäisellä viikolla. Jokaisessa tapahtumassa oli tavattavissa uusia kasvoja, ja järjestöelämässä pääsin antamaan takaisin uusien tiimikaverien ja ystävien kanssa. 

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on? Mitä olet valmistumisen jälkeen tehnyt?

Olen toiminut koodarina Visma Consulting Oy:ssa ja muutamassa järjestössä. Tulevaisuuttani en ole vielä selvittänyt, mutta tavoitteenani on rauhoittaa elämänkiireitä ja tutkia, mitä haluaisin tehdä seuraavaksi. Opinnot jatkuvat maisterivaiheeseen lähes varmasti, mutta YAMK on vielä hetken päässä, joten kiire ei ole mihinkään. 

Mitä haluat sanoa niille, jotka miettivät juuri tähän tutkinto-ohjelmaan hakemista?

Toivoisin, että kaikki ihmiset pääsisivät kokeilemaan koodaamista jossain kohtaa elämänsä aikana, sillä se on kivempaa kuin uskoisi. Ties vaikka se veisi teidät mukanaan! Lisäksi, älkää antako IT-alan stereotypioiden pelottaa teitä. Täällä saa olla oma itsensä ja tikosta löytyy yksi parhaista yhteisöistä, missä olen ikinä ollut mukana. Porukka on täynnä värikkäitä ja erilaisia ihmisiä, jotka tekevät tiiviisti yhteistyötä. Lähtekää mukaan kaikkeen, mitä opiskelumaailma tarjoaa, sillä ette kadu uusien asioiden kokeilua. 

Onko jotain muuta, mitä haluat mainita?

Kiitokset TAMKille opinnoista ja viimeisestä 3,5 vuodesta. Se oli elämäni aikaa enkä kadu valintaani hetkeäkään. Koulu muovasi minusta sellaisen ihmisen, joka tiedän haluavani olla ja josta osaan olla ylpeä.

Tutustu tarkemmin Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmaan