Hyppää pääsisältöön

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Ohjelmoinnin osaajana pääset luomaan uutta

Onko sinulla pelisilmää, innostaako ICT?

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Tradenomi (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta valmistut tradenomiksi monipuolisiin ohjelmointi- ja tietojenkäsittelytehtäviin. Ensimmäisen vuoden aikana syvennyt tietojenkäsittelyn perusteisiin, mutta jo toisena opiskeluvuotenasi suuntaudut opinnoissasi joko ohjelmisto- tai pelituotantoon tai ICT-yrittäjyyteen.

Ohjelmistotuotannon suuntautumisessa toteutat erilaisia ohjelmistoja, mobiilisovelluksia ja muita digitaalisia palveluita. Pelituotannon suuntautumisessa opiskelet pelialan erityisosaajaksi, jolloin työnkuvasi voi tulevaisuudessa olla peliohjelmoija, -graafikko tai -tuottaja. ICT-yrittäjyyden suuntautumisessa opiskelet yhdessä liiketalouden opiskelijoiden kanssa yhteisessä tiimiyrityksessä. ICT-yrittäjyyssuuntautuminen toteutetaan yhteistyössä TAMKin Proakatemian kanssa.

Digitalisaatio haastaa kyseenalaistamaan nykyisin käytössä olevat toimintatavat ja innovoimaan uusia, entistä toimivampia ja käyttäjälähtöisempiä palveluita. Tutkinto-ohjelmassa annamme tähän valmiudet painottamalla käytännönläheistä työskentelyä, projekti- ja tiimityötaitoja ja asiakkaiden kanssa toimimista.

Opiskeluissasi pääset heti ensimmäisestä vuodesta lähtien kehittämään ja soveltamaan osaamistasi yhdessä opiskelijatiimin kanssa käytännön asiakasprojekteissa, joista osa on myös kansainvälisiä. Näin opit myös ICT-alalla tärkeitä projekti-, tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja. Aitojen asiakasprojektien kautta valmistaudut parhaalla mahdollisella tavalla tuleviin ohjelmisto- tai pelialan työtehtäviisi.

Opiskelu oli elämäni aikaa, enkä ole katunut valintaani hetkeäkään

Tietojenkäsittelyn opiskelijan Rudi jakaa Opiskelijalähettiläät-blogissa vinkkinsä siihen, kuinka opiskelusta ja siihen kuuluvista eduista saa kaiken irti.

Tietojenkäsittelyä vai tietotekniikkaa, yliopistossa vai ammattikorkeakoulussa?

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lehtori Toni Männistöön, toni.mannisto(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.